Pimp my cake!

I dag fikk jeg endelig tid til å lage kake. Det ble en snickerskake. Som jeg har pimpet litt opp;-)

Gøy å finne på litt nytt av og til.

Håper dere liker det og får litt inspirasjon til neste gang dere skal lage kake:-)

 

 

Bunn:


1 glass peanøttsmør

1 pk Ritz kjeks (knuses)

6 stk Eggehviter

500 gr sukker

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

 

Karamell:


100 gr sukker

150 gr fløte

200 gr hvit sjokolade

40 gr meierismør

10 gr maldonsalt

Salte peanøtter

 

Sjokolademousse:


200 gr sjokolade

40 gr ( ca. 4 ss. ) Melis

50 gr ( ½ dl. ) Espresso / Sterk kaffe

4 stk. Eggeplommer

400 gr Kremfløte

 

Det første vi begynner med er å lage bunnen. Pisk opp eggehvitene til det begynner å skumme. Ha i litt og litt sukker. Ha resten av ingrediense til bunnen i marengsen. Bland det på lav hastighet.

Skrap røren i en smurt kakeform. Ha bakepapir i bunnen.

Stekes på 180 grader i 40 min.

 

Da er det karamellen sin tur.

Smelt sukkeret i en kjele på svak varme

Samtidig varmer du opp kremfløten, uten at den koker!

Når alt sukkertet er smeltet og blitt brunt, heller du forsiktig oppi kremfløten. Dette vil skumme opp.

Sett på lokk og la dette småkoke på svak varme til all karamellen er løst opp i kremfløten. Om du merker at karamellen klumper seg kan du øke temperaturen samtidig som du rører.

Finhakk sjokoladen og ha denne oppi blandingen litt etter litt.

Når all sjokoladen er smeltet og du har en jevn og fin blanding, kan du røre inn smøret.

Til slutt vender du inn maldonsaltet, før du heller blandingen over den avkjølte bunnen. Strø så over salte peanøtter.

Sett kaldt mens du lager sjokolademoussen.

 

Så sist men ikke minst sjokolademousse!

Hakk sjokoladen i småbiter, og smelt den i vannbad.

Ta bollen bort fra vannbadet og rør inn Melis, Espresso / Sterk kaffe og eggeplommene.

Sett blandingen til avkjøling.

Pisk kremfløten.

Når sjokoladeblandingen er avkjølt vender du kremfløten inn.

Hell moussen i kakeformen og fordel det jevnt utover.

Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til moussen er stivnet.

Fjern kakeringen og evt. bakepapir, og da er kaken klar til servering!

Pyntingen er fri fantasi. Server den slik den er eller pimp den på din egen måte!

 

 ENJOY!;)

Ønsker dere alle en riktig god helg!

 

Og takk for god inspirasjon på kaken fra min kjære kokk Henriette og min kjære venn Hrknutsen. Stikk gjerne innom bloggen hans:-)

 

Vi blogges;-)

 

#kake #snickerskake #sjokolade #sjokolademousse #karamell #salt #peanøtter #ritz #hrknutsen #mousse #sjokoladepynt #sjokoladeblader #sjokoladeløv #bakeblogg #kakeblogg #foodporn #bakemag #godtno

 

 

 

Camilla

10.10.2014 kl.13:37

Den ser utrolig god ut!:)

May tone

10.10.2014 kl.13:44

Nam! Såg utrolig fin ut:)

Jeanette

10.10.2014 kl.13:45

WOW! :-O

J O L I E V I E

10.10.2014 kl.13:46

Woow! Så flott!

Leif Inge Bårdsen

10.10.2014 kl.14:11

Camilla: tusen takk for det!:-) har ik smakt den enda. Men har smaka på de forskjellige tingene. Så er nok veldig god;-)

Leif Inge Bårdsen

10.10.2014 kl.14:11

J O L I E V I E: tusen takk for det!:-)

10.10.2014 kl.18:41

For en fantastisk kake!

Leif Inge Bårdsen

10.10.2014 kl.20:01

Anonym: takk:-)))

Viktoria Juel

11.10.2014 kl.19:27

Så kjempegod ut! Utrolig fin :)

Leif Inge Bårdsen

11.10.2014 kl.19:42

Viktoria Juel: takk takk! Den var kjempegod!:-)

livetsmangesider

15.10.2014 kl.23:19

Du kan jo ikke spise den kaken, den er jo et kunststykke! :O

Fantastisk :)

Leif Inge Bårdsen

16.10.2014 kl.00:37

livetsmangesider: hehe:-D det va litt synd å skjære den opp ja;-)
Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits