Sei i kremet purreløksaus med couscous og grønnsaker

Det er ikke ofte jeg lager fiskemiddag hjemme. Kan vel telle antall ganger på en hånd!

Sist uke så fikk jeg prøve meg på en fiskerett fra Adams Matkasse!

Og den falt virkelig i smak!

Jeg er ikke noe fiskemiddag menneske selv om jeg er fra Vestlandet. Men denne var virkelig god! Minna meg på fiskemiddagen til min Farmor <3

Anbefaler dere til å prøve ut denne retten!

Dere trenger:

1/2 Agurk

1/2 Brokkoli

2 stk Gulrot

125 gr Couscous

1/2 Purreløk

350 gr Seifilet

1 stk Fiskebuljongterning

1 ss Hvetemel

2 dl Melk

Olje

Pepper

Salt

TIPS!

Ha litt sitronsaft i sausen rett før servering for et ekstra sting i smaken!

Kok opp 3 dl vann i en kjele med en liten klype salt. Tilsett ca 125 g økologisk couscous når det koker, og sett på ett lokk og ta kjelen av pannen. Og la couscousen stå å trekke.

Kutt 1/2 stk purreløk i tynne skiver, og fres den i litt olje i en romslig stekepanne på middels varme. Strø over 1 ss hvetemel og rør godt. Visp inn 2 dl melk (litt om gangen for å unngå klumper) og 1 stk fiskebuljongterning. Du kan også bruke grønnsaksbuljong vist du ikke har fiskebuljong. La dette koke opp under omrøring.

Skrell og kutt 2 stk gulrot i staver på ca 1×3 cm. Del 1/2 stk brokkoli i små buketter. Sett 1 1/2 l vann på kok i en kjele.

Porsjonér og krydre ca 350 g seifilet med salt og pepper.

Legg fiskebitene ned i den kokende sausen. Senk varmen og legg på et lokk. Eventuelt dekk over stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter. Kok gulrot og brokkoli i 3-4 minutter i vannet. Bruk en potetskreller eller ostehøvel, og høvle tynne remser av 1/2 stk agurk. Sett til side i en serveringsskål.

Server sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker. Og pynt med remser av agurk.

NYT!

Vi blogges;-)

#fisk #middag #fiskemiddag #sei #kremet #purreløksaus #kremetpurreløksaus #couscous #adams #adamsmatkasse #mat #matblogg #blogg #helenorgekoker #barnemiddag #familiemiddag #godtno #matbloggsentralen #matmonster

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg