Deilig tacopai!

Da er det endelig Fredag og helg! Ikke helt helg for meg da siden jeg jobber offshore. Men uansett så er Fredagen det lages mest taco i de fleste hjem. Så va med å prøve denne varianten til middag? Super enkel å lage! Og utrolig god!

Du trenger:

Paibunn:

150 gr smør

3 dl hvetemel

2 ss vann

Paifyll:

400 gr karbonadedeig eller kjøttdeig

1 løk

1 paprika

1 pose tacokrydder

2 dl Crème Fraîche Lett eller original

2 dl revet ost

Slik gjør du

Paibunn:

Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 °C.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

Stek karbonadedeig i stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og lett creme fraiche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.

Dryss over osten og stek paien midt i ovnen i ca 30-35 minutter til osten er gyllen.

Server gjerne paien med en lett salat, rømme og salsa

Bon appetit!

Vi blogges;-)

#fredagstaco #fredag #taco #tvist #lettvint #favoritt #barn #foodporn #kokeblogg

Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits