hits

Dronningsjokoladekake med bringebr

 

Som dere kanskje har ftt med dere s takker jeg som regel aldri nei takk til en konkurranse;-)

S denne gangen har jeg prvd meg p en kake fra Freia. Her gjelder det flge oppskriften og lage en kopi av kaken. Her kan man faktisk ogs komme unna med ett litt mindre pent resultat ogs;-) Vinneren fr en kitchen aid maskin. Er du glad i bake s m du prve deg du ogs!

 

Her er oppskriften:

 

Bunn

 

7 egg

300 g sukker

150 g Freia Dronningsjokolade

210 g meierismr

3 ts Freia bakepulver

1,5 ts Freia vaniljesukker

210 g hvetemel

 

3 dl godt bringebrsyltety til montering

Friske bringebr

 

Sett ovnen p 175 grader, og smr to springformer p 20 cm diameter, eller en strre form p 24-26 cm. Jo smalere former du bruker, jo hyere blir kaken.

 

Grovhakk sjokoladen og smelt smret. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha sjokoladen i smret. Vent et par minutter og rr rundt til sjokoladen har smeltet.

 

Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker. Pisk lenge, gjerne 10 minutter.

Rr alt det trre sammen og sikt i eggedosisen. Hell i sjokoladesmret og vend forsiktig men godt sammen, s det ikke er noen luftlommer i rren med mel.

 

Hell i formene/formen og stek i 30-45 minutter, avhengig av hvor store formene er. Sjekk etter 30 minutter med en grillpinne ved stikke den midt i kaken. Hvis den ikke kommer trr ut, m kaken steke lenger.

 

Sjokoladekrem

 

150 g Freia Dronningsjokolade

225 g romtemperert smr

100 g melis

1 ts instant kaffe rrt ut i 1 ss kokende vann, s avkjlt.

Eller 1 ss kald kruttsterk espresso

 

Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Pisk melis og smr til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen og litt og litt kaffe. Hvis den blir for ls jobbe med kan du sette den i kjleskapet i 10 minutter.

 

Sjokoladesaus

 

100 g Freia Dronningsjokolade

1 dl kremflte

 

Varm kremflte i en liten kjele til det ryker. Trekk til side. Ha i finhakket sjokolade og la st i et par minutter og rr til en slett saus. Avkjl noe, men bruk den ganske raskt s den ikke stivner fr du bruker den.

 

Skjr de to mindre kakebunnene i to p langs, eller den store i tre. Ha den ene bunnen p kakefat og smr ut syltety. Legg et lag med sjokoladekrem. Her synds jeg det ble lettere ha kremen i en sprytepose fylle krem i kaken. Hold kremen 1-2 cm innenfor kanten, for kremen presses ut mot kanten nr resten av kaken kommer opp. Gjenta med bunner, syltety og krem, og avslutt med et lag krem p toppen. Det er veldig mye syltety i denne kaken og det er ogs en smrkrem. Som fort kan bli blt vist den fr st lenge i romtemperatur. Jeg hadde brukt stttepinner i kaken for f den litt mer stabil. For denne kaken kan fort skli utover. Spryt noen topper med krem langs kanten og ha et bringebr p hver topp. Hell sjokoladesaus p midten av kaken.

 

Dette ble en veldig frisk og god kake. Litt mektig. Men absolutt verdt ett forsk!:-)

 

 

Vi blogges;-)

 

#freiahjemmebakeri #smakensomteller #konkurranse #kakekonkurranse #dronningsjokoladekake #sjokoladekake #kakeblogg #bakeblogg #bloggerne #cakeporn #freia #helenorgebaker #godtno #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat #pinterest #feedfeed #matmonster

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar