hits

Pavlova



 

Det er vel ingen kakefest uten pavlova?

Det er jaffal en av mine favoritter! Og spesielt p denne rstiden der vi fr tak I s mye gode br ha p kaken!

Lett lage er det ogs!

 

Dette trenger du:

6 stk eggehviter

350 g sukker

2 ts vaniljeekstrakt

 

Fyll:

 

4 dl flte

1 kartong med vaniljekrem ( ca 500g)

1 ss melis

Br og frukt

 

Forvarm ovnen til 180 grader. 

Bruk en kjkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Nr du skal piske eggehvitene er det viktig at bde bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene m heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjre det vanskelig f eggehvitene stive).

Fortsett pisk p medium hastighet og ha i litt og litt sukker.

Nr alt sukker er tilsatt s ker du hastigheten og pisker p hy hastighet i ca 30 sekunder.

Da skal du f en fin blank marengs.

Ha i 2 ts vaniljeekstrakt og rr dette sammen med en slikkepott.

Ta en stekeplate med ett bakepapir.

Ha marengsen opp platen og smr den lett ut med en slikkepott. Her bestemmer du selv om du vil smre den ut som en firkant, sirkel etc. Og hvor hy du vil ha den. Litt rustic gjr ingenting her.

Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli spr p utsiden og vre myk som krem i midten. Skru av ovnen, Sett ovnsdren p gltt og avkjl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

 

Fyll til kaken brukte jeg 4 dl pisket kremflte som jeg pisker stiv. Vendte inn ca 500 gr vaniljekrem i kremflten. Ja her har jeg juksa litt med ferdig laget vaniljekrem;)

Ha kremmen opp pavlovaen. Stryk den over pavlovaen med en palett eller slikkepott.

Ha s p br og frukt. Her setter bare fantasien grenser.

Oppskrift p pikekyss finner du HER!

 



 

Da er den klar til serveres. Denne passer perfekt til alle anledninger.

Ett lite tips vist du vil lage pavlovaen helt ferdig fr  noen timer fr servering. Pensle pavlovaen med smeltet sjokolade! Da vil ikke fuktigheten fra kremen trekke inn i pavlovaen og gjre den myk.

 

Vi blogges;)

 

#pavlova  #br #frukt #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #blog #helenorgebaker #pinterest #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat #side2 #abcnyheter #kjempegod #kake #cakeporn #foodporn #tine #matmonster

 

 

8 kommentarer

Dette s veldig godt ut :)

Pernille: takk for det Pernille:-)

Dette s kjempe godt ut :) (Har forresten ukens blogg konkurranse p min blogg n, bli gjerne med)

lisarorvik: tusen takk for det Lisa. Seff er jeg med. Framsnakking er tingen!<3

Ser himmelsk godt ut! :)

Kamilla Haaland: det er det ogs;-)

Det var mig en riktigt vacker skapelse! I rlighetens namn har jag aldrig testat pavlova tidigare, har hrt s mycket gott om det s jag tror jag mste testa snart. :)

Tack fr receptet!

Kajsa: det m du absolutt prve lage. Er super enkelt. Og kjempegodt:-)

Skriv en ny kommentar