hits

Lussekatter

 

I gr ble det bakt lussekatter her. Faktisk den frste baksten i den nye leiligheten.

Bruker min vanlige grunndeig p bolledeig. Men tar bort kardemommen. Og tilsetter safran og vaniljepulver.

Dette trenger du:

5 dl melk

150 gr romtemperert meierismr

50 gr gjr

150 gr sukker

1 kg hvetemel

1 egg

1 ts vaniljepulver

Safran ( jeg brukte ca 3 sm klyper. Her m du bare se det an pga det er s mange forskjellige kvaliteter p safran)

 

Ha melken, sukker og safranen i en gryte. La dette koke opp slik at sukkeret blir opplst og du fr ut fargen fra safranen.

Avkjl s melken til ca 38 grader.

Jeg brukte ogs en stavmikser for f maks utbytte av safranen. Men har du ikke stavmikser s gr det helt greit

 Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

Eltes p medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal vre litt klissete. Men allikevel mulig ta p deigen uten at den henger for mye p fingrene. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!

Elt i smret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

 

Rull s deigen til en plse og del den opp i ca 24 deler. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

Rulles til boller og s ruller du dem ut til plser og lager den formen du vil ha p lussekattene

Du kan ogs lage en stor stang av halvparten av deigen vist du ikke vil ha for mange sm lussekatter.

 



 

Settes p stekebrett med god avstand mellom hver. Pensle med egg( jeg lager en blanding av ett egg og like mye vann som jeg pisker lett sammen). Pynt med rosiner.

Sett ovnen p 40 grader.

Kok opp litt vann som du har i en bolle nederst i ovnen.

Dette gjr at bollene hever seg fortere og ikke trker ut.

Stekes p 225 grader i ca 10-12 min. Skal bli gyldne.

 

Jeg oppbevarer lussekattene i poser. Kan ogs fryses!

 

Fikk prve safran fra merke Mill og Mortar fra Oluf Lorentzen

Denne var veldig bra! Skikkelig god kvalitet!. Fikk kjempegod farge i baksten. Og en god aroma i baksten.

Disse fine, rde safrantrdene fra safrankrokusen Crocus Sativa, er dyrket i La Mancha-regionen i Spania under opprinnelsesbeskyttelsen D.O.P. Safrantrdene kan knuses i en morter, eller lses opp i litt kokende vann/melk og blandes med sukker eller salt, avhengig av hva den skal brukes til



Jeg prvde ett nytt vaniljepulver fra Mill og Mortar som jeg fikk prva fra Oluf Lorentzen

Denne var kjempegod! Mye bedre enn vanlig vaniljepulver!

Denne fr du kjpt hos de stoe matvarekjedene.

 Dette er rent vaniljepulver, noe som er dryt i bruk i forhold til vaniljesukker. De fyldige vaniljestengene er spesielt fremstilt for Mill & Mortar av Ndali Vanilla i Uganda.



 

 

Ha en flott Lucia!

 

Vi blogges;)

 
#bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #matmonster #lussekatter #lucia #jul #matbloggsentralen #godtno #sponsetinnlegg #samarbeid #kvalitet #foodporn #safran @oluflorentzen @millogmortar #vgmat #nrkmat #helenorgebaker #bakeporn #pinterest

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar