Miss pinky pavlova

 

Fikk storfint besøk fra vestlandet i går. Så da måtte jeg diske opp med en kake.

Da ble det enkelt og greit en pavlova.

Dette er jo en kake alle liker.

Frisk, søt, syrlig, sprøtt! Mmm

Men jeg måtte jo lage min egen tvist som vanlig;)

Istedenfor å lage en vanlig pavlova.

Så hadde jeg i vaniljeekstrakt og tørket bringebær. Og litt rød gelefarge. Måtte jo være litt rosa til damebesøket;-)

 

Dette trenger du:

 

Marengs

 

6 stk eggehviter

350 g sukker

2 ts vaniljeekstrakt

2 små never med frysetørket bringebær

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).

Fortsett å pisk må medium hastighet og ha i litt og litt sukker.

Når alt sukker er tilsatt så øker du hastigheten og pisker på høy hastighet i ca 30 sekunder.

Da skal du få en fin blank marengs.

Ha i 2 ts vaniljeekstrakt og 2 små never med frysetørket bringebær som du knuser lett i hånda før du har dem i. Rør dette sammen med en slikkepott.

Ha så i litt rødfarge. Vend den lett i marengsen. Trenger ik å røre den helt i. Det blir fint med litt marmorering!

Ta en stekeplate med ett bakepapir.

Ha marengsen oppå platen og smør den lett ut med en slikkepott til en rund kake. Her bestemmer du selv om du vil smøre den ut som en firkant, sirkel etc. Og hvor høy du vil ha den. Litt rustic gjør ingenting her.

Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

 

Fyll til kaken brukte jeg 4 dl pisket kremfløte med ca 1 ss vaniljeekstrakt. Vendte inn ca 500 gr vaniljekrem i kremfløten.

Ha kremmen oppå pavlovaen.

Ha så bringebær, jordbær, kiwi, blåbær, pasjonsfrukt oppå pavlovaen. Dryss på hvite knapper med hvit sjokolade for det lille ekstra

 

Håper det smaker;-)

 

Vi blogges;-)

 

 

#pavlova #pink #misspinky #misspinkypavlova #frysetørket #bringebær #raspberries #frukt #vår #sommer #helenorgebaker #nrkmat #matbloggsentralen #bakeblogg #kakeblogg #matmonster #bakemag #smak #taste #slikkepott #tine #pinterest

 

 

5 kommentarer

Siste innlegg