Mexican slow cooked beef stew with cornbread dumplings

Denne spicy middagsretten her lager seg nesten selv. Er alla noe lignende chili con carne kanskje?

Men med disse gode maisbrød dumplingsene med yoghurt gjør denne retten til en av mine favoritter.

En god skål med denne en kjølig sommerkveld ute på balkongen med noe kaldt i glasset….mmmmm

Dette trenger du:

800 gr kjøttdeig

1 løk

1 rød chili

2 gulrøtter

2 stenger med selleri

4 fedd med hvitløk

1 ss røykt paprikapulver

1 ts mexicansk chilipulver

1 boks polpa, 400 gr (hakket tomat)

2,5 dl med kjøttkraft( lagd på buljongterning)

2 ss tomatpure

1 1/2 ss brunt sukker

Maisbrød dumplings

250 gr mel

150 gr polenta (maismel)

1 ss bakepulver

350 gr gresk yoghurt

2,5 dl revet cheddar eller jarlsberg

1 god neve med fin hakket koriander

1 fin hakket rød chili

Litt kaldt vann

Sett ovnen på 160 grader. 140 grader vist du har varmluft.

Stek kjøttdeigen i litt olje i en jerngryte. Dette er fordi gryta skal i ovnen etterpå. Men har du ikke jerngryte så kan du steke i en vanlig gryte. Og ha dette over i en ildfastform med lokk.

Viktig at du steker kjøttdeigen i to omganger. Ellers så vil du koke kjøttdeigen istedenfor å steike den. Ha all den stekte kjøttdeigen i en bolle.

Ha så litt olje i gryten. Ha i fin hakket gulrot, løk, chili og selleri. Og presset hvitløk.

Fres dette på medium varme til det begynner å bli mørt. Ca 10 min.

Ha så i tomatpureen. La den få frese litt oppi gryta for å få vekk litt av den beiske smaken på tomatpureen. Så har du oppi krydderet, polpa, sukker og kjøttkraft. Rør godt og la det få ett lite oppkok. Ha så i kjøttdeigen.

Smak til med salt og pepper. Tilsett også mere chili om du vil ha den sterkere.

Da er det bare å sette på loket og sette gryta midt i ovnen i ca 1,5 time.

I denne oppskriften kan du også bruke strimlet kjøtt. Da må du ha den i ovene i ca 2,5 time. Da blir kjøttet mørt og fint.

Da er det maisbrød dumplings.

Ha alle ingrediensene i en bolle. Elt den godt sammen for hånd eller i maskin til du får en deig. Den skal være litt klissete. Om den er for tørr? Ha i litt kaldt vann til du får rett konsistens.

Dekk til bollen med glapack/lokk og sett den i kjøleskapet vist du lager den før steketiden på kjøttgryten er ferdig.

Når steketiden på kjøttgryten er ferdig. Ta ut gryta. Skru opp ovnen til 210 grader. 190 grader på varmluft.

Ta en liten bolle med kaldt vann. Og en spiseskje. Dypp spiseskjeen i vannet. Og ta litt vann i håndflaten din. Ta så litt av dumplingsdeigen med skjeen og form fine runde boller i håndflaten. Henger den fast? Bruk mer vann. Begynn så ytterst i gryta og legg dumplingser. Hele flaten skal dekkes.

Når dette er gjort setter du gryta tilbake i ovnen uten lokk. For ca 20-25 min. Til dumplingsene er blitt gyldne og fine.

Da er den klar til å serveres!

Server den gjerne med en lett salat, gresk yoghurt og strø over hakket koriander.

Håper det smaker 🙂

Vi blogges;-)

#taste #tastemagazine #magazine #mexican #beefstew #mexicanbeefstew #cornbread #dumplings #cornbreaddumplings #blog #blogg #foodblog #matblogg #matmonster #instafood #instamat #delicious #yummy #tasty #corn #matbloggsentralen #bakemag #allers #nrkmat #kkspis #tarasmak #side2 #bloggerne #nettavisen

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg