hits

Perfekte Pikekyss

 

Da er det ikke mange dagene igjen til 17 Mai.

S da tenkte jeg gi dere en oppskrift p perfekte pikekyss som er kledd opp til 17 Mai feiring;)

Disse kan du bruke som dekor p pavlova, kake, is, cupcakes etc.

Eller kun spises slik dem er.

 

Dette trenger du:

 

2 eggehviter

100 gr sukker

1/2 ts vaniljeekstrakt eller en 1/2 vaniljestang

rd gelefarge

bl gelefarge

2 stk grillpinner

1 stk sprytepose

1 rund sprytetipp

 

Sett ovnen p 100 grader varmluft.

Start med piske opp eggehvitene. Vr obs p at piskebollen m vre helt ren og at det IKKE er eggeplomme I eggehviten.

Om det er det s fr du ikke en stiv marengs.

Nr eggehvitene begynner skumme. Ha s i litt og litt sukker. Pisk s marengsen til den blir tykk og glansfull. Ca 5 min.

Ha s i vaniljeekstrakt eller frene fra vaniljestangen vend inn forsiktig

Dekk to stekeplater med bakepapir.

Jeg bruker engangs sprytepose og en rund sprytetipp.

Ta brett ned sidene p spryteposen slik at det blir lett lage streker med grillpinnene inni posen.

Dypp grillpinnen i rd fargegele. Begynn nederst i spryteposen og dra pinnen forsiktig opp mot poseveggen og ut. Gjr det samme p motsatt side,

Ta s en ny grillpinne og ta bl fargegele mellom de rde strekene.

Fyll s p med marengs.

Spryt sm topper p bakepapiret.

 

Da skal de stekes i ca 1,5 time. Midt i ovnen.

De skal vre spr men fortsatt litt myk inni.

Nr steketiden er ferdig. Skru av ovnen. Og la pikekyssene st i ovnen trke med dren lukket helt til ovnen er blitt kald.

 

Da er disse godbitene ferdig. Oppbevares trt og mrkt. S gjerne i en lufttett boks. Disse holder seg lenge!

 

nsker alle mine lesere en fantastisk 17 Mai feiring!

 

Vi blogges;)

 

#17mai #nasjonaldag #norge #marengs #pikekyss #17maipikekyss #kakepynt #rdthvitbltt #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #helenorgebaker #godtno #bakelyst #klikkmat #vgmat #nrkmat #matprat #matbloggsentralenm#perfektepikekyss #feire #fest #blogg #bloggerne #nettavisen #side2



 

8 kommentarer

S stilige de var! perfekt til 17. mai de der ja :-D

Dette s kjempe godt ut, s perfekt til 17mai :)

wow! veldig fin blogg du har !! og fine bilder! flger deg videre :)

Topea Michaela: tusen takk! Veldig kjekt hre!:-)))

Impo, kan du lage en snn pavlova ogs =)?

LilleKahuna: det er fult mulig. Ogs spryte ut sm reir alla porsjonspavlova

Veronica Rona Thomassen

Veronica Rona Thomassen

Disse var lekre!

Veronica Rona Thomassen: tusen takk! Absolutt ikke vanskelige f til:-)

Skriv en ny kommentar