Snicker Doodles



 

Nei det har ingenting med sjokoladen snickers å gjøre slik jeg trodde første gang jeg hørte navnet. Men det er navnet på noen fantastiske gode kjeks! Sprøe utenpå men seige inni. De smelter på tungen med en deilig smak av vanilje, sukker og kanel

 

Dette trenger du:

60 g flott

100 g meierismør

300 g sukker

2 stk egg

250 g mel

2 ts cream of tartar

1 ts bakepulver

0,5 ts fint salt

Dypping

2 ts kanel, malt

2 ss sukker

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 190 grader.

Kjør Smør, flott og sukker hvit og luftig. Rør så i eggene.

Bland i mel, cream of tartar, salt, bakepulver. Rør til det er blandet. Ikke rør for mye.

Ta frem stekeplater som du dekker til med bakepapir.

Bland sukker og kanel i en bolle.

Ta en teskje med kjeksmasse og rull den til en kule. Rull den så i sukkerblandingen. Sett den på brettet. jeg har ca 8 på hvert brett. Fordi jeg tar ett melkeglass. Presser den oppå kulen slik at kulen blir like rund som bunnen på glasset. Det gjør at kjeksen flyter mere ut. Som gjør den sprø men seig og god inni. Så ha godt med mellomrom mellom kjeksene. De blir ca dobbelt så store. Du vil få ca 25 stk



 

De skal stekes på 190 grader i ca 8-10 min.

Jeg pleier å se i ovnen etter 8 min. Da er kjeksene høye. Når du ser at de begynner å falle ned. Da er de ferdige. Da er dem også lett gyldne rundt kanten.Ta dem ut. Og fjerne bakepairet med kjeksen på med en gang fra det varme brettet. Ellers vil kjeksen fortsette å steke på det varme brettet. Og det betyr at du får helt sprøe kjeks.

Disse bør du lage opp en god del av. Fordi de forsvinner fort!!!! NAM!!

 

Vi blogges;)

#jul #julekjeks #Christmas #christmascookies #kanel #sucker #snickerdoodles #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #matbloggerne #bakemag #godtno #matbloggsentralen #side2 #allers #vgmat #kkspis

Anneli

10.12.2015 kl.07:05

Mmmmm, ser godt ut!! Må prøves!

07.09.2016 kl.11:03

hva er flott??

Leif Inge Bårdsen

07.09.2016 kl.11:08

Anonym: matfett:-)
Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits