Sei i kremet purreløksaus med couscous og grønnsaker

Det er ikke ofte jeg lager fiskemiddag hjemme. Kan vel telle antall ganger på en hånd!

Sist uke så fikk jeg prøve meg på en fiskerett fra Adams Matkasse!

Og den falt virkelig i smak!

Jeg er ikke noe fiskemiddag menneske selv om jeg er fra Vestlandet. Men denne var virkelig god! Minna meg på fiskemiddagen til min Farmor <3

Anbefaler dere til å prøve ut denne retten!

Dere trenger:

1/2 Agurk

1/2 Brokkoli

2 stk Gulrot

125 gr Couscous

1/2 Purreløk

350 gr Seifilet

1 stk Fiskebuljongterning

1 ss Hvetemel

2 dl Melk

Olje

Pepper

Salt

TIPS!

Ha litt sitronsaft i sausen rett før servering for et ekstra sting i smaken!

Kok opp 3 dl vann i en kjele med en liten klype salt. Tilsett ca 125 g økologisk couscous når det koker, og sett på ett lokk og ta kjelen av pannen. Og la couscousen stå å trekke.

Kutt 1/2 stk purreløk i tynne skiver, og fres den i litt olje i en romslig stekepanne på middels varme. Strø over 1 ss hvetemel og rør godt. Visp inn 2 dl melk (litt om gangen for å unngå klumper) og 1 stk fiskebuljongterning. Du kan også bruke grønnsaksbuljong vist du ikke har fiskebuljong. La dette koke opp under omrøring.

Skrell og kutt 2 stk gulrot i staver på ca 1x3 cm. Del 1/2 stk brokkoli i små buketter. Sett 1 1/2 l vann på kok i en kjele.

Porsjonér og krydre ca 350 g seifilet med salt og pepper.

Legg fiskebitene ned i den kokende sausen. Senk varmen og legg på et lokk. Eventuelt dekk over stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter. Kok gulrot og brokkoli i 3-4 minutter i vannet. Bruk en potetskreller eller ostehøvel, og høvle tynne remser av 1/2 stk agurk. Sett til side i en serveringsskål.

Server sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker. Og pynt med remser av agurk.

NYT!

Vi blogges;-)

#fisk #middag #fiskemiddag #sei #kremet #purreløksaus #kremetpurreløksaus #couscous #adams #adamsmatkasse #mat #matblogg #blogg #helenorgekoker #barnemiddag #familiemiddag #godtno #matbloggsentralen #matmonster

Madeleine

03.04.2015 kl.22:53

namnam :D
Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits