Dette er en frisk deilig krem som passer godt til fyll i kaker, cupcakes, paier osv. Eller rett og slett bare som pålegg på toast!
Dette trenger du:
5 stk eggeplommer
2 stk sitoner (saft og revet skall)
60 gr sukker
130 gr smør, kaldt i terninger
Pisk eggeplommer og sukker i en tykkbunnet kjele. Bland i sitronsaft og finrevet skall. Sett kjelen på lav varme. Rør hele tiden til det tykner. Det må IKKE koke! Tilsett litt og litt smør og rør godt. Avkjøl og settes kjøligt.
Fyll de gjerne på fine glass. Kjekt å gi bort i gave etc
Vi blogges;-)
#sitron #lemon #sitronkrem #lemoncurd
6 kommentarer
Wow, det må prøves ut! Takk for oppskriften 🙂
Marie-Madelen Bekken: bare hyggeligt! Og takk for at du tittet innom:-)
Hvordan sprøyter du det inn i cupcaksene…og før eller etter steking?😀
Passer det til sitronterte? 🙂
Elise: er perfekt til sitronterte!:-)))
Hilde Pettersen: jeg fyller de etter steiking. Huler dem litt ut på toppen og ned i cupcaken. Og bruker en sprøytepose å sprøyter nedi.