Saftig Brownies toppet med kokosmakron


 

 

Jeg elsker en saftig smaksrik brownies. Og en av mine favoritt julekaker er kokosmakroner. Så hvorfor ikke prøve å mikes disse to sammen?;)

 

Browniesbunn:

250 gr meierismør

350 gr mørk sjokolade

4 egg

200 gr sukker

150 gr brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

125 gr hvetemel

50 gr kakao

1/2 ts salt

50 gr melkesjokoladeknapper

Kokosmakronmasse

75 gr smør

200 gr kokos

1 dl lys sirup

2 dl sukker

1 1/2 dl fløte

 

Det første en starter med er å lage kokosmakronmassen. Smelt smøret og tilsett resten. Varmes opp i ca 5 min.

Dekk til og la den stå å svelle mens du lager browniesen.

 

Sett ovnen på 180 grader.

Smør en firkantform på ca 20x30. Og kle den med bakepapir. Klipp ut to strimler. Slik at du kan legge bakepapir både loddrett og vannrett. Da er det mye enklere å løfte ut browniesen.

Del smøret i terninger. Ha smøret og sjokoladen i en skål og smelt dette over vannbad.

Ha egg, sukker. brunt sukker og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Røres lett sammen med en grind.

Ha så i sjokoladeblandingen. Røres godt sammen.

Rør så i mel, kakao og salt. Ikke rør for mye.

Vend så i sjokoladeknapper. Her har jeg gått for skikkelig god belgisk melkesjokolade. Men vanlig melkesjokoladeknapper går også bra. Og du kan også grovhakke en sjokoladeplate.

Ha røren over i formen.

Stekes i 15 min midt i ovnen.

Bre så kokosmassen over kaken. Og stek kaken i ca 15-20 min til. Kokosen skal bli gylden.

La så brownien hvile i  kjøleskapet slik at den får satt seg. 4-5 timer

 


 

 

Vi blogges;)

#jul #julegodt #julekake #brownie #kokosmakron #bakeblogg #kakeblogg #matbloggerne #matblogg #godtno #bakelyst #bakemag #sjokolade #nettavisen #side2 #allers #vgmat #helenorgebaker #matbloggsentralen #matmonster

Monica Brudevold

17.12.2015 kl.09:07

Hei, kan det evt. brukes frø fra en vaniljestang istedet for vaniljeekstrakt?

Leif Inge Bårdsen

17.12.2015 kl.09:27

Monica Brudevold: Det går nok bra det :)
Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits