Middagsboller

Vet ikke helt hva jeg skal kalle denne gjærdeigen?!

Boller? Rundstykker? Vi sier middagsboller;-)

Det blir en mellomting mellom disse to. Som alle vet så liker jeg jo å mikse sammen ting……;-)

Denne gjærbaksten her passe perfekt til din middag. Om det er en suppe, kjøttrett, fiskerett, lasagne etc. Hva med å prøve disse i romjulen med restematen?

Bollene er ikke for søte og ikke for salte. Kjempemyke og saftige! Penslet med deilig hvitløksmør rett etter steking får disse til å smake ekstra godt. Mer digge blir de vist du fyller bollene med ost! JAAAAAA OST! Nam!

Velg din favoritt ost!

Denne gangen ble det brie som ble brukt hos meg. Brie De Paris som er en av Norges mest solgte. Oluf Lorentzen selger denne i de største matvarebutikkene.

 

 

 

 

Her kommer oppskriften

 

3 dl melk

100 gr romtemperert meierismør

25 gr gjær

50 gr sukker

1/2 ts salt

500 gr hvetemel

1 egg

 

 

Til pensling

50 gr meierismør

1 fedd hvitløk

En liten bunt med persille

 

Fyll

1/2 brie delt opp i biter

 

 

Slik gjør du:

 

Ha melken og sukkeret i en gryte. Varm opp melken til sukkeret er oppløst. Avkjøl så melken til ca 38 grader. Dette går fortere om du setter gryten i vasken med kaldt vann.

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.

 

Eltes på medium hastighet i ca 13-15 min.

 

Deigen skal samle seg til en ball i eltebollen og føles smidig og lett. Men allikevel mulig å ta på deigen uten at den henger for mye på fingrene. Er den for tørr får du ett tørt og tungt bakverk!

 

Elt i smøret de siste 3 min av eltetiden.

 

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel størrelse.

 

 

Rull så deigen til en pølse og del den opp i 12-15 deler. Hvert emne veier ca 60 gr. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

 

Rull til boller. Ta en bolle og press så en bit med brie inni. Knepp sammen deigen slik at osten holder seg inni bollen. Settes på brett. Her trenges det ikke mye mellomrom mellom hver!

Disse skal heve i hverandre slik at det blir en type brytebrød.

Dekkes til å etterheves til ca dobbel størrelse.

 

 

Stekes på 225 grader i ca 10 min. Skal bli gyldne.

 

Mens bollene stekes så lager du hvitløksmøret.

Smelt smøret sammen med hvitløken. Hvitløken finhakkes eller bruk hvitløkspresse. Ha så i persillen.

 

Dette pensles på bollene rett etter at de er stekt. Dryss gjerne over litt parmesan helt til slutt.

 

Håper det smaker.

 

Vi blogges;-)

 

#sponsetinnlegg #sponset #samarbeid #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #blogg #bloggerne #hverdagsmat #gjærdeig #boller #middagsboller #matbloggsentralen #godtno #vgmat #nrkmat #briedeparis #ektefranskbrie #oluflorentzen #foodporn #buns #dinnerbuns @oluflorentzen

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg