hits

Pasjonsfruktmousse i sjokoladeskl

Sorry folkens! Dagen i gr ble s hektisk! At jeg ikke fikk tid til legge ut oppskrift og bilder! Men her kommer den! Denne desserten var utrolig god! Deilig smak av pasjonsfrukt. Lett og luftig. Med ett gelelokk av pasjonsfrukt. Servert i en sjokoladeskl. Perfekt til alle anledninger! Dette er noe alle klarer lage. Og har du barn? S er dette noe de kan vre med p:-)

Det frste du trenger gjre er lage sjokoladesklene.

Her bruker jeg vannballonger. Bls dem opp. Men ikke helt fult med luft!

S trenger du sjokolade ( her bruker jeg en mrk sjokolade fra Select Flavour. Den er kjempelett jobbe med. Og ferdig temperert) Smelt den i vannbad eller i micro. Denne m s kjles ned til romtemperatur. Er den for varm. Da vil ballongen sprikke! Og det vil du ikke ha noe av! Trust me!;-)

Jeg sprayet ogs ballongene med litt matfett fr jeg dyppet dem i sjokoladen. Blir lettere f dem av.

Gjr klar ett stekebrett med bakepapir. Og ca 10-12 ballonger. Dypp bunnen av ballongen i sjokoladen. Sett den s rett p bakepapiret. Da vil den f en bunn som den kan st p. Gjr dette med alle ballongene. Sett s brette i kjleskapet eller p ett kjlig sted. Disse kan du lage dagen fr.

Nr sjokoladen er stivnet. Lag ett lite hull p toppen av ballongen. Og slipp ut litt og litt luft. Dra s av ballongen. Henger ballongen fast i bunnen! Og lager hull? Dette fikses lett med ha litt flytende sjokolade i bunnen;-)

S er det oppskrift p den kjempegode pasjonsfruktmoussen.

Dette trenger du:

2 eggeplommer

60 gr sukker

Piskes til eggedosis

2,5 dl flte

4 gelatinplater

1 dl pasjonsfruktpure ( bruker pasjonsfruktpure fra Select Flavour)

2 eggehviter

50 gr sukker

Piskes til marengs

Pasjonsfruktgele:

1 dl pasjonsfruktpure

0,25 dl vann

50 gr sukker

2 plater gelantin

Legg gelantinplatene til moussen i en bolle med kaldt vann. Og en annen bolle til gelantinen til gelelokket. La de ligge i ca 5 min. Kok opp pasjonsfruktpureen. Ta den av platen. Ha oppi gelantinplatene. Rr godt. Sett den til kjling.

Lettpisk flten og ha den i en skl og sett den i kjleskapet. Pisk s opp eggehvitene. Tilsett litt og litt sukker. Piskes opp til en luftig marengs. Ha dette ogs oppi en bolle og sett til sides. Pisk s opp eggeplommene og sukker til en luftig eggedosis. NB! Er veldig viktig rengjre piskebollen etter hvert steg! Slik at det ikke er fett fra flten nr du skal piske opp eggehvitene!

Nr pasjonsfruktpureen er avkjlt til romtemperatur piskes denne lett i eggedosisen. Vend s i kremen. S vendes marengsen i til slutt.

Ha moussen i en sprytepose og spryt den oppi sjokoladesklene. Sett de s i kjleskapet.

Da skal vi lage pasjonsfruktpurelokket.

Kok opp pasjonsfruktpure, vann og sukker. Ta s i gelatinplatene. Sett til avkjling. Nr pasjonsfruktmoussen har stivnet kan du helle p pasjonsfruktgele. Viktig at den er avkjlt. Ellers vil mouseen og sjokoladen smelte!

Sett dem s tilbake i kjleskapet til avkjling. Da er de klare til NYYYYYYTES!

Pynt med pasjonsfrukt og bringebr. Eller etter egen fantasi;-)

Anbefaler virkelig prve ut pasjonsfruktpureen fra select flavor!

Er 90% frukt og 10% sukker. Frisk og god pure! Jeg er utdannet konditor. Og vrt borti mye pureer. Denne er en av de beste jeg har smakt!

Ta en titt innom siden til Select Flavour. De har mye spennende tilby.

Select Flavour

Det vil komme mer p bloggen min med samarbeidet med Select Flavour. S flg med!

Vi blogges;-)


#sponset #selectflavour #pasjon #pasjonsfrukt #pasjonsfruktpure #pasjonsfrukmousse #mousse #sjokolade #sjokoladeskl #foodporn #bakemag #godtno #helenorgebaker #baker #konditor #kake #dessert #samarbeid

33 kommentarer

kan denne desserten lages klar dagen fr servering?

Elise: det gr kjempefint! :-) bare dekk dem til med plastfolie.

hvor kjper du sjokoladen? :) kan du sende svar p mail?

Karen: svarte deg p Facebook :-)

Oh my! Det s himla godt! Takk for at du deler <3

Veronika: de var kjempegode!:-) takk selv som titter innom<3

S helt nydelig ut, kanskje det blir dessert p julaften!

SisterConfusion: passer til alle anledninger. Og bytte p smaker etc :-)

nam !! S kjempegodt ut :)

Det s sinnsykt innbydende ut <3 En lekker dessert i desember! M nesten prve meg p den alts.

Andrea: takk!:-) de var veldig gode. Friskt og godt:-)

Armonia: takk!:-) du m absolutt prve dem! Ganske enkelt og her kan man ogs variere p smakene etc :-)

S veldig godt ut! Jeg er jo utdannet kokk men jeg lager mest desserter hjemme 😄 Og pasjonert er favoritten! Men hvor fr man kjpt de pureene til Select Flavours?

Karoline: de fr du kjpt inne p deres nettbutikk. Ligger lenke inne p oppskriften:-)
Pasjonsfrukt er en av mine fav ogs:-)

Gunn Jeanette

Gunn Jeanette

Den desserten ser fantastisk nydelig ut. Kan man bytte ut pureen med pasjonsfrukt, og evt hvor mange pasjonsfrukter m jeg kjpe?

Gunn Jeanette: det gr helt fint Gunn. Men ville ha blanda litt melis i pasjonsfrukten fr jeg har den i mousse. Pga den er ganske sur. Jeg brukte 1 dl pure i denne. Og det var passelig. S vil vel si ca 5 stk pasjonsfrukt. Bare kjpe noen ekstra. Kan bruke de du ik bruker som pynt etterp ;-)Bare smake det til litt underveis :-)
Og det smakte kjempegodt! Og du kan bytte ut pasjonspure men andre smaker:-)

Hei der! Har lyst til prve denne p julaften jeg...men m pureen og sjokoladen kjpes p nett? Eller finnes den i butikk, i storbyen Haugesund (?!)

vel og merke...?

Ingvild: bruk en sjokolade med minst 50% kakao. Og tror ICA etc kan ha pure i frysa. Vist ikke kan du bruke pasjonsfrukt:-)

Hei! Denne ser s utrolig god ut. Men tenkte eg sko prva laga moussen i en sjokolade kake s trekka den i marsipan. Tror du det blir god kombinasjon? Og br eg doble oppskriften? Ska lage en overkropp kake, s blir litt mindre en en langpanne. Takk for svar 😄😄

yasmira: det blir nok veldig godt!:-) tror nok denne oppskriften skal holde med fylle en kake. Men kan ik si det 100% sikkert. Men vist du dobler den og om det blir for mye. Ha resten i sm boller og ha dem i frysa:-)

Fungerer det med smakspasta? Vet du i sfall hvor mye som da skal brukes av denne?

Lene: det har jeg ikke prvd. Da m du smake deg til. Eller bruke ferske pasjonsfrukt. De selger pure i de store dagligvarebutikkene.

Tror du det fungerer og lage sjokoladesklene med melkesjokolade?

Lene: nja... Den blir ik s flytende nr du smelter den. Om jeg skulle prvd. S ville jeg tatt oppi flottfett for f den litt mer rennende. Bruker ca 10% fett av vekten av sjokoladen. Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prver!:-)

Til info s fungerte det veldig bra med melkesjokolade og litt fett. Ble kjempegode:) Vet hva det blir til dessert p nyttrsaften n-tusen takk for hjelp:)

Lene: Oki s bra vite! Tusen takk for svar:-)))) du fr ha en fantastisk nyttrsfeiring og en riktig god jul:-)

Dette s sinnsykt godt ut! :) Jeg har vrt inne p siden til Select Flavours og sett p alle purene og m kjpe noen. Det str de er p 1 kg, men nr man har pnet den, hvor lenge er den holdbar i kjleskap, vet du noe om det? Tror ikke jeg fr brukt en kilo p et par dager ;)

Hedda: vil vel si ett par uker. Men det du kan gjre er dele den opp i porsjoner. s fryse den. Da kan du ta opp det du trenger etter hvert:-) og ja. Den er kjempegod. Og kjekk lage:-)

Tusen hjertelig takk for svar, Leif Inge :) Jeg setter stor pris p det! Tenkte ikke engang p at jeg kan fryse det jeg, men det var jo smart :) Da fr jeg g og kjpe noen ;)

Hedda: det var da s lite:-) lykke til med desserten:-)))

Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet p? Skal ha selskap i morgen med 12 gjester ;og har tenkt servere denne til dessert.

anne rustad: Tror jeg fikk rundt 12 sjokoladeskler av denne oppskriften:-)

anne rustad: Gjerne gi meg en tilbakemelding om dette stemmer:-)

Skriv en ny kommentar