Er veldig mye snakk om havre om dagen. At vi må ha i oss havre helst hver dag. Om vi får i oss havre hver dag så skal det vist skje underverker med kropp og sinn.
Men det var vel ingen som sa hvordan vi skal få i oss denne havren?
Så da er vel disse havrekjeksene supersunne? Fordi de inneholder masse havre og er kjempegode!
Så en om dagen av disse burde vel holde?
PS: Jeg lagde dem ekstra store;)
Her har du oppskriften:
Havrekjeks
225 gr meierismør romtemperert
75 gr brunt sukker
100 gr sukker
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
200 gr mel
1 ts natron
1 ts kanel
1/2 ts salt
300 gr havre lettkokte
Start med å sette på stekovnen på 180 grader.
Pisk opp smøret og sukkeret. Til det blir luftig.
Rør inn ett og ett egg. Skrap godt rundt kanten på bollen for hver gang slik at det blir rørt godt sammen.
Ha i vaniljeekstrakt, mel, natron, kanel og salt. Røres til det er blandet sammen.
Rør så i havregryn. Ikke rør for mye.
Ha to stekebrett som du dekker til med bakepapir.
Jeg bruker en iskuleskje for å lage kuler av kjeksmassen. Men du kan fint bruke en vanlig skje og rulle kuler med hendene.
Mine lagde jeg GANSKE store. Ca 70-75 gram. Det gav meg 6 doble kjeks;) OMG! hehe
Du kan trygt halvere vekten på disse om du vil ha dem mindre.
Når du har trillet dem til kuler. Ha dem på stekebrettet. Ha mellomrom mellom hver kule. Klem dem litt ned.
Stek dem så i ca 13-15 min midt i ovnen. Til de blir gyldne rundt kanten.
Avkjøl.
Så skal vi lage fyllet. Veldig enkelt fyll. Men smaker kjempegodt mellom havrekjeksene.
Vaniljesmørkrem
200 gr temperert meierismør
300 gr melis
1 ts vaniljeekstrakt
1-2 ss melk
Pisk smør, melis og vaniljeekstrakt til en luftig krem.
Ha i 1 ss melk. Sjekk konsistensen. Er den for hard eller er den bløt nok til å spøytes ut?
DA trenger du ikke å tilsette mer melk.
Ha kremen i en sprøytepose med en rund sprøytespiss.
Når kjeksen er avkjølt sprøyt en sirkel ytterst på en kjeks som du sprøyter videre i sirkler til du kommer inn til midten.
Legg så en kjeks oppå denne.
Gjør slikt med alle.
DA kan du bare begynne å nyte disse! Havre kom til meg!!!;)
Disse holder seg ca 1 uke i kjøleskap. Anbefaler å la dem ligge litt i romtemperatur før servering.
Kan også fryses
Vi blogges;)
#havrekjeks #vaniljesmørkrem #littsunnere #havre #melk #tine #oatmeal #oatmealcookies #bakeblogg #kakeblogg #bloggerne #side2 #nrkmat #matbloggsentralen #matmonster #maleblogger #vestlandet #helenorgebaker #instafood #instacookies #foodporn #foodpornshare #matprat #brodogkorn #cookie #kjeks #pinterest #matblogg #matglede #godtno
Dette så utrolig godt ut 🙂
lisarorvik: takk. Jeg er helt enig;-)
Disse må prøves:-D de såg jo bare super gode ut:-D
Toemmerfruen: takk! De smakte kjempegodt. Og litt sunne er dem også;-)
Ja de er jo det;-) skal ta med meg barna å prøve å lage sånne i helgen tror jeg:-D
Toemmerfruen: perfekt for ungene å være med på!:-) og veldig greie å ha med seg ut på tur er dem også:-)
Ja det vil jeg tro at de er:-D
Toemmerfruen: gjerne gi tilbakemelding om de falt i smak:-)
Det skal jeg gjøre vet du:-D
Så godt ut 😉
Charlotte: takk. De ble kjempegode:-))
Jeg har letet etter vaniljeekstrakt, (baker en del amerikanske oppskrifter, og har hatt med fra USA, men brukt opp) men finner kun vaniljeessens…bruker man lik mengde av den?
petra: det er ikke helt det samme. Men bedre enn ingenting. Ville kanskje ha hatt oppi en halv vaniljestang i kjeksen og en halv stang i kremen. Har du prøvd å lage ekstrakst selv? Er kjempeenkelt. Og blir kjempegod. Jeg kjøpte vaniljestenger på eBay. En flaske rom på taxfreen. Kuttet stengene på tvers og puttet dem i flasken. Ristet flasken i ny og ned mens den stod i kjøleskapet:-)
Så nydelige og gode de så ut! 🙂
elisebr: takk. Ble veldig goe:-)))