hits

Verdens beste gulrotkake

Ftt mange foresprsler om oppskrift p gulrotkake. S i gr tok jeg frem en gammel oppskrift som jeg har hatt liggende lenge. Og finpussa litt p den. Den ble fantastisk god! S om du skal lage gulrotkake? Da br du prve denne!

Du trenger:

200 gr hakket valntter

100 gr kokosflak ustet

300 gr brunt sukker

100 gr sukker

2,5 dl olje

4 egg

4 ss eplesyltety med biter

3 ss med hakket ananas

1 ts vaniljeekstrakt

320 gr mel

2 ts bakepulver

1 ts natron

1/2 ts salt

1 1/2 ts kanel

1 ts malt ingefr

1/4 ts muskat

1/4 ts malt nellik

5 store gulrtter

Ostekrem:

300 gr philadelphia ost

200 gr romtemperert meierismr

400 gr melis

1 ts vaniljeekstrakt

2-3 ss melk (vist kremen blir for tykk)

Start med sett ovnen p 150 grader.

Gjr klar ett stekebrett med bakepapir.

Nttene skal ristes i ovnen i ca 10 min.

Avkjl nr de er ferdig.

Gjr det samme med kokosflakene. Ca 5 min. Skal bli gyldne. Avkjles.

Skru s ovnen opp p 175 grader.

Spray to kakeformer 24 cm. Legg ogs bakepapir i bunnen.

I en bakebolle har du i brunt sukker, sukker, olje, egg, eplesyltety, ananas og vaniljeekstrakt. Rres til sukkeret er opplst. Sett til siden.

I en stor bakebolle har du i mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefr, muskat og nellik. Bland godt sammen.

Ha s den vte blandingen i det trre. Rr det godt sammen med en slikkepott. Vend s inn finrevet gulrot, kokosflak og grovhakket valntter.

OBS! Bruk ikke alt av nttene og kokosen. Litt skal brukes til pynting av kaken!

Fordel rren i to former. Blir ca 2/3 fulle.

Stekes i ca 35-40 min. Sjekk med en tannpirker i midten av kaken.

Skal komme ut trr!

Avkjles i formene. Fr du topp p kakene? Bruk en god kniv for skjre til toppen slik at den blir jevn.

Da er det ostekremen.

Start med piske opp smret hvit. Ha s i osten, melisen og vaniljeekstrakt.

Kjres p medium hastighet til en fin krem. Blir den for tykk? Begynn med 1 ss melk og prv deg frem. Blir den for blt? Ha i mer melis.

Finn frem ett fint fat/kakefat og sett den ene bunnen opp. Smr p ett godt lag med krem. Sett den andre bunnen opp. Smr rundt kaken med krem. Ta s finhakket valntter og press opp langs siden p kaken. Smr s krem p toppen av kaken. Ta resten av kremen i en sprtepose med stjernespiss. Og spryt roser/rosetter opp kaken. Str s over med kokosflakene. Jeg har ogs brukt spiselige trket blomster;-)

Denne ble veldig saftig. Og med en deilig krydret smak. Mmmmmm<3

Denne holder seg ca 1 uke I kjleskapet. Og dette er en kake som ogs blir bedre av st. Men jeg tviler p at kaken fr st s lenge;-)

Kan ogs fryses.

Hper det smaker!

Vi blogges;-)

#gulrot #kake #gulrotkake #carrotcake #ostekrem #cheesecream #krydret #spices #bakeblogg #kakeblogg #cakeblogg #blogg #bloggerne #matblogg #matbloggerne #matbloggsentralen #tine #bakemag #nettavisen #side2 #cakeporn #saftig #matmonster #slikkepott #allers #pinterest

6 kommentarer

Ohhh namm! Denne skal testes! :)

Emma Olsen: anbefales!!:-))))

S veldi god ut :) Husker en suksess terte vi lange p Breivika vg,men finn ikkj igjen oppskrifa p dn e vel ca 20 r sia.. . Dar du ei goo ei

mona lisa: kjekt med slike gamle oppskrifter! Har en god oppskrift der ogs. S skal nok komme p bloggen etter hvert. Frst m jeg f kokeplate p plass for lage krem til kaken:-))

Hei. Hvordan olje anbefaler du bruke i denne kaka?

Mary Kristin: en nytral olje uten smak. Jeg bruker rapsolje

Skriv en ny kommentar