Saftig focaccia med hvitløk, chili og urteolje


 

*dette innlegget er sponset!

Noe av det enkleste du kan lage er focaccia. Og så er det så digg! Her kan man putte i hva som helst. Jeg elsker hvitløk og gjerne litt spicy. Og øse på med deilig urteolje før steiking. Server den varm og med en god urteolje som du kan dyppe brødet i...mmmmm

Jeg brukte denne fantastiske urteoljen som jeg har fått lov å prøve fra Oluf Lorentzen .

Den er fra Stonewall Kitchen. En Italiensk dyppe olje. Passer perfekt til focaccia!

Denne kan du få kjøpt på Meny.



 

 

Ingredienser
 

700 g hvetemel, siktet

10 g fint salt

0,5 pk tørrgjær

5 dl lunket vann

1 dl olje

1 stk chili, rød

0,25 ts cayennepepper

2 fedd hvitløk

1 ss tørket oregano

2 ss sort havsalt

 

Slik gjør du det:

Mel, salt, gjær, vann og olje eltes på lav hastighet i ca 2 min. Så på medium hastighet i 5 min. Deigen skal være fin og smidig. Skal ikke henge fast i bollen. Ha i organo, cayenne, hvitløk og chili. Eltes på medium hastighet i ca 2 min.

 Finn frem ett stekebrett som du har dekket til med bakepapir.

Legg deigen oppå brettet. Ha på litt urteolje og trykk deigen ut med fingrene. Trykk den godt ut på brettet. Men ikke for tynn.

Lag dype hull i deigen og hell over mer urteolje. Ha på halve plommetomater og strø på oregano og sort havsalt.

Dette sorte havsaltet er fra Mill & Mortar. Som også er fra Oluf Lorentzen.

 Dette havsaltet stammer fra underjordiske saltkilder i Villena, Spania. Saltet infuseres med aktivt kull, som både gir den flotte sorte fargen, og komplementerer den fine smaken av havsalt.



 

 

Dekk til med glapack og sett til heving i ca 30 min.

Sett ovnen på 220 grader. Når ovnen er klar sett focaccian i ovnen og skru ned temp til 200. Legg 2 isbiter i bunnen på stekeovnen. Dette lager steam i ovnen slik at gjærbakst vokser mye finere før den danner en skorpe.

Stekes i ca 35-40 min. Skal bli gyldne.

Server den rykende fersk med en god urteolje som du kan dyppe brødet i. Aioli passer også perfekt.

Du kan også dele focacciaen i to. Ha på godt smør, salat og ditt favoritt pålegg. Litt hverdagsluksus;)

 

Vi blogges;)

#sponset #samarbeid #focaccia #urter #olje #urteolje #dyppeolje #stonewallkitchen #millogmortar #sorthavsalt #havsalt #oluflorentzen #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #helenorgebaker #matbloggsentralen #godtno #vgmat #nrkmat #foodporn #side2 #nettavisen #allers #bakelyst #matmonster #pinterest #foodporn #instafood #italiandippingoil #blacksaltflakes

Lizbeth Osnes

27.02.2016 kl.18:05

Tusen takk for oppskrift! Jeg har lenge lett etter oppskrift som ikke gir så "tungt" focaccia, forhåpentligvis vil denne stå til forventningene :-)

Leif Inge Bårdsen

27.02.2016 kl.18:14

Lizbeth Osnes: da er denne perfekt Lizbeth!:-)))

Henniie

07.03.2016 kl.21:39

Jeg bruker FruMaelas oppskrift på focaccia! :)

Men hvor har du fått tak i det sorte saltet? Bruker Maldonsalt idag, men kan være gøy og bytte det ut om en stund, da jeg snaart er tom!

Jeg serverer det med hjemmelaget aioli <3

Leif Inge Bårdsen

07.03.2016 kl.22:08

Henniie: det kan du få kjøpt på meny:-) ett veldig godt salt. Hjemmelagd aioli er kjempegodt til focacciaen:-)

Henrik

25.03.2016 kl.00:30

Nam nam, denne skal prøves imorgen - takk for oppskrift!

Leif Inge Bårdsen

26.03.2016 kl.11:27

Henrik: den er veldig god. Bare hyggeligt:-)
Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits