*dette innlegget er sponset!
Noe av det enkleste du kan lage er focaccia. Og så er det så digg! Her kan man putte i hva som helst. Jeg elsker hvitløk og gjerne litt spicy. Og øse på med deilig urteolje før steiking. Server den varm og med en god urteolje som du kan dyppe brødet i…mmmmm
Jeg brukte denne fantastiske urteoljen som jeg har fått lov å prøve fra Oluf Lorentzen .
Den er fra Stonewall Kitchen. En Italiensk dyppe olje. Passer perfekt til focaccia!
Denne kan du få kjøpt på Meny.
700 g hvetemel, siktet
10 g fint salt
0,5 pk tørrgjær
5 dl lunket vann
1 dl olje
1 stk chili, rød
0,25 ts cayennepepper
2 fedd hvitløk
1 ss tørket oregano
2 ss sort havsalt
Slik gjør du det:
Mel, salt, gjær, vann og olje eltes på lav hastighet i ca 2 min. Så på medium hastighet i 5 min. Deigen skal være fin og smidig. Skal ikke henge fast i bollen. Ha i organo, cayenne, hvitløk og chili. Eltes på medium hastighet i ca 2 min.
Finn frem ett stekebrett som du har dekket til med bakepapir.
Legg deigen oppå brettet. Ha på litt urteolje og trykk deigen ut med fingrene. Trykk den godt ut på brettet. Men ikke for tynn.
Lag dype hull i deigen og hell over mer urteolje. Ha på halve plommetomater og strø på oregano og sort havsalt.
Dette sorte havsaltet er fra Mill & Mortar. Som også er fra Oluf Lorentzen.
Dette havsaltet stammer fra underjordiske saltkilder i Villena, Spania. Saltet infuseres med aktivt kull, som både gir den flotte sorte fargen, og komplementerer den fine smaken av havsalt.
Dekk til med glapack og sett til heving i ca 30 min.
Sett ovnen på 220 grader. Når ovnen er klar sett focaccian i ovnen og skru ned temp til 200. Legg 2 isbiter i bunnen på stekeovnen. Dette lager steam i ovnen slik at gjærbakst vokser mye finere før den danner en skorpe.
Stekes i ca 35-40 min. Skal bli gyldne.
Server den rykende fersk med en god urteolje som du kan dyppe brødet i. Aioli passer også perfekt.
Du kan også dele focacciaen i to. Ha på godt smør, salat og ditt favoritt pålegg. Litt hverdagsluksus;)
Vi blogges;)
#sponset #samarbeid #focaccia #urter #olje #urteolje #dyppeolje #stonewallkitchen #millogmortar #sorthavsalt #havsalt #oluflorentzen #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #helenorgebaker #matbloggsentralen #godtno #vgmat #nrkmat #foodporn #side2 #nettavisen #allers #bakelyst #matmonster #pinterest #foodporn #instafood #italiandippingoil #blacksaltflakes
Tusen takk for oppskrift! Jeg har lenge lett etter oppskrift som ikke gir så “tungt” focaccia, forhåpentligvis vil denne stå til forventningene 🙂
Lizbeth Osnes: da er denne perfekt Lizbeth!:-)))
Jeg bruker FruMaelas oppskrift på focaccia! 🙂
Men hvor har du fått tak i det sorte saltet? Bruker Maldonsalt idag, men kan være gøy og bytte det ut om en stund, da jeg snaart er tom!
Jeg serverer det med hjemmelaget aioli <3
Henniie: det kan du få kjøpt på meny:-) ett veldig godt salt. Hjemmelagd aioli er kjempegodt til focacciaen:-)
Nam nam, denne skal prøves imorgen – takk for oppskrift!
Henrik: den er veldig god. Bare hyggeligt:-)