En deilig kremet sellerirotsuppe. Toppet med chorizo og litt chiliolje for det lille ekstra. Dette er min favoritt suppe. Og den er også populær blandt mine venner! Så denne anbefales!
Og at en så smaksrik suppe er så enkel å lage!!! Her trenger vi ikke Toro poser lengre!;-)
Dette trenger du:
300 gram sellerirot, i biter
150 gram poteter, i biter
2 sjalottløk, finhakket
2 vårløk, i strimler
1-2 ss smør eller olje
5 dl grønnsakbuljong
1 dl kremfløte
2 dl melk
salt
kajennepepper
ca 100 gram chorizo
Rens og skjær sellerirot og potet i små biter. Fres grønnsakene i smøret/oljen, sammen med vårløken og sjalottløken. Tilsett buljong og la det hele småkoke til grønnsakene er møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Tilsett fløten og spe med melk til suppen får ønsket konsistens. Ønsker du en lettere suppe kan du erstatte fløten med melk eller buljong/vann. Gi suppen et forsiktig oppkok og smak deretter til med salt og kajennepepper.
Mens grønnsakene står og putrer skjærer du pølsen i biter og steker dem raskt i en tørr panne. Pølsen kan eventuelt erstattes med sprøstekt bacon eller spekeskinke, eller utelates helt dersom du ønsker en vegetarisk suppe.
Server suppen i en dyptallerk. Strø over chorizo, litt finhakket vårløk og drypp noen dråper med chiliolje på suppen.
Serveres med ett godt brød. Jeg serverte min suppe med deilig focaccia brød.
NB! Husk å doble oppskriften! Fordi denne kommer å gå tom ganske fort!;-)
Nyt!
Vi blogges;-)
#sellerirot #potet #chorizo #chili #chiliolje #spicy #høst #suppe #høstsuppe #vegetar
Så deilig ut 🙂
Bloggnoia: den er kjempegod!:-)
Så veldig godt ut 🙂
Renate: takk. Den er veldig god. Og enkel å lage!:-)