Spicy Tom Kha Gai

En av mine favoritt supper. Som jeg lærte å lage i thailand. En spicy deilig kyllingsuppe. Som passer perfekt til kalde høstkvelder. Eller perfekt til deg eller din kjære vist enn er syk;-)

Og enkel å lage er den også!

 

Ingredienser:

 

1 boks kokosmelk

500 g kylling

7 dl kyllingkraft/ -buljong

1 stilk sitrongress.

Ca 3 cm bit med ingefær ( finhakkes)

2 stk lime

3 fedd hvitløk (finhakkes)

3 ss fiskesaus

korianderblader ( grovhakkes)

Sweet and chilisaus

2 stk chili ( grovhakkes)

Plommetomater

 

Begynn med å kutte opp kyllingen i passe biter. Legg kyllingen i en bolle. Riv over limeskall og press over limejuice. Bland sammen.

Kok opp kyllingkraft eller kyllingbuljong.

Skru ned varmen. Hiv oppi hvitløk, chili, fiskesaus og sitrongress. Sitrongresset slår du litt med håndtaket på kniven. Slik at “saften” kommer ut. Deles i ca 3 biter. Lettere å plukke ut av suppen.

 

Hiv så i kyllingen. Skal trekkes til den er ferdig. Så tilsetter du kokosmelken. Kok opp. Smak til med sweet and sour. Og fiskesaus vist du vil ha den saltere.

 

Jeg serverer suppen med ferdig kokte nudler i suppeskålen. Ha i suppen. Putt oppi plommetomater og grovhakket koriander. NYT! Mmmm

 

#suppe #tomkhagai #thailand #foodporn #spicy #soup #kylling #kyllingsuppe #chickensoup #spicykyllingsuppe #spicychickensoup #matprat #godtno

#matblogg #foodblog

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg