Pepperkakeis

mmmm deilig vaniljeis smaksatt med pepperkake er ikke helt feil nå I jula! Server den gjerne med noe av julebaksten.

 

Dette trenger du:

4 dl fløte

4 dl helmelk

1 stk vaniljestang

100 g sukker

80 g glukose

6 stk eggeplommer

150 g pepperkake

Slik gjør du det:

Ha fløte og melk i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene og ha dem i fløteblandingen. Også stangen skal i.

Kok opp blandingen.

Pisk sammen eggeplommene, glukose og sukker i en stor bolle. Du trenger ikke å ha glukose i. Men det gjør at isen får mindre iskrystaller.

Hell så den varme fløteblandingen forsiktig i eggeblandingen mens du rører godt med en visp. Blandingen vil da begynne å tykne.

Sil så blandingen over i en bolle som du kan ha i fryseren. Husk å ta bort vaniljestangen. Den skal ikke være oppi den ferdige iskremmassen.

Sett bollen i kjøleskapet for å kjøle seg ned. Jo lengre den får stå å kjøle seg ned jo bedre konsistens på iskremen. Så la den gjerne få stå over natten.

Ha den så i fryseren. Husk å rør i iskremen ca 1 gang i timen til den begynner å tykne. Da kan du også ha i pepperkakene som du kjører først i en kjøkkenmaskin for å finknuse. Vend dem i iskremen. Spar litt knust pepperkake for å strø på toppen ved servering.

Håper det smaker;)

 

Vi blogges;)

#is #iskrem #vaniljeis #icecream #pepperkakeis #gingerbreadicecream #matblogg #bakeblogg #kakeblogg #matbloggerne #matbloggsentralen #klikkmat #side2 #nettavisen #bakemag #godtno #vanilla

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg