Karamell Fudge

 

Mmmmm fudge er så utrolig godt! Og det smaker så mye bedre enn de du får kjøpt på butikken. Og så er det så enkelt å lage! Passer også veldig godt nå til jul. Enten å ha dem på bordet til dine gjester, å gi bort som en førjulsgave, vertinnegave etc.

 

Dette trenger du:

130 g smør

1 boks kondensert melk 

2 ts lyst sirup

2 klyper maldonsalt

150 g brunt sukker

1 vaniljestang

 

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt, sukker og frøene fra vanlijestangen. Rør godt om. Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Det beste å røre med er en slikkepott. Husk at den må tåle høy temperatur! Skru ned varmen til karamellen småkoker.

La koke i ca 10 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere. Kle en firkantet 20x20 cm form med bakepapir (både bunnen og kantene på formen) og hell i fudgen. Strø litt maldonsalt på toppen (valgfritt). Sett i kjøleskapet og la stå over natten. Ta fudgen ut av formen og kutt den opp i firkanter.

Da er de klare for å serveres. Men du kan også dyppe dem i sjokolade eller sprøyte på sjokolade. Det gjør det lille ekstra;)

 

Vi blogges;)

 

#fudge #karamell #karamellfudge #jul #konfekt #caramelfudge #fudge #matbloggsentralen #bakemag #godtno #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #matbloggerne #bloggerne #matmonster #helenorgebaker #jul2015

 

Maren

04.12.2015 kl.19:55

Ser og høres veldig godt ut, skal prøve jeg også:)

Kamilla Haaland

04.12.2015 kl.19:57

Så utrolig godt ut!

Leif Inge Bårdsen

04.12.2015 kl.20:05

Kamilla Haaland: de er så mye bedre enn de du kjøper. Enkle og raske å lage!

Leif Inge Bårdsen

04.12.2015 kl.20:05

Maren: rask og enkel oppskrift. Og smaker utrolig godt!:-)

Elin

04.12.2015 kl.20:52

Så kjempegode ut 👍Kan man bruke vikingmelk (usøtet)?

Leif Inge Bårdsen

04.12.2015 kl.21:01

Elin: jeg brukte ik den fordi den er usøtet. Vet ik om forskjellen er at den kun er uten sukker eller ikke? Vist dt så kan du sikkert bare ha litt ekstra sukker i?

Maria

04.12.2015 kl.22:40

Hvordan skal de oppbevares?

Leif Inge Bårdsen

05.12.2015 kl.13:10

Maria: jeg oppbevarer dem i en boks i kjøleskapet

Marita

06.12.2015 kl.13:35

Hei, har ikke vaniljestang.. Kan den byttes ut med et par dråper vaniljeessens? Isåfall når skal den blandes i?

Leif Inge Bårdsen

06.12.2015 kl.15:36

Marita: det går nok bra vetdu. Ha den i når du har resten av ingrediensene i smøret:-)
Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits