hits

Fylte Havrekjeks

 

Er veldig mye snakk om havre om dagen. At vi m ha i oss havre helst hver dag. Om vi fr i oss havre hver dag s skal det vist skje underverker med kropp og sinn.

Men det var vel ingen som sa hvordan vi skal f i oss denne havren?

S da er vel disse havrekjeksene supersunne? Fordi de inneholder masse havre og er kjempegode!

S en om dagen av disse burde vel holde?

PS: Jeg lagde dem ekstra store;)

 

Her har du oppskriften:

 

Havrekjeks

 

225 gr meierismr romtemperert

75 gr brunt sukker

100 gr sukker

2 egg

1 ts vaniljeekstrakt

200 gr mel

1 ts natron

1 ts kanel

1/2 ts salt

300 gr havre lettkokte

 

Start med sette p stekovnen p 180 grader.

Pisk opp smret og sukkeret. Til det blir luftig.

Rr inn ett og ett egg. Skrap godt rundt kanten p bollen for hver gang slik at det blir rrt godt sammen.

Ha i vaniljeekstrakt, mel, natron, kanel og salt. Rres til det er blandet sammen.

Rr s i havregryn. Ikke rr for mye.

 



 

 

Ha to stekebrett som du dekker til med bakepapir.

Jeg bruker en iskuleskje for lage kuler av kjeksmassen. Men du kan fint bruke en vanlig skje og rulle kuler med hendene.

Mine lagde jeg GANSKE store. Ca 70-75 gram. Det gav meg 6 doble kjeks;) OMG! hehe

Du kan trygt halvere vekten p disse om du vil ha dem mindre.

Nr du har trillet dem til kuler. Ha dem p stekebrettet. Ha mellomrom mellom hver kule. Klem dem litt ned.

Stek dem s i ca 13-15 min midt i ovnen. Til de blir gyldne rundt kanten.

Avkjl.

 



 

 

S skal vi lage fyllet. Veldig enkelt fyll. Men smaker kjempegodt mellom havrekjeksene.

 

Vaniljesmrkrem

 

200 gr temperert meierismr

300 gr melis

1 ts vaniljeekstrakt

1-2 ss melk

 

Pisk smr, melis og vaniljeekstrakt til en luftig krem.

Ha i 1 ss melk. Sjekk konsistensen. Er den for hard eller er den blt nok til spytes ut?

DA trenger du ikke tilsette mer melk.

Ha kremen i en sprytepose med en rund sprytespiss.

 

Nr kjeksen er avkjlt spryt en sirkel ytterst p en kjeks som du spryter videre i sirkler til du kommer inn til midten.

Legg s en kjeks opp denne.

Gjr slikt med alle.

DA kan du bare begynne nyte disse! Havre kom til meg!!!;)

Disse holder seg ca 1 uke i kjleskap. Anbefaler la dem ligge litt i romtemperatur fr servering.

Kan ogs fryses

 



 

Vi blogges;)

#havrekjeks #vaniljesmrkrem #littsunnere #havre #melk #tine #oatmeal #oatmealcookies #bakeblogg #kakeblogg #bloggerne #side2 #nrkmat #matbloggsentralen #matmonster #maleblogger #vestlandet #helenorgebaker #instafood #instacookies #foodporn #foodpornshare #matprat #brodogkorn #cookie #kjeks #pinterest #matblogg #matglede #godtno

 

 





 

15 kommentarer

Dette s utrolig godt ut :)

lisarorvik: takk. Jeg er helt enig;-)

Disse m prves:-D de sg jo bare super gode ut:-D

Toemmerfruen: takk! De smakte kjempegodt. Og litt sunne er dem ogs;-)

Ja de er jo det;-) skal ta med meg barna prve lage snne i helgen tror jeg:-D

Toemmerfruen: perfekt for ungene vre med p!:-) og veldig greie ha med seg ut p tur er dem ogs:-)

Ja det vil jeg tro at de er:-D

Toemmerfruen: gjerne gi tilbakemelding om de falt i smak:-)

Det skal jeg gjre vet du:-D

Charlotte: takk. De ble kjempegode:-))

Jeg har letet etter vaniljeekstrakt, (baker en del amerikanske oppskrifter, og har hatt med fra USA, men brukt opp) men finner kun vaniljeessens...bruker man lik mengde av den?

petra: det er ikke helt det samme. Men bedre enn ingenting. Ville kanskje ha hatt oppi en halv vaniljestang i kjeksen og en halv stang i kremen. Har du prvd lage ekstrakst selv? Er kjempeenkelt. Og blir kjempegod. Jeg kjpte vaniljestenger p eBay. En flaske rom p taxfreen. Kuttet stengene p tvers og puttet dem i flasken. Ristet flasken i ny og ned mens den stod i kjleskapet:-)

S nydelige og gode de s ut! :)

elisebr: takk. Ble veldig goe:-)))

Skriv en ny kommentar