Monkeybread





 

Nam nam NAAAAAMMM!

Har du hørt om monkeybread? Nei?

Men liker du skillingsboller? JAAAA!

Da vil du ELSKE monkeybread!

Og skillingsboller vil ALDRI bli det samme igjen!!;)

Og har du barn? De vil ha det så gøy med å være med å lage denne!

Her brukte jeg en vanlig bolledeig.


2 dl melk
1 dl eplejuice
75 gr romtemperert bremykt steke og bake
25 gr gjær
75 gr sukker
1 ts kardemomme
500 gr hvetemel
1 egg
100 gr eplesyltetøy med biter

Til dypping av bollene:
Kanel og sukker blandet sammen
150 gr smeltet Bremykt

Smør/sukkerblandingen til å helle over før steiking:
50 gr Bremykt
40 gr brunt sukker
1 ss vaniljeekstrakt

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.

Eltes på lav hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal være litt klissete. Er den for tørr får du ett tørt og tungt bakverk!
Elt i smøret når det er 2 min igjen av eltetiden

La deigen heve i ca 30-50 min til nesten dobbel størrelse.

Når bolledeigen er ferdig hevet. Så ruller du små kuler av deigen. Tror mine var ca 50 gram. Så plommestørrelse?

Når du har rullet kuler av hele deigen så tar du å smører en form. Jeg bruker en formkakeform. Men her kan du bruke hva som helst.

Så tar du en skål med smeltet Bremykt . Begynn med ca 150 gr. Og en skål som du har blandet sammen sukker og kanel.

Ta en kule om gangen. Først dyppe/rulle den I smør. Så rulle den I sukker/kanelblandingen.

Plasser så kulene I formen.

Etterheves i ca 40 min.

Smelt 50 gr Bremykt og ha i 40 gr brunt sukker og 1 ss vaniljeekstrakt.
Dette helles over deigen før du skal steke den.

Stekes på 180 grader I ca 35-40 min!

Skal bli gylden.

Avkjøles I formen I 5 min før du hvelver den over på ett fat.

Her trenges ingen kniv! Her kan man bare plukke av bit for bit. Seige, søte, karamelliserte godbiter!

 

 

Blir den fort mørk på toppen før endt steketid? Legg oppå ett bakepapir eller aluminiumsfolie.

Vær obs på at sausen er varm!!



 

Håper det smaker!

 

Vi blogges;)

 

 #monkeybread #cinnamon #sugar #apple #kanel #eple #sweet #dough #bakeblogg #bakeblog #bakemag #godtno #bloggerne #matbloggsentralen #matbloggerne #side2 #nettavisen #heve #delicious #foodporn #helenorgebaker #matmonster #sticky

 

 

 

Olive Olé

27.07.2015 kl.19:35

Å det ser himmelsk ut! Det må prøves! Takk for oppskriften!

Leif Inge Bårdsen

27.07.2015 kl.19:46

Olive Olé: bare hyggeligt! I'm in love! Skillingsboller vil aldri bli det samme igjen!!!:-)

Thea

27.07.2015 kl.23:38

Aaaah! Ser sjuuuukt digg ut!!!

Leif Inge Bårdsen

28.07.2015 kl.00:11

Thea: jeg angrer litt på at jeg lagde dem! Klarer ik å stoppe å spise dem!! Hehe:-P

Liv-Randi

28.07.2015 kl.11:19

oy da.... Kaloribombe! :D hahah

Leif Inge Bårdsen

28.07.2015 kl.11:28

Liv-Randi: ohhh yes!! Hehe

Lise the Medic

16.10.2015 kl.22:53

Lagde dette i dag! Barna mine, som er skikkelig kresne på alt nytt, rett og slett digget det!!!

Leif Inge Bårdsen

16.10.2015 kl.23:05

Lise the Medic: så bra! Er ganske godt ja<3
hits