Dur Mou

 

 

Dur Mou? Hva er dt tenker du?

Det er desidert min nye favoritt kake!

Dette er en fantastisk sjokoladekake. Det franske navnet betyr hard myk. Og det er en perfekt beskrivelse av denne kaken. Bunnen er et lag med saftig stekt sjokolademousse. Og den toppes med ett lag fløyelsmyk sjokolademousse.

Så er den også glutenfri!

Lett å lage er den også!

 

 

 

Dette trenger du:

 

270 gr sjokolade

270 gr smør

270 gr sukker

9 eggeplommer

12 eggehviter

1,5 ts kakao

1 stk vaniljestang

 

Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smør og sjokolade I en liten gryte. Rør I kakao.

Pisk eggeplommene luftig med 170 gr sukker og vaniljefrøene. 

Pisk eggehvitene stive med 100 gr sukker. Husk å vask piskebollen godt slik at det ikke er fettrester av eggeplommene i bollen. Da vil du ikke få en stiv marengs.

Avkjøl sjokoladeblandingen litt. Bland den så i eggedosisen. Vend så i marengsen. Bland dette godt sammen med en slikkepott.

Smør en kakeform på 20 cm. Ha bakepapir i bunn.

Hell i halvparten av røren i formen. Sett resten av røren i kjøleskapet.

 Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 20-30.

Den skal begynne å sprekke men fortsatt være litt “rå” i midten når den er ferdig. Avkjøl kaken i kjøleskapet.

Når den er helt kald så har du på resten av røren.

Settes kjølig i ett døgn. Trenger å sette seg.

Skjær løs kaken fra kakeformen med en varm kniv.

 

 

 

Før servering kan du drysse over kakao og pynte med friske bringebær. Du kan også duste kaken med litt gullstøv for det lille ekstra;)

jeg brukte gullstøv fra Mill & Mortar. Fåes kjøpt hos de store daglivarebutikkene. Som feks Meny.

 

 

Så kanskje dette blir din nye favoritt kake også?;)

 

Vi blogges;)

 

#sjokoladekake #sjokolademousse #sjokolade #fløyelsmyk #durmou #favoritt #chocolatecake #chocolate #chocolatemousse #gullstøv #millogmortar #kakeblogg #matblogg #blogg #bloggerne #pinterest #matmonster #melfri #melfrikake #glutenfri #glutenfrikake #bakemag #matbloggsentralen #klikk #klikkmat #godtno #cakeporn #instacake #oluflorentzen #vgmat #nrkmat #side2

6 kommentarer

Siste innlegg