Denne retten her fant jeg på nettet fra The flying circus.
Og den måtte jeg bare prøve å lage! Og det er jeg glad for at jeg gjorde.
Det smakte veldig godt! Og veldig saftig kylling!
Så ser det veldig delikat ut også;)
Og veldig rask å lage!
Dette trenger du:
1 hel kylling
5 ss kryddermix (like deler paprikapulver, chilipulver, coriander, spisskummen og brunt sukker)
1/2 l ølboks
2 ts salt
2 ss matolje
1 liten bunt med koriander
BBQ-glaze:
1 ss sriracha-saus eller en annen type chilisaus
2 ss soyasaus
2 ss ketchup
2 ss honning
Asiatisk salat:
1 mango
1 granateple
1/2 agurk
1 kinakål
1 håndfull cashewnøtter
Spicy salatdressing:
2 lime
3 ss fiskesaus eller soyasaus
1/2 ss chiliflakes
1/2 ss sukker
Sett stekeovnen på 200 grader.
Lag tre kutt inn til benet I hvert kyllinglår.
Bland alt til kryddermixen sammen med salt og matolje I en liten bolle.
Gni inn kyllingen. Dette kan gjøres tidligere på dagen. Så får kylllingen stå å godgjøre seg I kjøleskapet.
Drikk opp 2/3 av ølet;)
Og tre boksen opp I “rumpa” på kyllingen.
Sett boksen opp rett med kyllingen på ett stekebrett nederst i ovnen.
Stekes på 200 grader I ca 1 time.
Om du er usikker på om kyllingen er ferdig?
Stikk en kniv I den tykkeste delen av kyllingen. Kommer det blank væske ut? Da er kyllingen ferdige.
Kutt alle grønnsakene til salaten I strimler. Unntatt nøttene. De skal være hele.
Ha det over I en salatbolle.
Bland alt til dressingen I en liten bolle.
Bland sammen alt til glazen i en liten bolle.
Denne skal pensles på kyllingen etter at den har stekt I ca 20 min!
Når kyllingen er ferdig stekt. Pakker jeg den inn I litt aluminiumsfolie og lar kyllingen hvile før jeg beginner å skjære I den.
Legg så kyllingen på ett fint stort fat sammen med salaten og dryss over fersk koriander. Og spicy dressing
YUMMY!!!
Vi blogges;)
#kitchn #theflyingcircus #kylling #chicken #øldampet #beersteamed #thaistyle #thai #spicy #matblogg #foodblog #helenorgekoker #middag #matmonster #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #instamat #instafood
Er ikke glad i øl men denne så veldig god ut
Anonym: smaker ik øl av kyllingen. Alt damper bort og gjør kyllingen super saftig. Den var veldig god!:-)