Øldampet kylling med spicy thaisalat

Denne retten her fant jeg på nettet fra The flying circus.

Og den måtte jeg bare prøve å lage! Og det er jeg glad for at jeg gjorde.

Det smakte veldig godt! Og veldig saftig kylling!

Så ser det veldig delikat ut også;)

Og veldig rask å lage!

Dette trenger du:

1 hel kylling

5 ss kryddermix (like deler paprikapulver, chilipulver, coriander, spisskummen og brunt sukker)

1/2 l ølboks

2 ts salt

2 ss matolje

1 liten bunt med koriander

BBQ-glaze:

1 ss sriracha-saus eller en annen type chilisaus

2 ss soyasaus

2 ss ketchup

2 ss honning

Asiatisk salat:

1 mango

1 granateple

1/2 agurk

1 kinakål

1 håndfull cashewnøtter

Spicy salatdressing:

2 lime

3 ss fiskesaus eller soyasaus

1/2 ss chiliflakes

1/2 ss sukker

Sett stekeovnen på 200 grader.

Lag tre kutt inn til benet I hvert kyllinglår.

Bland alt til kryddermixen sammen med salt og matolje I en liten bolle.

Gni inn kyllingen. Dette kan gjøres tidligere på dagen. Så får kylllingen stå å godgjøre seg I kjøleskapet.

Drikk opp 2/3 av ølet;)

Og tre boksen opp I “rumpa” på kyllingen.

Sett boksen opp rett med kyllingen på ett stekebrett nederst i ovnen.

Stekes på 200 grader I ca 1 time.

Om du er usikker på om kyllingen er ferdig?

Stikk en kniv I den tykkeste delen av kyllingen. Kommer det blank væske ut? Da er kyllingen ferdige.

Kutt alle grønnsakene til salaten I strimler. Unntatt nøttene. De skal være hele.

Ha det over I en salatbolle.

Bland alt til dressingen I en liten bolle.

Bland sammen alt til glazen i en liten bolle.

Denne skal pensles på kyllingen etter at den har stekt I ca 20 min!

Når kyllingen er ferdig stekt. Pakker jeg den inn I litt aluminiumsfolie og lar kyllingen hvile før jeg beginner å skjære I den.

Legg så kyllingen på ett fint stort fat sammen med salaten og dryss over fersk koriander. Og spicy dressing

YUMMY!!!

Vi blogges;)

#kitchn #theflyingcircus #kylling #chicken #øldampet #beersteamed #thaistyle #thai #spicy #matblogg #foodblog #helenorgekoker #middag #matmonster #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #instamat #instafood

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg