hits

Mexican slow cooked beef stew with cornbread dumplings

Denne spicy middagsretten her lager seg nesten selv. Er alla noe lignende chili con carne kanskje?

Men med disse gode maisbrd dumplingsene med yoghurt gjr denne retten til en av mine favoritter.

En god skl med denne en kjlig sommerkveld ute p balkongen med noe kaldt i glasset....mmmmm

Dette trenger du:

800 gr kjttdeig

1 lk

1 rd chili

2 gulrtter

2 stenger med selleri

4 fedd med hvitlk

1 ss rykt paprikapulver

1 ts mexicansk chilipulver

1 boks polpa, 400 gr (hakket tomat)

2,5 dl med kjttkraft( lagd p buljongterning)

2 ss tomatpure

1 1/2 ss brunt sukker

Maisbrd dumplings

250 gr mel

150 gr polenta (maismel)

1 ss bakepulver

350 gr gresk yoghurt

2,5 dl revet cheddar eller jarlsberg

1 god neve med fin hakket koriander

1 fin hakket rd chili

Litt kaldt vann

Sett ovnen p 160 grader. 140 grader vist du har varmluft.

Stek kjttdeigen i litt olje i en jerngryte. Dette er fordi gryta skal i ovnen etterp. Men har du ikke jerngryte s kan du steke i en vanlig gryte. Og ha dette over i en ildfastform med lokk.

Viktig at du steker kjttdeigen i to omganger. Ellers s vil du koke kjttdeigen istedenfor steike den. Ha all den stekte kjttdeigen i en bolle.

Ha s litt olje i gryten. Ha i fin hakket gulrot, lk, chili og selleri. Og presset hvitlk.

Fres dette p medium varme til det begynner bli mrt. Ca 10 min.

Ha s i tomatpureen. La den f frese litt oppi gryta for f vekk litt av den beiske smaken p tomatpureen. S har du oppi krydderet, polpa, sukker og kjttkraft. Rr godt og la det f ett lite oppkok. Ha s i kjttdeigen.

Smak til med salt og pepper. Tilsett ogs mere chili om du vil ha den sterkere.

Da er det bare sette p loket og sette gryta midt i ovnen i ca 1,5 time.

I denne oppskriften kan du ogs bruke strimlet kjtt. Da m du ha den i ovene i ca 2,5 time. Da blir kjttet mrt og fint.

Da er det maisbrd dumplings.

Ha alle ingrediensene i en bolle. Elt den godt sammen for hnd eller i maskin til du fr en deig. Den skal vre litt klissete. Om den er for trr? Ha i litt kaldt vann til du fr rett konsistens.

Dekk til bollen med glapack/lokk og sett den i kjleskapet vist du lager den fr steketiden p kjttgryten er ferdig.

Nr steketiden p kjttgryten er ferdig. Ta ut gryta. Skru opp ovnen til 210 grader. 190 grader p varmluft.

Ta en liten bolle med kaldt vann. Og en spiseskje. Dypp spiseskjeen i vannet. Og ta litt vann i hndflaten din. Ta s litt av dumplingsdeigen med skjeen og form fine runde boller i hndflaten. Henger den fast? Bruk mer vann. Begynn s ytterst i gryta og legg dumplingser. Hele flaten skal dekkes.

Nr dette er gjort setter du gryta tilbake i ovnen uten lokk. For ca 20-25 min. Til dumplingsene er blitt gyldne og fine.

Da er den klar til serveres!

Server den gjerne med en lett salat, gresk yoghurt og str over hakket koriander.

Hper det smaker :-)

Vi blogges;-)

#taste #tastemagazine #magazine #mexican #beefstew #mexicanbeefstew #cornbread #dumplings #cornbreaddumplings #blog #blogg #foodblog #matblogg #matmonster #instafood #instamat #delicious #yummy #tasty #corn #matbloggsentralen #bakemag #allers #nrkmat #kkspis #tarasmak #side2 #bloggerne #nettavisen

Mittfamilieliv

13.06.2015 kl.11:41

mm, det s veldig godt ut!! :)

Leif Inge Brdsen

13.06.2015 kl.12:36

Mittfamilieliv: var veldig god. Og veldig enkel lage :-)