Lakrismakroner Med Jordbærcurd

 

Dette er virkelig en makron for alle dere lakriselskere!! Og fylt med jordbærcurd. Så her får du den perfekte balansen av salt og søt!

Denne gangen har jeg også vært så utrolig heldig å fått sponset noen fantastiske produkter fra Oluf Lorentzen!

Så fra pakken har jeg denne gang brukt Lakrispulver fra Mill & Mortar.

Ett kjempegodt økologiskt lakrispulver fra Calabrien i Italia.

Som har produsert lakris siden 1886!

Denne får du tak i på Meny.

 

Ingredienser:
 

Makroner

50 g eggehvite

2 ss sukker

50 g mandelmel

100 g melis

1,5 ts lakrispulver

1 dæsj wilton svart gelefarge

Jordbærcurd

150 g frosne jordbær

0,5 stk lime, saft og skall

75 g sukker

2 stk eggeplommer

50 g meierismør

 

Slik gjør du det:

Du kan begynne å sikte mandelmelet. I disse har jeg brukt Cacas sitt mandelmel som ikke er fettredusert.

Når du har siktet mandelmelet skal du ha 50 gram.

Sikt det så en gang til med melisen.

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

Marengsen skal ikke bli for stiv! Når du ser den begynner å bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!

Tilsett farge og lakrispulver. Rør det inn forsiktig

 

 

Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Skal få ut luften.

Så skal du vende det forsiktig! Viktig å IKKE røre for mye!  Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.

Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.

Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver! Jeg bruker macropaper. Bakepapir med ferdige rundinger. Så enkelt og greit!

Dunk så brettet på benkeplaten 3-5 ganger for å slå ut luften.

Og nå det viktigste! Når du er ferdige å sprøyte ut makronene. Da skal de stå i ca 50 min før du steker dem.

Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover. De får “føtter”

Stekes på 150 grader i ca 14 min

Avkjøles.

Jordbærcurd:

Ha de frosne jordbærene, limesaft, limeskall og sukker i en kasseroll.

Varm opp. La det småkoke til sukkeret er helt oppløst.

Bruk da en stavmikser å kjør blandingen med stavmikseren til du får en fin jevn saus.

Kan også kjøres i en blender.

Sil blandingen og ha den over i en ildfast bolle.

Ha litt vann i en kjelle. Ha glassbollen oppå. Da får du varmet opp curden over vannbad.

Du kan også ha curden i en kjelle og varme opp. Men har litt mere kontroll over vannbad slik at den ikke blir brent.

Rør i eggeplommene. Da skal curden varmes opp til den begynner å tykne. For å ha den som fyll i makroner så har jeg den litt tykkere enn vanlig slik at jeg kan sprøyte den ut.

Avkjøl curden litt. Rør så i litt og litt smør.

Avkjøl så curden natten over. Slik at den får satt seg.

Fyll curd i en sprøytepose med en rund sprøytetipp.

Sprøyt litt curd på halvparten av makronskallene.

Legg oppå det andre makronskallet.

Da er de ferdige til å serveres.

Makroner er perfekte til å fryses. Og er veldig raske med å tine.

Jordbærcurd er perfekt å fylle i makroner, kaker, ha på brødskiven etc

 

Vi blogges;)

#sponset #samarbeid #oluf #oluflorentzen #mill&mortar #lakris #lakrispulver #makroner #macaroons #licorice #jordbær #curd #jordbærcurd #strawberrie #strawberriecurd #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #åretsbakeblogg #bloggerne #matbloggsentralen #helenorgebaker #vgmat #nrkmat #foodporn #bakelyst #pinterest #fransk #matmonster

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg