hits

Deilige saftige skoleboller <3



Bollebakst er alltid gy!

Men har skjnt at dette er noe ikke alle fr til?!

Har du en god grunnoppskrift p bolledeig og flger oppskriften nyes skal det mye til for ikke klare det.

Disse skolebollene blir like gode som de du kjper hos bakeren!

Oppskriften:

5 dl melk

150 gr romtemperert meierismr

50 gr gjr

150 gr sukker

2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

1 egg

Glasur:

Melis

Vann

En ganske enkel grunnoppskrift!

Varm melken til 38 grader. Men bruk gjerne kald melk. Vist du vil lage deigen kvelden fr!

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes p medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal vre litt klissete. Men allikevel mulig ta p deigen uten at den henger for mye p fingrene. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!

Elt i smret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

Rull s deigen til en plse og del den opp i ca 24 deler. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

Rulles til boller og settes p brett med god mellomrom mellom hver!

Trykk s bollene flate med hendene!

Sett ovnen p 40 grader.

Kok opp litt vann som du har i en bolle nederst i ovnen.

Dette gjr at bollene hever seg fortere og ikke trker ut.




Nr bollene er ferdig hevet spryter du p vaniljekrem.

Stikk spissen litt ned i bollen.

Slik at du spryte litt vaniljekrem inni bollen. Dette holder vaniljekremen p plass og faller ikke av bollen nr den stekes.

Enten lager du vaniljekrem selv. Som er veldig enkelt.

Eller om du vil ha det enklere s kjpe du ferdig vaniljekrem i butikken.

Stekes p 225 grader i ca 8-10 min. Skal vre gyldne.




Nr bollene er avkjlt s er det klar til dyppes i kokos.

Mmmm kokos er fantastiskt! En av mine favoritter!

Lag en glasur av vann og melis. Skal ik vre for tykk!

Smr den p med en palett eller smrkniv og dypp bollene direkte i kokos.

Da er det bare nyte!!

Vi blogges

#boller #skoleboller #kokos #buns #vaniljekrem #vanillacream #homemade #matprat #bakeblogg #bakemag #coconut #hjemmelagd #bakeri

8 kommentarer

mariajoosefine: alt for gode!! :-)

Lill Merete Hansen

Lill Merete Hansen

Oki vennen, da har jeg og Danielle deigen til heving! Og jeg har aldri laget skoleboller i hele mitt liv, s det blir spennende ;)

Lill Merete Hansen: wow ! Jeg er imponert!!! Spent p resultatet!

Lill Merete Hansen

Lill Merete Hansen

Herregud de ble gode! Kokken i huset ble ogs kjempe imponert, han er for s vidt ogs utdannet konditor! Letteste og luftigste bakverket jeg noensinne har laget, er imponert over bde deg, meg og Danielle :). Takk takk vennen.

Lill Merete Hansen: s bra! Jeg er ogs imponert av deg vennen :-*

Hei veldig god oppskrift!

Lurte p to ting; skal man smelte smret eller ikke? Og hvor lenge skal de heve i ovn?

Jeg smeltet og de ble fantastiske, lurer bare p hva du gjorde!

Tonje: heia. Jeg smelter ikke smret men det skal vre romtemperert. Men p skolen smeltet vi alltid smret. S det gr nok veldig bra. Man finner alltid ut litt ting selv som gjr ting goe:-) jeg hever dem i ovnen til ca dobbel strrelse.

Skriv en ny kommentar