hits

Cookie`n Cream Chocolate Oreo Cake Roll with Nougat



 

Da var nesten Januar mneden over. S da var det vel p tide f inn ett blogginnlegg i 2017?

S her kommer mitt frste innlegg i 2017!

Denne kaken her er for den som ELSKER sjokolade!

En sjokoladerullekake fylt med sjokoladeganache, pisket krem med knuste oreos og nugat. S toppet med mer sjokoladeganache og knuste oreos!!

OMG!!! Denne anbefales prves! Utrolig enkel lage! Og gr kjempefort!

 

Her kommer oppskriften <3

 

Sjokoladerullekake

 

5 egg

250 gr sukker

3 ss sterk kaffe

1,5 ts vaniljeekstrakt

50 gr bakekakao

1/2 ts salt

1 1/2 ts bakepulver

150 gr mel

 

Sjokoladeganache

 

150 g flte

150 gr mrk sjokolade

1 ts smr

 

Fyll

 

3 dl flte

10 stk Oreokjeks

1 ts vaniljeekstrakt

150 gr Odense Nougat

1 ss melis

 



 

 

Start med sette p ovnen. 180 grader.

 

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Ha i kaffe og ekstrakt.

Sikt alt det trre. Og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Dekk til en stekeplate med bakepapir. Smr kakerren utover platen med en slikkepott eller en palett.

Stekes i ca 10-12 min.

Gjr klar ett koppehnkle p benken. Sikt melis over heile hndkle. Stryk s over med handa. Snu  kopphnkle rundt p andre siden.

Nr rullekaken er ferdig stekt. Lft kaken av brettet yeblikkelig etter steking. Legg kakesiden ned p kopphndkle. Dra forsiktig av bakepapiret.

Rull s kaken med kopphndkle slik at bde kaken og hndkle blir rullet sammen.

Avkjl i kjleskapet.

Grunnen for at vi ruller det inn i hndkle er at den blir da lettere rulle sammen nr den er kald etter at kaken er blitt fylt med krem.

 



 

 

Til sjokoladeganachen s skal du varme opp flten til kokepunktet. Ha s den varme flten over grovhakket sjokolade. Ikke rr. La den bare st slik i ett par minutter. Rr s med en pisk til den blir blank og fin. Rr inn en spiseskje med smr. La den bare st p benken avkjle seg.

 

Til fyllet s starter du med smelte nougaten over vannbad. Nr nougaten har smeltet. Sett bollen i kaldt vann slik at nougaten kjler seg ned raskere. Odense Nougat fr du kjpt p de store dagligvarebutikkene  ICA, meny, Coop etc  

Piske s opp flten med 1 ss melis og 1 ts ekstrakt. Vend i knust Oreos og den avkjlte nougaten.

 

Ta frem rullekaken. Og rull den forsiktig ut.

Smr ett godt lag med sjokoladeganache p bunnen. La ca 2 cm p hver ende vre udekket med ganache. Husk spare litt. Du skal ogs ha ganache p toppen av kaken. Stryk kremmen p toppen av ganachen. Her skal det ogs vre 2 cm udekket med krem. Blir mindre sl nr kaken skal rulles sammen.

Da skal du rulle kaken sammen. Prv lft kaken litt mens du ruller. Slik at du ikke skviser bort all kremmen nr du ruller den sammen.

Sett s kaken over p ett fint fat.

Hell over resten av ganachen og stryk den utover med en palett eller slikkepott. Str s over med litt knust oreos.

Da er det bare en ting igjen gjre. Og det er NYTEEEEEEEEE den!

 





 

Oppbevares i kjleskapet i ca 1 uke. Anbefaler ta den ut ca 20-30 min fr servering. Slik at den blir romtemperert.

Om den kan fryses? Den er fylt med krem. Som kan bli blt nr den tiner opp. Men du kan fryse ned bunnen i kopphndkle som du dekker til med plast. Den tiner veldig fort. S da er det bare lage fyllet som gr ganske fort. Gr ogs an lage en smrkrem istedenfor krem. Da er den utmerket til fryses!

 

Vi blogges;)


#sponset #samarbeid #cookieandcream #cookieandcreamoreoroll #oreo #nougat #cakeroll #kakeblogg #matblogg #helenorgebaker #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #vgmat #bloggerne #sjokolade #rullekake #side2 #nettavisen #cakeporn #pinterest #sjokoladeganache #chocolateganache @odensemarcipan #odensenougat #cookieandcreamoreo