Nå er det utrolig lenge siden jeg hadde en middag på bloggen!
Blitt litt mye søte saker!
Da ble jeg veldig glad når jeg fikk utfordringen fra Godfisk om å lage deres festmiddag med skrei.
Så med samarbeid med Godfisk ble det denne retten.
Som smakte helt fantastiskt!
Viste du at skreien blir kalt for kjærlighetsfisken?
Den internasjonale valentinsdagen 14. februar faller samtidig med skreiens ankomst til norskekysten, og Godfisk mener vi skal ta eksempel av skreien.
For den gjør nær sagt hva som helst for å møte sin kjære; legger bak seg mer enn 1 000 kilometer Barentshav for å treffe sin utkårede i havområdene i Lofoten og Vesterålen, hvor den selv ble unnfanget en gang. Få, om noen, strekker seg så langt for kjærligheten som skreien gjør.
Her har du oppskriften på festmiddagen. Gjerne en valentinesmiddag;)
Stekt skrei med fennikel- og appelsinsalat
Ingredienser
2,5 ss salt
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 kvister timian
smør
1 stk fennikel, frisk
0,5 stk rødløk
1 ss olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du
Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter. Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonsstykker.
Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv. Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.
Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter. Ta skreien ut av stekepannen, legg til side og hold den varm.
Appelsinsaus
Press saften av appelsin og ha i stekepannen som skreien ble stekt i. Kok appelsinsaft til mengden er halvert.
Sil over i en liten kasserolle og rør inn kaldt smør i terninger. Smak til med salt.
Varm opp sausen forsiktig før servering, den skal ikke kokes.
Potetmos
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av kokevannet, og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel.
Tilsett smør og matfløte, og mos til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Salat
Skrell appelsin og del i båter.
Finsnitt fennikel og rødløk. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Vend appelsinbåter, fennikel og rødløk i olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Vask og skjær gulrot og rødbeter i papirtynne skiver, og legg i en bolle med iskaldt vann. Bruk gjerne en mandolin hvis du har.
Ha solsikkeolje i en kasserolle og varm opp til ca. 180 °C. Bruk en spisepinne av tre for å sjekke om det er varmt nok, det skal boble rundt spissen.
Tørk godt av grønnsakene med et tørkepapir og friter i gryten i puljer til de er sprø og gylne. Pass på steketiden, særlig på rødbetene. Bruk en hullsleiv og løft dem over på et tørkepapir så fettet får renne av seg.
Krydre med salt og pepper.
Server skreien med appelsinsaus, potetmos og salat. Ha rotgrønnsakschips på toppen.
Tips: Fileter gjerne appelsinen ved bruk av en skarp kniv. Skjær først vekk skallet slik at det ikke er noe hvitt igjen, og skjær deretter ut båter mellom hinnene på appelsinen.
Håper det smaker.
Vi blogges;)
#valentines #valentinesday #allehjertersdag #middag #fiskemiddag #valentinesmiddag #kjærlighetsfisk #skrei #torsk #godfisk #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #utfordring #foodporn #matbloggsentralen #godtno #sunt #vgmat #nrkmat #blog #bloggerne