Sorry folkens! Dagen i går ble så hektisk! At jeg ikke fikk tid til å legge ut oppskrift og bilder! Men her kommer den! Denne desserten var utrolig god! Deilig smak av pasjonsfrukt. Lett og luftig. Med ett gelelokk av pasjonsfrukt. Servert i en sjokoladeskål. Perfekt til alle anledninger! Dette er noe alle klarer å lage. Og har du barn? Så er dette noe de kan være med på:-)
Det første du trenger å gjøre er å lage sjokoladeskålene.
Her bruker jeg vannballonger. Blås dem opp. Men ikke helt fult med luft!
Så trenger du sjokolade ( her bruker jeg en mørk sjokolade fra Select Flavour. Den er kjempelett å jobbe med. Og ferdig temperert) Smelt den i vannbad eller i micro. Denne må så kjøles ned til romtemperatur. Er den for varm. Da vil ballongen sprikke! Og det vil du ikke ha noe av! Trust me!;-)
Jeg sprayet også ballongene med litt matfett før jeg dyppet dem i sjokoladen. Blir lettere å få dem av.
Gjør klar ett stekebrett med bakepapir. Og ca 10-12 ballonger. Dypp bunnen av ballongen i sjokoladen. Sett den så rett på bakepapiret. Da vil den få en bunn som den kan stå på. Gjør dette med alle ballongene. Sett så brette i kjøleskapet eller på ett kjølig sted. Disse kan du lage dagen før.
Når sjokoladen er stivnet. Lag ett lite hull på toppen av ballongen. Og slipp ut litt og litt luft. Dra så av ballongen. Henger ballongen fast i bunnen! Og lager hull? Dette fikses lett med å ha litt flytende sjokolade i bunnen;-)
Så er det oppskrift på den kjempegode pasjonsfruktmoussen.
Dette trenger du:
2 eggeplommer
60 gr sukker
Piskes til eggedosis
2,5 dl fløte
4 gelatinplater
1 dl pasjonsfruktpure ( bruker pasjonsfruktpure fra Select Flavour)
2 eggehviter
50 gr sukker
Piskes til marengs
Pasjonsfruktgele:
1 dl pasjonsfruktpure
0,25 dl vann
50 gr sukker
2 plater gelantin
Legg gelantinplatene til moussen i en bolle med kaldt vann. Og en annen bolle til gelantinen til gelelokket. La de ligge i ca 5 min. Kok opp pasjonsfruktpureen. Ta den av platen. Ha oppi gelantinplatene. Rør godt. Sett den til kjøling.
Lettpisk fløten og ha den i en skål og sett den i kjøleskapet. Pisk så opp eggehvitene. Tilsett litt og litt sukker. Piskes opp til en luftig marengs. Ha dette også oppi en bolle og sett til sides. Pisk så opp eggeplommene og sukker til en luftig eggedosis. NB! Er veldig viktig å rengjøre piskebollen etter hvert steg! Slik at det ikke er fett fra fløten når du skal piske opp eggehvitene!
Når pasjonsfruktpureen er avkjølt til romtemperatur piskes denne lett i eggedosisen. Vend så i kremen. Så vendes marengsen i til slutt.
Ha moussen i en sprøytepose og sprøyt den oppi sjokoladeskålene. Sett de så i kjøleskapet.
Da skal vi lage pasjonsfruktpurelokket.
Kok opp pasjonsfruktpure, vann og sukker. Ta så i gelatinplatene. Sett til avkjøling. Når pasjonsfruktmoussen har stivnet kan du helle på pasjonsfruktgele. Viktig at den er avkjølt. Ellers vil mouseen og sjokoladen smelte!
Sett dem så tilbake i kjøleskapet til avkjøling. Da er de klare til å NYYYYYYTES!
Pynt med pasjonsfrukt og bringebær. Eller etter egen fantasi;-)
Anbefaler virkelig å prøve ut pasjonsfruktpureen fra select flavor!
Er 90% frukt og 10% sukker. Frisk og god pure! Jeg er utdannet konditor. Og vært borti mye pureer. Denne er en av de beste jeg har smakt!
Ta en titt innom siden til Select Flavour. De har mye spennende å tilby.
Det vil komme mer på bloggen min med samarbeidet med Select Flavour. Så følg med!
Vi blogges;-)
#sponset #selectflavour #pasjon #pasjonsfrukt #pasjonsfruktpure #pasjonsfrukmousse #mousse #sjokolade #sjokoladeskål #foodporn #bakemag #godtno #helenorgebaker #baker #konditor #kake #dessert #samarbeid
kan denne desserten lages klar dagen før servering?
Elise: det går kjempefint! 🙂 bare dekk dem til med plastfolie.
hvor kjøper du sjokoladen? 🙂 kan du sende svar på mail?
Karen: svarte deg på Facebook 🙂
Oh my! Det så himla godt! Takk for at du deler <3
Veronika: de var kjempegode!:-) takk selv som titter innom<3
Så helt nydelig ut, kanskje det blir dessert på julaften!
SisterConfusion: passer til alle anledninger. Og bytte på smaker etc 🙂
Å nam !! Så kjempegodt ut 🙂
Det så sinnsykt innbydende ut <3 En lekker dessert i desember! Må nesten prøve meg på den altså.
Andrea: takk!:-) de var veldig gode. Friskt og godt:-)
Armonia: takk!:-) du må absolutt prøve dem! Ganske enkelt og her kan man også variere på smakene etc 🙂
Så veldig godt ut! Jeg er jo utdannet kokk men jeg lager mest desserter hjemme 😄 Og pasjonert er favoritten! Men hvor får man kjøpt de pureene til Select Flavours?
Karoline: de får du kjøpt inne på deres nettbutikk. Ligger lenke inne på oppskriften:-)
Pasjonsfrukt er en av mine fav også:-)
Den desserten ser fantastisk nydelig ut. Kan man bytte ut pureen med pasjonsfrukt, og evt hvor mange pasjonsfrukter må jeg kjøpe?
Gunn Jeanette: det går helt fint Gunn. Men ville ha blanda litt melis i pasjonsfrukten før jeg har den i mousse. Pga den er ganske sur. Jeg brukte 1 dl pure i denne. Og det var passelig. Så vil vel si ca 5 stk pasjonsfrukt. Bare å kjøpe noen ekstra. Kan bruke de du ik bruker som pynt etterpå ;-)Bare å smake det til litt underveis 🙂
Og det smakte kjempegodt! Og du kan bytte ut pasjonspure men andre smaker:-)
Hei der! Har lyst til å prøve denne på julaften jeg…men må pureen og sjokoladen kjøpes på nett? Eller finnes den i butikk, i storbyen Haugesund (?!)
vel og merke…?
Ingvild: bruk en sjokolade med minst 50% kakao. Og tror ICA etc kan ha pure i frysa. Vist ikke kan du bruke pasjonsfrukt:-)
Hei! Denne ser så utrolig god ut. Men tenkte eg sko prøva å laga moussen i en sjokolade kake åså trekka den i marsipan. Tror du det blir god kombinasjon? Og bør eg doble oppskriften? Ska lage en overkropp kake, så blir litt mindre en en langpanne. Takk for svar 😄😄
yasmira: det blir nok veldig godt!:-) tror nok denne oppskriften skal holde med å fylle en kake. Men kan ik si det 100% sikkert. Men vist du dobler den og om det blir for mye. Ha resten i små boller og ha dem i frysa:-)
Fungerer det med smakspasta? Vet du i såfall hvor mye som da skal brukes av denne?
Lene: det har jeg ikke prøvd. Da må du smake deg til. Eller bruke ferske pasjonsfrukt. De selger pure i de store dagligvarebutikkene.
Tror du det fungerer og lage sjokoladeskålene med melkesjokolade?
Lene: nja… Den blir ik så flytende når du smelter den. Om jeg skulle prøvd. Så ville jeg tatt oppi flottfett for å få den litt mer rennende. Bruker ca 10% fett av vekten av sjokoladen. Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver!:-)
Til info så fungerte det veldig bra med melkesjokolade og litt fett. Ble kjempegode:) Vet hva det blir til dessert på nyttårsaften nå-tusen takk for hjelp:)
Lene: Oki så bra å vite! Tusen takk for svar:-)))) du får ha en fantastisk nyttårsfeiring og en riktig god jul:-)
Dette så sinnsykt godt ut! 🙂 Jeg har vært inne på siden til Select Flavours og sett på alle pureéne og må kjøpe noen. Det står de er på 1 kg, men når man har åpnet den, hvor lenge er den holdbar i kjøleskap, vet du noe om det? Tror ikke jeg får brukt en kilo på et par dager 😉
Hedda: vil vel si ett par uker. Men det du kan gjøre er å dele den opp i porsjoner. Å så fryse den. Da kan du ta opp det du trenger etter hvert:-) og ja. Den er kjempegod. Og kjekk å lage:-)
Tusen hjertelig takk for svar, Leif Inge 🙂 Jeg setter stor pris på det! Tenkte ikke engang på at jeg kan fryse det jeg, men det var jo smart 🙂 Da får jeg gå og kjøpe noen 😉
Hedda: det var da så lite:-) lykke til med desserten:-)))
Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet på? Skal ha selskap i morgen med 12 gjester ;og har tenkt å servere denne til dessert.
anne rustad: Tror jeg fikk rundt 12 sjokoladeskåler av denne oppskriften:-)
anne rustad: Gjerne gi meg en tilbakemelding om dette stemmer:-)
Hi to every one, for the reason that I am genuinely keen of reading this webpage’s post to
be updated regularly. It contains pleasant information.
obviously like your web-site but you need to check the spelling on several of your posts.
Many of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to tell the reality however I will certainly come again again.
Ser helt nydelig ut. Tenkte å prøve denne i mitt 50 års lag.
Det jeg lurer på er om jeg kan lage dette god tid i forkant å legge det i fryseren?