Ferrero Rocher Kake


 

 

I dag skal jeg ha en liten bursdagsfeiring. Og da bruker jeg jo muligheten til å prøve ut en ny kake. 

Den er super enkel å lage. Men ser ut som en millioner dollar!!!

Selve kaken er bare 4 ingredienser! Og den skal ikke stekes!

 

Bunn:

1 1/2 pakke Oreo kjeks

50 gr smeltet meierismør

 

Fyll:

800 gr Philadelphia kremost naturell

500 gr nugatti

 

Sjokoladeglaze:

4 pl gelantin

1,25 dl vann

225 gr sukker

150 gr sjokolade ( her brukte jeg en mørk couverture sjokolade med 54% kakao)

0,65 dl fløte

30 gr kakao

 

Gjør klar en 24 cm kakeform. Kle bunnen med bakepapir.

Knus oreokjeksen i en foodprosessor. Bland i smeltet smør.

Spre kjeksmassen i kakeformen.

Sett formen i fryseren.

 

Ta så kremosten og nugattien og rør sammen til den er godt blandet.

Ha den så over i kakeformen. Smør den jevnt over.

Da må den hvile. Gjerne over natten. Men kan serveres etter ca 3 timer.

Den kan serveres slik som den er nå! 

Men vi tar det ett steg lengre;-) 

 

For å lage sjokoladeglazen begynner du med å legge gelantinen i kaldt vann.

Ha vann og sukker i en kasseroll. Når den starter og koke så skal den koke i ca 3 min på høy varme. Da er temperaturen ca 104 grader.

(Her kommer ett sukkertermometer godt til rette!)

Ta kasserollen av platen.

Rør i sjokoladen. Så i kakao. Og til slutt fløten.

Rør godt! Når temperaturen er komt ned til 60 grader så har du i gelantinen. Klem godt ut det kalde vannet av gelantinen før du har den i sjokoladen.

Rør godt. Sil så sjokoladen over til ett litermål. Så skal du bruke stavmikser. Kjør sjokoladen med stavmikser i ett minutt.

Sil sjokoladen en gang til.

Da skal sjokoladen kjøle seg ned til ca 29 grader.

Mens sjokoladen kjøles ned. Ta av kakeformen av kaken. Varm en palett under varmt vann. Tørk av vannet.

Bruk paletten til å lage en jevn flate på kaken.

Sett kaken i fryseren.

Ta en stekeplate. Kle den med ett bakepapir. Sett en skål i midten av stekeplaten. Stor nok til at du kan ha kaken stående oppå.

Når sjokoladen er blitt ca 29 grader. Ta ut kaken fra fryseren. Sett den oppå skålen. Hell så sjokoladen over kaken.

Bruk paletten til å smøre sjokoladen over der kaken ikke blir dekt med sjokolade.

Da skal kaken bare stivne litt før du starter med å pynte den.

 

Her brukte jeg Ferrero Rocher kuler og karamellisert hasselnøtter.

 

For å karamellisere hasselnøtter så tar du 100 gr sukker i en stekepanne. Varmes over medium varme. Når sukkeret er smeltet og fått en lyse brun farge så har du i hasselnøtter. 50 gram er mer enn nok. Bland godt sammen. Hell så nøttene over på ett bakepapir. Da skal du dele opp massen. En og en  nøtt. Bruk en tannpirker. Da dette er varmt. Ta en og en nøtt og dypp den i karamellen som er igjen i stekepanna. Dra nøtten forsiktig opp fra karamellen. Da vil det danne seg en sukkertråd. Hold den i luften til den stivner. Legges på bakepapir. Stivner karamellen i stekepannen? Varm den opp forsiktig på svak varme.

 

Da er der bare å nyte denne fantastiske kaken!

 


 

 

Vi blogges;-)

  #ferrerorocher #ferrerorochercake #ferrerorocherkake #kakeblogg #cakeblog #cakeblogger #bakeblogg #matblogg #delicious #fantastisk #matbloggsentralen #matbloggerne #godtno #bakemag #allers #nettavisen #vgmat #kkspis #kkmat #bakelyst #selectflavour @selectflavour #helenorgebaker #cakeporn #foodporn #instacake #sjokolade #chocolate @ferrero_rocher_rus @ferrerorocherca @ferrerorocherit

12 kommentarer

Siste innlegg