hits

ldampet kylling med spicy thaisalat

Denne retten her fant jeg p nettet fra The flying circus.

Og den mtte jeg bare prve lage! Og det er jeg glad for at jeg gjorde.

Det smakte veldig godt! Og veldig saftig kylling!

S ser det veldig delikat ut ogs;)

Og veldig rask lage!

Dette trenger du:

1 hel kylling

5 ss kryddermix (like deler paprikapulver, chilipulver, coriander, spisskummen og brunt sukker)

1/2 l lboks

2 ts salt

2 ss matolje

1 liten bunt med koriander

BBQ-glaze:

1 ss sriracha-saus eller en annen type chilisaus

2 ss soyasaus

2 ss ketchup

2 ss honning

Asiatisk salat:

1 mango

1 granateple

1/2 agurk

1 kinakl

1 hndfull cashewntter

Spicy salatdressing:

2 lime

3 ss fiskesaus eller soyasaus

1/2 ss chiliflakes

1/2 ss sukker

Sett stekeovnen p 200 grader.

Lag tre kutt inn til benet I hvert kyllinglr.

Bland alt til kryddermixen sammen med salt og matolje I en liten bolle.

Gni inn kyllingen. Dette kan gjres tidligere p dagen. S fr kylllingen st godgjre seg I kjleskapet.

Drikk opp 2/3 av let;)

Og tre boksen opp I "rumpa" p kyllingen.

Sett boksen opp rett med kyllingen p ett stekebrett nederst i ovnen.

Stekes p 200 grader I ca 1 time.

Om du er usikker p om kyllingen er ferdig?

Stikk en kniv I den tykkeste delen av kyllingen. Kommer det blank vske ut? Da er kyllingen ferdige.

Kutt alle grnnsakene til salaten I strimler. Unntatt nttene. De skal vre hele.

Ha det over I en salatbolle.

Bland alt til dressingen I en liten bolle.

Bland sammen alt til glazen i en liten bolle.

Denne skal pensles p kyllingen etter at den har stekt I ca 20 min!

Nr kyllingen er ferdig stekt. Pakker jeg den inn I litt aluminiumsfolie og lar kyllingen hvile fr jeg beginner skjre I den.

Legg s kyllingen p ett fint stort fat sammen med salaten og dryss over fersk koriander. Og spicy dressing

YUMMY!!!

Vi blogges;)

#kitchn #theflyingcircus #kylling #chicken #ldampet #beersteamed #thaistyle #thai #spicy #matblogg #foodblog #helenorgekoker #middag #matmonster #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #instamat #instafood

02.05.2015 kl.14:18

Er ikke glad i l men denne s veldig god ut

Leif Inge Brdsen

02.05.2015 kl.14:38

Anonym: smaker ik l av kyllingen. Alt damper bort og gjr kyllingen super saftig. Den var veldig god!:-)