Pavlova



 

Det er vel ingen kakefest uten pavlova?

Det er jaffal en av mine favoritter! Og spesielt på denne årstiden der vi får tak I så mye gode bær å ha på kaken!

Lett å lage er det også!

 

Dette trenger du:

6 stk eggehviter

350 g sukker

2 ts vaniljeekstrakt

 

Fyll:

 

4 dl fløte

1 kartong med vaniljekrem ( ca 500g)

1 ss melis

Bær og frukt

 

Forvarm ovnen til 180 grader. 

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).

Fortsett å pisk på medium hastighet og ha i litt og litt sukker.

Når alt sukker er tilsatt så øker du hastigheten og pisker på høy hastighet i ca 30 sekunder.

Da skal du få en fin blank marengs.

Ha i 2 ts vaniljeekstrakt og rør dette sammen med en slikkepott.

Ta en stekeplate med ett bakepapir.

Ha marengsen oppå platen og smør den lett ut med en slikkepott. Her bestemmer du selv om du vil smøre den ut som en firkant, sirkel etc. Og hvor høy du vil ha den. Litt rustic gjør ingenting her.

Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, Sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.

 

Fyll til kaken brukte jeg 4 dl pisket kremfløte som jeg pisker stiv. Vendte inn ca 500 gr vaniljekrem i kremfløten. Ja her har jeg juksa litt med ferdig laget vaniljekrem;)

Ha kremmen oppå pavlovaen. Stryk den over pavlovaen med en palett eller slikkepott.

Ha så på bær og frukt. Her setter bare fantasien grenser.

Oppskrift på pikekyss finner du HER!

 



 

Da er den klar til å serveres. Denne passer perfekt til alle anledninger.

Ett lite tips vist du vil lage pavlovaen helt ferdig før  noen timer før servering. Pensle pavlovaen med smeltet sjokolade! Da vil ikke fuktigheten fra kremen trekke inn i pavlovaen og gjøre den myk.

 

Vi blogges;)

 

#pavlova  #bær #frukt #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #blog #helenorgebaker #pinterest #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat #side2 #abcnyheter #kjempegod #kake #cakeporn #foodporn #tine #matmonster

 

 

Pernille

10.07.2016 kl.20:05

Dette så veldig godt ut :)

Leif Inge Bårdsen

10.07.2016 kl.20:25

Pernille: takk for det Pernille:-)

lisarorvik

10.07.2016 kl.20:39

Dette så kjempe godt ut :) (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Leif Inge Bårdsen

10.07.2016 kl.21:39

lisarorvik: tusen takk for det Lisa. Seff er jeg med. Framsnakking er tingen!<3

Kamilla Haaland

10.07.2016 kl.22:17

Ser himmelsk godt ut! :)

Leif Inge Bårdsen

11.07.2016 kl.04:57

Kamilla Haaland: det er det også;-)

Kajsa

17.09.2016 kl.20:41

Det var mig en riktigt vacker skapelse! I ärlighetens namn har jag aldrig testat pavlova tidigare, har hört så mycket gott om det så jag tror jag måste testa snart. :)

Tack för receptet!

Leif Inge Bårdsen

17.09.2016 kl.20:55

Kajsa: det må du absolutt prøve å lage. Er super enkelt. Og kjempegodt:-)
hits