hits

Saftig focaccia med hvitlk, chili og urteolje


 

*dette innlegget er sponset!

Noe av det enkleste du kan lage er focaccia. Og s er det s digg! Her kan man putte i hva som helst. Jeg elsker hvitlk og gjerne litt spicy. Og se p med deilig urteolje fr steiking. Server den varm og med en god urteolje som du kan dyppe brdet i...mmmmm

Jeg brukte denne fantastiske urteoljen som jeg har ftt lov prve fra Oluf Lorentzen .

Den er fra Stonewall Kitchen. En Italiensk dyppe olje. Passer perfekt til focaccia!

Denne kan du f kjpt p Meny.



 

 

Ingredienser
 

700 g hvetemel, siktet

10 g fint salt

0,5 pk trrgjr

5 dl lunket vann

1 dl olje

1 stk chili, rd

0,25 ts cayennepepper

2 fedd hvitlk

1 ss trket oregano

2 ss sort havsalt

 

Slik gjr du det:

Mel, salt, gjr, vann og olje eltes p lav hastighet i ca 2 min. S p medium hastighet i 5 min. Deigen skal vre fin og smidig. Skal ikke henge fast i bollen. Ha i organo, cayenne, hvitlk og chili. Eltes p medium hastighet i ca 2 min.

 Finn frem ett stekebrett som du har dekket til med bakepapir.

Legg deigen opp brettet. Ha p litt urteolje og trykk deigen ut med fingrene. Trykk den godt ut p brettet. Men ikke for tynn.

Lag dype hull i deigen og hell over mer urteolje. Ha p halve plommetomater og str p oregano og sort havsalt.

Dette sorte havsaltet er fra Mill & Mortar. Som ogs er fra Oluf Lorentzen.

 Dette havsaltet stammer fra underjordiske saltkilder i Villena, Spania. Saltet infuseres med aktivt kull, som bde gir den flotte sorte fargen, og komplementerer den fine smaken av havsalt.



 

 

Dekk til med glapack og sett til heving i ca 30 min.

Sett ovnen p 220 grader. Nr ovnen er klar sett focaccian i ovnen og skru ned temp til 200. Legg 2 isbiter i bunnen p stekeovnen. Dette lager steam i ovnen slik at gjrbakst vokser mye finere fr den danner en skorpe.

Stekes i ca 35-40 min. Skal bli gyldne.

Server den rykende fersk med en god urteolje som du kan dyppe brdet i. Aioli passer ogs perfekt.

Du kan ogs dele focacciaen i to. Ha p godt smr, salat og ditt favoritt plegg. Litt hverdagsluksus;)

 

Vi blogges;)

#sponset #samarbeid #focaccia #urter #olje #urteolje #dyppeolje #stonewallkitchen #millogmortar #sorthavsalt #havsalt #oluflorentzen #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #helenorgebaker #matbloggsentralen #godtno #vgmat #nrkmat #foodporn #side2 #nettavisen #allers #bakelyst #matmonster #pinterest #foodporn #instafood #italiandippingoil #blacksaltflakes

6 kommentarer

Tusen takk for oppskrift! Jeg har lenge lett etter oppskrift som ikke gir s "tungt" focaccia, forhpentligvis vil denne st til forventningene :-)

Lizbeth Osnes: da er denne perfekt Lizbeth!:-)))

Jeg bruker FruMaelas oppskrift p focaccia! :)

Men hvor har du ftt tak i det sorte saltet? Bruker Maldonsalt idag, men kan vre gy og bytte det ut om en stund, da jeg snaart er tom!

Jeg serverer det med hjemmelaget aioli <3

Henniie: det kan du f kjpt p meny:-) ett veldig godt salt. Hjemmelagd aioli er kjempegodt til focacciaen:-)

Nam nam, denne skal prves imorgen - takk for oppskrift!

Henrik: den er veldig god. Bare hyggeligt:-)

Skriv en ny kommentar