hits

Saftig Brownies toppet med kokosmakron


 

 

Jeg elsker en saftig smaksrik brownies. Og en av mine favoritt julekaker er kokosmakroner. S hvorfor ikke prve mikes disse to sammen?;)

 

Browniesbunn:

250 gr meierismr

350 gr mrk sjokolade

4 egg

200 gr sukker

150 gr brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

125 gr hvetemel

50 gr kakao

1/2 ts salt

50 gr melkesjokoladeknapper

Kokosmakronmasse

75 gr smr

200 gr kokos

1 dl lys sirup

2 dl sukker

1 1/2 dl flte

 

Det frste en starter med er lage kokosmakronmassen. Smelt smret og tilsett resten. Varmes opp i ca 5 min.

Dekk til og la den st svelle mens du lager browniesen.

 

Sett ovnen p 180 grader.

Smr en firkantform p ca 20x30. Og kle den med bakepapir. Klipp ut to strimler. Slik at du kan legge bakepapir bde loddrett og vannrett. Da er det mye enklere lfte ut browniesen.

Del smret i terninger. Ha smret og sjokoladen i en skl og smelt dette over vannbad.

Ha egg, sukker. brunt sukker og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Rres lett sammen med en grind.

Ha s i sjokoladeblandingen. Rres godt sammen.

Rr s i mel, kakao og salt. Ikke rr for mye.

Vend s i sjokoladeknapper. Her har jeg gtt for skikkelig god belgisk melkesjokolade. Men vanlig melkesjokoladeknapper gr ogs bra. Og du kan ogs grovhakke en sjokoladeplate.

Ha rren over i formen.

Stekes i 15 min midt i ovnen.

Bre s kokosmassen over kaken. Og stek kaken i ca 15-20 min til. Kokosen skal bli gylden.

La s brownien hvile i  kjleskapet slik at den fr satt seg. 4-5 timer

 


 

 

Vi blogges;)

#jul #julegodt #julekake #brownie #kokosmakron #bakeblogg #kakeblogg #matbloggerne #matblogg #godtno #bakelyst #bakemag #sjokolade #nettavisen #side2 #allers #vgmat #helenorgebaker #matbloggsentralen #matmonster

Monica Brudevold

17.12.2015 kl.09:07

Hei, kan det evt. brukes fr fra en vaniljestang istedet for vaniljeekstrakt?

Leif Inge Brdsen

17.12.2015 kl.09:27

Monica Brudevold: Det gr nok bra det :)