Monkeybread stuffed with blueberries, cream cheese and topped with chocolate sauce

Mmmmmmm dette var godt!!!!

Fikk lyst å prøve en vri på den vanlige monkeybread som jeg la ut for noen uker siden. 

Og butikken på hjørnet her hadde salg på blåbær. Så da var ideen klar! Monkeybread fylt med blåbær og kremost. Toppet med sjokoladesaus!

Er ikke dette den perfekte “kaken” nå i høst så vet ikke jeg!!;-)

Du finner oppskriften på bolledeigen HER.  

Den halverer du! Og elt i romtemperert smør når det er ca 2 min av eltetiden

Og utenom trenger du en korg med blåbær og ca 150 gr Philadelphia kremost.

 

 

Når bolledeigen er ferdig hevet. Så ruller du små kuler av deigen. Tror mine var ca 50 gram. Så plommestørrelse?

Når du har rullet kuler av hele deigen så tar du å smører en form. Jeg bruker en formkakeform. Men her kan du bruke hva som helst.

Så tar du en skål med smeltet meierismør. Begynn med ca 150 gr. Og en skål som du har blandet sammen sukker og kanel.

Ta en kule om gangen. Trykk den flat mellom hendene og bruk fingrene til å strekke ut bollen. Ha en ts med Philadelphia kremost og 4-6 blåbær oppå deigen.  Kommer an på hvor store de er. Brett den så sammen. Trykk endene godt sammen. Rull den så til en bolle igjen. Press eventuelt kantene godt sammen igjen vist det blir sprekker. Så dyppe/rulle den I smør. Så rulle den I sukker/kanelblandingen.

Legg den så i formen. Gjør det samme med alle bollene. 

Etterheves så i ca 40 min.

 

 

Smelt 50 gr meierismør og ha i 40 gr brunt sukker og 1 ss vaniljeekstrakt.

Dette helles over deigen før du skal steke den.

 

Stekes på 180 grader I ca 35-40 min!

Skal bli gylden. Blir den fort brun på toppen? Dekk til med bakepapir eller aluminiumsfolie  

Avkjøles I formen I 5 min før du hvelver den over på ett fat.

Mens den stekes så lager du sjokoladesaus. Den er superenkel å lage!

1 dl melk og 100 gr hakket sjokolade. Om du vil ha en melkesjokoladesaus eller en mørkere sjokolade? Eller kanskje helnøttsjokolade? Da kan du bruke det!:-) Du kan også bruke fløte. Du får en fyldigere smak. Men denne vil tykne helt når den står.

Varm opp melken til kokepunktet. Ha sjokoladen i en skål. Hell den varme melken over sjokoladen. Rør til all sjokoladen er smeltet. Avkjøl den i kjøleskapet.

 

Her trenges ingen kniv! Her kan man bare plukke av bit for bit. Seige, søte, karamelliserte godbiter fylt med blåbær og kremost!

Og prikken over i’en. Toppet med deilig sjokoladesaus!!! Du kan også sette sjokoladesausen i en skål ved siden av. Så kan du dyppe bitene i selv.

Og her er vel dobbel dipping lovlig?;-)

Håper det smaker!

 

Vi blogges;-)

 

 #monkeybread #cinnamon #sugar #kanel  #sweet #dough #bakeblogg #bakeblog #bakemag #godtno #bloggerne #matbloggsentralen #matbloggerne #side2 #nettavisen #heve #delicious #foodporn #helenorgebaker #matmonster #sticky #blueberries #blåbær #kremost #creamcheese #chocolate #chocolatesauce #sjokolade #sjokoladesaus #stuffed #fylt #stuffedmonkeybread #blueberryandcreamcheesestuffedmonkeybread

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg