Saftig Brownies toppet med kokosmakron


 

 

Jeg elsker en saftig smaksrik brownies. Og en av mine favoritt julekaker er kokosmakroner. Så hvorfor ikke prøve å mikes disse to sammen?;)

 

Browniesbunn:

250 gr meierismør

350 gr mørk sjokolade

4 egg

200 gr sukker

150 gr brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

125 gr hvetemel

50 gr kakao

1/2 ts salt

50 gr melkesjokoladeknapper

Kokosmakronmasse

75 gr smør

200 gr kokos

1 dl lys sirup

2 dl sukker

1 1/2 dl fløte

 

Det første en starter med er å lage kokosmakronmassen. Smelt smøret og tilsett resten. Varmes opp i ca 5 min.

Dekk til og la den stå å svelle mens du lager browniesen.

 

Sett ovnen på 180 grader.

Smør en firkantform på ca 20×30. Og kle den med bakepapir. Klipp ut to strimler. Slik at du kan legge bakepapir både loddrett og vannrett. Da er det mye enklere å løfte ut browniesen.

Del smøret i terninger. Ha smøret og sjokoladen i en skål og smelt dette over vannbad.

Ha egg, sukker. brunt sukker og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Røres lett sammen med en grind.

Ha så i sjokoladeblandingen. Røres godt sammen.

Rør så i mel, kakao og salt. Ikke rør for mye.

Vend så i sjokoladeknapper. Her har jeg gått for skikkelig god belgisk melkesjokolade. Men vanlig melkesjokoladeknapper går også bra. Og du kan også grovhakke en sjokoladeplate.

Ha røren over i formen.

Stekes i 15 min midt i ovnen.

Bre så kokosmassen over kaken. Og stek kaken i ca 15-20 min til. Kokosen skal bli gylden.

La så brownien hvile i  kjøleskapet slik at den får satt seg. 4-5 timer

 


 

 

Vi blogges;)

#jul #julegodt #julekake #brownie #kokosmakron #bakeblogg #kakeblogg #matbloggerne #matblogg #godtno #bakelyst #bakemag #sjokolade #nettavisen #side2 #allers #vgmat #helenorgebaker #matbloggsentralen #matmonster

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg