Gresskarsuppe med ristede gresskarkjerner og chorizopølse



 

Da kan vi vel si at sommeren er over? Kaldere og mørkere dager.

Men da er det aldri feil med en kjempegod hjemmelagd suppe!

Superenkel å lage. Og smaker kjempegodt. Kan også lages klar dagen før og bare varme den opp når du trenger den.

 

Dette trenger du:

1 chili

2 stk chorizopølser

1 flaskegresskar

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1 terning hønsebuljong

3 cm bit ingefær

1/2 lime

2 dl fløte

7,5 dl vann

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Skrell og kutt 1 stk flaskegresskar I to.

Skrap ut frøene. Ta vare på disse.

Del så gresskaret i grove biter.

Skyll gresskarkjernene. Tørk dem med papir.

Vend dem så I litt olje. Krydre dem med litt salt og pepper.

Ha dem på ett stekebrett og stek dem på 180 grader I ca 25 min. Skal bli lett gyldne.

Skrell og finhakk ingefær, hvitløk og løk.

Del chilien i to og fjerne frøene om du vil ha en mildere suppe. Finhakk også chilien.

Ha så chili, ingefær, hvitløk, løk og gresskar oppi en gryte med litt olje og fres dette på middels varme til løken blir blank.

Ha i vann og buljongterningen. Dette skal småkoke til gresskaren blir mør, Ta kasserollen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser eller en I en blender. Ha I fløten og smak til med salt, pepper og saft fra en 1/2 lime. La suppen stå på svak varme til du er ferdig med å lage tilbehøret.

Skjær pølsene i skiver. Stek dem I en tørr stekepanne til de blir gyldne. Legg dem så på ett tørkepapir for å få bort overflødig fett..

Ha så suppen i en fin suppebolle. Ha skiver med chorizo i suppen. Dryss over gresskarkjerner.

Server suppen med godt brød og gjerne en rømmeklatt i suppen.

 

Håper det smaker!

 

Vi blogges;)

 

#suppe #middag #middagstips #gresskarsuppe #soup #pumpkinsoup #matblogg #bakeblogg #kakeblogg #matmonster #høst #matbloggsentralen #blog #bloggerne #godtno #kkspis #vgmat #nrkmat #allers

 

hits