hits

Raspberry Cheesecake Brioche



 

 

Da har jeg prvd noe nytt igjen;)

Smakte noen boller p Espresso house som jeg synds var kjempegode. S da ville jeg prve lage dem selv.

S da brukte jeg bare min standard Amerikansk ostekakeoppskrift  og en Briocheoppskrift. De to sammen ble perfekt!

Vi begynner lage deigen.

 

Dette trenger du:

450 gr mel

1/2 pakke trrgjr

4 ss sukker

2 dl melk

1 egg

50 gr smr, romtemperert

1 vaniljestang(frene)

 

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes ca i 6 min til det blir en smidig og glatt deig. Den skal samle seg fint i midten av eltebollen nr den eltes.

Elt s i smret.

Dekk til bollen og la den heve p ett lunt sted i ca 40 min eller til dobbel strrelse.

 

Mens deigen hever seg s skal du lage ostekakemassen. og Crumble(smuldredeig)

 

Dette trenger du til ostemassen:

200 gram kremost

80 gr melis

1/2 ts sitronsaft

1 vaniljestang(frene)

1 egg

50 gr frosne bringebr

 

Ha alt i en bolle. Her rrer jeg for hnd. Jeg vil ikke at ostemassen skal bli for blt.

S knuser jeg de frosne bringebrene forsiktig med en gaffel fr jeg rrer dem i ostemassen. Ikke rr for mye!

Sett ostemassen i kjleskapet.

 

Til smuldredeigen trenger du:

 

3 ss smelter smr

85 gr mel

50 gr brunt sukker

1/4 ts salt

 

Alt blandes i en bolle med en gaffel.

Rr til alt blander seg. Du fr en klumpete blanding. Den skal vre slik.

Sett den i kjleskapet.

PS! Ikke vask kjelen du smeltet smret i! Hvorfor du ikke skal gjre det kommer jeg tilbake med seinere;)

 

Da skal vi fortsette med briochedeigen. Ha deigen p bordet og rull den ut til en avlang plse.

Del plsen opp i ca 12 emner. Vekten p disse er ca 70-75 gram.

Sett dem p ett stekebrett som du har dekket til med bakepapir.

Dekk dem til eller sett dem i stekeovnen til  etterheving i ca 15 min. Ett lite tips er koke opp litt vann og ha vannet i en liten bolle som du setter nederst i ovnen mens deigen hever. Dette gjr at deigen hever fortere og den trker ikke ut.

Nr bollene er ferdig hevet s skal vi gjre dem klare til fylles.

Sett ogs ovnen p 200 grader p varmluft.

N kommer kjelen som du smeltet smret i tipset;)

Denne er ikke varm n. S stryk fingrene p bunnen av kjelen slik at de blir dekt med smr. Bruk s fingertuppene press bollene litt flatere og lag en stor grop i hver bolle. Det er her vi skal ha ostemassen i, og den er ganske blt. Jeg lager et ganske vidt hull. Det betyr mere fyll;) Grunnen til smr p fingertuppene er at deigen da ikke henger fast i fingrene ;)

Ta s ut ostemassen. Jeg synds det er greit ha den over p ett literml. Da blir det enkelt bare helle denne i gropen/hullet i bollen.

Da dette er gjort s kan du pensle bollene med en eggeblanding. Jeg bruker ett egg og vann.

Ha egget i en kopp. Fyll opp like mye vann som egg. Pisk dette godt sammen. Pensle bollene.

Jeg brukte ogs friske bringebr p toppen. 3 stk p hver bolle.

Str s smuldredeig over bollene.

 

Stekes i ca 13-15 min til de blir gyldne.

Jeg lagde ogs en superenkel glasur ha p bollene. Er absolutt ikke ndvendig. Men det gjorde det lille ekstra.

Til glasuren brukte jeg melis, vann og bringebrpulver fra Mill og Mortar. Fes kjpt p de store dagligvarebutikkene som Meny etc.

Ha litt melis og litt vann i en bolle. Ha i ca 1 ts bringebrpulver. Rr sammen til en tykk glasur.

Spryt glasuren p bollene nr de er blitt kalde.

 



 



 

 

Hper det smaker;)

 

Vi blogges;)

 

#samarbeid #oluflorentzen #millogmortar #bringebrstv #bakeblogg #kakeblogg #matmonster #brioche #ostekakebrioche #raspberrycheesecakebrioche #helenorgebaker #vgmat #nrkmat #godtno #spis #bakeporn #pinterest #matbloggsentralen #blog #bloggerne #smuldredeig #crumble #espressohouse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar