hits

Hjemmelagde Cannoli's

Er takke vre the cake boss p kanalen TLC at jeg er blitt fristet til prve lage cannoli's. Dette er smkaker fra Italia som formes som skler eller rr som frityrstekes og fylles med deilig riccotakrem

Og de er ganske enkle lage!

Skall/rr

2 kopper mel (ca 450ml)

1,5 ss sukker

1/2 ts salt

2 ss margarin

1 eggeplomme

2 ss hvit eddik

1/2 kopp vann (ca 120ml)

1 egg til pensling

Elt alt sammen i en bolle p medium hastighet i ca 5 min. Deigen skal vre litt kompakt og litt klissete. Pakk den inn i folie. Legges i kjleskapet i ca 30 min.

Kjevl den s ut p bordet. Den skal vre ganske tynn. Men ik s tynn at du kan se gjennom deigen.

Trykk s ut sirkler med ett stort glass. Jeg kjevlet dem litt etter at jeg hadde trykket dem ut. De krympet litt. Og mtte f de litt avlange for f dem helt rundt rret. Jeg kjpte cannolirr p Clas Ohlson. Du kan ogs bruke trepinner. Pensle enden med lett pisket egg og fest enden sammen.

Varm opp frityrolje i en kjele. Nr du skal teste om den er varm nok. Putt enden av en tresleiv oppi. Bruser det. Er den varm nok. Stek s cannoliene til de blir gyldne. Ca 2-3 min. NB! Ha ALLTID grytelokket liggende klart ved siden av kasserollen! I tilfelle oljen blir for varm og selvantennes! Sett da p lokket for kvele flammen og trekk kasserollen av platen!

Kjl s av cannoliene. For f ut rret/pinnen. Vri forsiktig til du kjenner den blir ls. Og trekk den forsiktig ut.

Da er det ricottakrem :-)

2 kopper ricotta (ca 450 ml)

3/4 kopp melis (ca 180 ml)

1 ts kanel

1/4 kopp flte (ca 60 ml)

1 sitron

1/4 kopp sjokoladedrper (ca 60ml)

Start med sile ricottaen eller presse ut vannet med ett kjkkenhndkle.

Ta den s i en bolle og pisk den opp til en jevn krem. Tilsett melis og kanel. Piskes sammen i ca 2 min.

Pisk flten stiv i en annen bolle. Rr i flten i ricottakremen med en slikkepot. Ha s i sjokoladedrper/biter og revet sitronskall. Vend dette forsiktig sammen. Du kan ogs ha i litt sitronsaft vist du nsker det. Sett kremen i kjleskapet for avkjle seg i en time.

For fylle cannoliene trenger du en sprytepose. Ikke bruk sprytespiss!

Start spryt i en ende. Fra midten og ut. S snu og gjr det samme i det andre hullet.

Nr du har fylt dem s er det bare drysse p melis.

Fyll kun de du skal spise samme dag. Ellers vil skallene/rrene bli blte. Du kan fryse canolli skallene/rrene ufylte!

Da er det bare nyte!

Buon Appetito

Vi blogges ;-)

#cannoli #ricotta #sjokolade #foodporn #kake #italiensk #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #helenorgebaker #jegelskerdeig #chocolate

9 kommentarer

Dette har jeg alltid hatt lyst til prve! P grunn av Buddy Valestro selvflgelig. S kanskje til helga kanskje? Takk for at du deler oppskriften :)

Mari Thorsberg Andreassen: da har vi blitt fristet begge to;-) hehe
Du br prve. De var veldig gode!:-)
Takk selv som titter innom bloggen :-)

Hehe ja jeg sitter jo omtrent sikler hver gang jeg ser programmet ;) ogs fr jeg jo mye inspirasjon nr det gjelder kakedekorering! Helt vanvittige kaker! Hehe, ingenting takke for, jeg er et kakemonster uten like ;) hehe

S godt det s ut! :)

elisebr: de va kjempegode!:-)

neeei jeg som er p slankern.. haha, s godt ut assa!!!

Fikk du virkelig kjøpt cannolirør på Clas Ohlsson?

Eva: Jupp. Jeg kjpte cannoli rr p Clas Olsson :-)

Skriv en ny kommentar