Saftige gode engelske Scones <3

Hva er en sommerdag uten nystekt scones med syltetøy og en god kopp kaffe eller te…..<3

Som er en selvfølge hos Britene!

Veldig fort å lage og ingen hevetid!

 

Det finnes mange typer scones.

Men har du en grunnoppkrift på en god scones. Så kan du bare legge til eller trekke fra oppskriften

med det du vil.

Dette er oppskriften på fine scones.

Som jeg også har tilsatt rosiner og hakket tørket aprikos .

Og dyppet halvparten i skivet mandler.

 

Her kan litt av det fine melet byttes ut med grovere mel. Tilsette havregryn, tørket frukt, nøtter etc

Så bare bruk fantasien.

Disse er også veldig godt egnet til å fryses!

 

Oppskrift:

365 gr hvetemel

25 gr bakepulver

75 gr usaltet meierismør(romtemperert)

170 gr melk

1 egg

45 gr sukker

100 gr rosiner

60 gr grov hakket aprikos

1 egg til pensling

 

Bland alt det tørre og smøret i en bolle.

Hell så i melken og egget.

Dette skal eltes forsiktig og veldig lite.

Du kan også gjøre dette for hånd.

Eltes på lav hastighet. Skal eltes veldig lite. Når du ser den begynner å samle seg så er den ferdig!

Kna i rosiner og aprikosene for hand.

Kjevl ut deigen ca 3-4 cm tykk.

Trykk så ut rundinger med ett melkeglass som du først dypper i litt mel.

Til å pensle sconen bruker jeg ett egg og like mye vann som jeg pisker lett sammen.

Stekes på 220 grader i 10-12 min

 

Enjoy<3

 

Vi blogges

 

#scones #saftig #rosiner #aprikos 

10 kommentarer
    1. Therese: Hei. Det har jeg faktisk ikke hørt om før nå. Men fant ut at det er “fløten/snerken” av melken når du koker den? Tar lang tid å lage. Må stå over natten. Men sikker verdt dt? Har du smakt det før?
      Og takk for tipset!:-*

    2. Ja, spise Afternoon tea i London sist gang og fikk det med nybakte scones og hjemmelaget syltetøy, smakte himmelsk. Men skjønte ikke hva det var med en gang, men du burde prøve, det gir enda en dimensjon 🙂
      Jeg følger spent med på neste fristelse du kommer med 😉
      nesten så du skulle hatt #foodporn 😀

    3. Flott blogg! 🙂 Den kom ikke som noen overraskelse, egentlig. Jeg får ikke nok av matblogger (og håndarbeidsblogger, strikkeblogger, hekleblogger, DIY-blogger etc, etc :P), og det er ekstra kjekt når det er noen jeg kjenner som står bak! 🙂 Stå på – jeg følger med! 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg