hits

Hjemmelagd Ciabatta


 

Ska sei! Fikk faktisk bakt enda mer denne uken! Sikkert fordi det beginner bli litt varmere i vret og solen titter inn vinduet!<3

Er jammen meg p tide! Elsker sommeren!

Hva jeg fikk bakt i dag er C for  Ciabatta;) Ett italiensk brd/baguette/rundstykke. Ciabatta betyr faktisk tffel! hehe

P grunn av formen p brdet:D

Dette er ett kjempegodt brd. Spr skorpe som gir en fantastisk smak. Og store porer og saftig inni.

Server den gjerne til en god suppe. Ha p godt plegg. Eller som jeg skal bruke den til i morgen. Skjr den i tynne skiver. Pensle p med litt god olje som du har hatt hvitlk og chili i. Sprstek dem i ovnen. Hakk s tomater, hvitlk, basilikum, rd lk. Bland dette sammen. Voila s har du en fantastisk Bruschetta som smaker helt fantastisk. Gir litt sommerflelse ogs;)

 

Oppskriften fr du her

 



 

 

Ciabatta:

 

700 gr Tipo 0 mel

5 dl temperert vann

1 ts trrgjr

1 ts salt

1 dl olje (raps eller oliven)

 

I denne oppskriften brukte jeg kun Tipo 0 mel. Fordi denne gir en mer elastisk deig. Sprere skorpe. Og at den suger til seg mer vske. Jeg ville gjerne hatt litt durumhvete i denne ogs. Men det skulle vist ikke vre s enkelt finne. S det droppet jeg denne gangen. Men bytt gjerne ut 200 gr av melet til durumhvete.

Ha alle ingrediensene i en eltebolle. Kjr deigen sammen p lav hastighet. Er deigen for ls? Ha i mere mel. Den skal vre litt ls. Men den skal ikke renne. Nr du har funnet den perfekte konsistens kjr opp hastigheten p maskinen til medium hastighet. La den elte i ca 10 min.

Imens tar du ut en ildfast form. Jeg synds denne formen er perfekt til heve ciabatta i. Er vel ca 25x15 cm stor. Ha olje i formen. Bruk ett stykke trkepapir og smr formen godt med oljen.

Nr deigen er ferdig eltet. Ha den oppi formen. Klem den ut slik at den dekker bunnen av formen. Smr litt olje p toppen av deigen. Dette gjr at plastikken du skal dekke til med ikke henger seg fast i deigen. Settes p en lun plass la den heve seg til dobbel strrelse. Ca 40-60 min.

Nr den er ferdig hevet. Ha godt med mel p bordet. Lsne forsiktig rundt kantene p formen. Hvelv s deigen opp bordet.

Brett forsiktig vre del halveis ned til midten av deigen. Ta s nedre del og legg den helt over. Snu s deigen slik at skjten kommer under.

Da skal du f ett rektangulrt stykke ciabatta:)

Ta frem to stekebrett dekket til med bakepapir. Del opp deigen i passe biter. Her bruker jeg en plastikk skrape. Du kan ogs bruke en god kniv.

Jeg fikk ca 10-12 stykker.

Sett ovnen din p 200 grader i ett par minutt. Skru den s av.

Sett brettene med ciabatta inn i ovnen. Ha ett par isbiter nederst i ovnen. Dette lager damp. Som gjr at ciabattene ikke trker ut. Hever seg kjempefint og fortere. Men pass p at det ikke blir for varmt. Er stor forskjell p ovnene. Jeg m ha ovnsdren p gltt nr jeg gjr dette pga sein nedkjling p ovnen.

Heves i ca 20 min. Gjerne lengre om du vil. Men pass p at de ikke blir overhevet

Ta dem s ut av ovnen. Sett ovnen p 225 grader.

Stekes i ca 20 min til de blir gyldne.

 



 

 

Disse er ogs kjempefine til fryses ned. La de tine i romtemperatur. Ha dem s i ovnen i ca  5 min p 220 grader s smaker de like ferskt som nybakt;)

 

Hper det smaker;)

 

Vi blogges;)

 



 

#bakeblogg #kakeblogg #matblogg #ciabatta #hjemmelagd #bakst #italiensk #matbloggsentralen #brodogkorn #godtno #vgmat #hjemmebakst #nrkmat #foodporn #matmonster #vestlandsblogger #maleblogger #pinterest #inspo #inspirasjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar