hits

Saftig sjokoladekake

 

Her kommer oppskriften p sjokoladekaken jeg lagde sist helg. Saftig sjokoladekake med ganachekrem og ostekrem. Trekt med italiensk marengs. Med inspirasjon fra Roy Fares og oppskrift fra gruppen Hele Norges's kaker p facebook:-)

 

Dette trenger du:

 

113 gr mrk sjokolade

4 ss kakao

1 dl varmt vann

4 store egg

170 gr meierismr

2 store eggeplommer

200 gr sukker

1 ss vanilje ekstrakt

130 gr rmme

100 gr melk

235 gr mel

3 gr salt

7 gr natron

 

Egg, eggeplommer og sukker piskes til eggedosis.

Sikt mel, natron og salt. Og bland det forsiktig i eggedosisen.

Rmme og melk blandes sammen. Haes i eggedosisblandingen. Vend inn forsiktig. Bland kakao og sjokoladen med det varme vannet. Blir det ik en glatt fin masse. S kan du varme den over vannbad. Eller litt i microen. Tilsett s det romtempererte smret. Pass p at sjokoladeblandingen IKKE er for varm fr du har den i eggedosisen. Vend s denne sjokolademassen i eggedosisblandingen.

Lurt ha blandingene klare nr de skal vendes i eggedosisen!

Jeg brukte 2 sm former til denne rren. 16 cm. Smr formene godt.

Stekes p 170 grader i ca 40 min.

Avkjl fr kaken skal fylles. Jeg delte begge bunnene i to.

Startet med ganachekremen p nederste bunnen. S ostekrem i andre laget. S ganachekrem i tredje laget. S topploket p. S dekket jeg hele kaken med ganachekrem. Sett den i kjleskapet for stivne.

 

Bruker denne oppskriften p sjokoladeganachen:

 

300 gr sjokolade

150 gr flte

1ts vanilje ekstrakt

 

Varm opp flten til kokepunktet.

Hiv oppi sjokoladen. La den st i ett par minutter. Rr den s til en blank fin saus. Tilsett vaniljeekstrakt. Rr. Settes da i kjkeskapet. Helst i ca 4-6 timer. Pisk den d opp til en luftig krem.

Ostekrem:

200 gr Philadelphia ost

100 gram meierismr

Litt sitronsaft

Litt vaniljeessens

2 ss melk

200 gr melis

Her piskes alt opp til en luftig krem. Osten og smret m vre romtemperert.

 

Lagde en enkel italiensk marengs.

 

3/4 dl vann

150 gr sukker

50 gr melis

100 gr eggehvite

 

Kok opp vann og sukker til den har en temp p 116 grader.

Pisk eggehvitene og melisen til det kommer topper. Spe i den varme sukkerlaken litt etter litt.

Pisk s marengsen til den blir kald.

 

Da er det bare ta ut sjokoladekaken fra kjleskapet. dekke den til med marengsen. Bruk en palett eller en slikkepot.

Og for f en veldig fin effekt p kaken. Bruk en creme brulee brenner "brenn" marengsen. Str gode br p toppen og ett lett dryss med melis. S er kaken klar til nytes!



 

 

Ha en flott helg!

Vi blogges;-)

 

#kake #sjokoladekake #ganache #br #royfares #italiensk #marengs #italienskmarengs #taste #tastemag #foodporn #saftig #kakeblogg #bakeblogg

#helenorgebaker #matprat #godtno #bakemag #cakeblogg #matbloggsentralen

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar