Saftig Brownies toppet med kokosmakron
Jeg elsker en saftig smaksrik brownies. Og en av mine favoritt julekaker er kokosmakroner. Så hvorfor ikke prøve å mikes disse to sammen?;)
Browniesbunn:
250 gr meierismør
350 gr mørk sjokolade
4 egg
200 gr sukker
150 gr brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
125 gr hvetemel
50 gr kakao
1/2 ts salt
50 gr melkesjokoladeknapper
Kokosmakronmasse
75 gr smør
200 gr kokos
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 1/2 dl fløte
Det første en starter med er å lage kokosmakronmassen. Smelt smøret og tilsett resten. Varmes opp i ca 5 min.
Dekk til og la den stå å svelle mens du lager browniesen.
Sett ovnen på 180 grader.
Smør en firkantform på ca 20x30. Og kle den med bakepapir. Klipp ut to strimler. Slik at du kan legge bakepapir både loddrett og vannrett. Da er det mye enklere å løfte ut browniesen.
Del smøret i terninger. Ha smøret og sjokoladen i en skål og smelt dette over vannbad.
Ha egg, sukker. brunt sukker og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Røres lett sammen med en grind.
Ha så i sjokoladeblandingen. Røres godt sammen.
Rør så i mel, kakao og salt. Ikke rør for mye.
Vend så i sjokoladeknapper. Her har jeg gått for skikkelig god belgisk melkesjokolade. Men vanlig melkesjokoladeknapper går også bra. Og du kan også grovhakke en sjokoladeplate.
Ha røren over i formen.
Stekes i 15 min midt i ovnen.
Bre så kokosmassen over kaken. Og stek kaken i ca 15-20 min til. Kokosen skal bli gylden.
La så brownien hvile i kjøleskapet slik at den får satt seg. 4-5 timer
Vi blogges;)
#jul #julegodt #julekake #brownie #kokosmakron #bakeblogg #kakeblogg #matbloggerne #matblogg #godtno #bakelyst #bakemag #sjokolade #nettavisen #side2 #allers #vgmat #helenorgebaker #matbloggsentralen #matmonster
Monica Brudevold
17.12.2015 kl.09:07
Leif Inge Bårdsen
17.12.2015 kl.09:27