Gong Bao kylling

Denne retten fikk jeg servert hos ett vennepar for ett par helger siden. Og den bare MÅTTE jeg ha oppskriften på!

Veldig smaksrik deilig kyllingrett.

Og selvfølgelig litt spicy;-)

Men det kan dere justere selv.

 

150 g kylling

1 ss ristede peanøtter

1 fedd hvitløk, i skiver

1 bit ingefær (samme størrelse som hvitløksfeddet), i skiver

1 vårløk i ca. 1 ½ cm biter

1 chili

1 ts Sichuanpepper (kan evt. erstattes med pepper)

 

MARINADE

1/8 ts salt

½ ts risvin (kan eventuelt erstattes med sherry)

1 ts lys kinesisk soya saus

2 ts maisenna + 2 ts vann, til jevning

 

SAUS

3 ts sukker

1 ½ ts lys kinesisk soyasaus

½ ss sort kinesisk eddik (aciditet 6)

½ ss mørk kinesisk soyasaus

3 ss vann

 

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt. Ha kyllingen i en liten bolle.

 

Rør sammen ingrediensene til marinaden, og hell den oppi kyllingbollen. Rør det hele godt sammen i et par minutter, til marinaden er godt jobbet inn i kyllingen.

 

I en annen liten bolle rører du sammen ingrediensene til sausen. Du skal nå ha en bolle med saus, en bolle med marinert kylling og de ferdigkuttede grønnsakene/krydderne.

 

 

Finn frem en stekepanne (eller wokpanne) og ha i ca. 2 ss nøytral olje. Når oljen er varm tilsetter du først chilien og lar den surre med på middels varme, til den blir rødbrun i fargen. Ta deretter chilien ut av stekepannen, og tilsett hel Sichuanpepper (kan eventuelt droppes og du kan heller smake til retten med nykvernet sort pepper helt til slutt) og la den surre med til den blir brun og duftende. Ta også pepperkornene ut av stekepannen, og kast dem. Tilsett så ingefær, hvitløk, vårløk og la det surre med til hvitløken er gyllenbrun.

 

Ha deretter kyllingbitene i gryta og la dem surre med, til de blir hvite. Ha chilien tilbake i gryta og hell sausen over. Hell så maizenablandingen i. La det surre med til sausen tykner og kyllingen er gjennomstekt. Strø de ristede peanøttene over, og server umiddelbart med ris.

 

Oppskrift hentet fra Trines Matblogg

 

NYT!

 

#gongbao #gong #bao #kylling #middag #spicy #matprat #matbloggsentralen #tasty #taste #chicken

 

 

 

OSLOFRU

09.09.2014 kl.13:36

Ser utrolig gott ut! ;D

Leif Inge Bårdsen

09.09.2014 kl.17:28

OSLOFRU: det var veldig godt:-) anbefaler å prøve;-)
Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits