Snickers Ostekake


 

Denne Ostekaken bare MÅ du prøve!

Snickers Ostekake!

Om du liker sjokoladen Snickers så kommer du til å elske denne!

En bunn lagd av Ritzskjeks og kornmo. Så ett lag med smeltet sjokoade med peanøtter. Så halvt med vanlig ostekakemasse og halve med sjokoladeostekakemasse. Så dekt til med sjokoladeganache. Grov hakket peanøtter som dekker kanten rundt kaken. Pyntet med krem, biter av snickers og salt karamellsaus.

Fristende ikke sant?;)

 

Her har du oppskriften:

 

Start med å sette stekeovnen på 180 grader.

 

Bunn:

10 Ritz 

4 Kornmo

30 gr sukker

2 ss meierismør

100 gr smeltet sjokolade

50 gr finhakket peanøtter

 

Finknus kjeksen. Ha i sukkeret og smeltet smør.

Bland godt sammen.

Fordel massen I en kakeform. Ca 20 cm.

 

Stekes på 180 i 10 min

Avkjøles.

Rør sammen den smeltet sjokoladen og peanøttene og ha den over kjeksbunnen.

 



 

 

Ostekakemasse:

350 gram kremost

125  gr sukker

1,5 ss sitronsaft

1 vaniljestang

2 egg

en liten klatt med rømme

120 gr smeltet mørk sjokolade

 

Pisk alt sammen i en bolle og tilsett ett og ett egg om gangen.

Piskes til den er godt blandet.

Ta halve ostemassen i en skål og rør i den avkjølte smeltet sjokoladen.

Da skal ostemassen fordeles i kakeformen.

Ta å hell over halve av den vanlige ostemassen i kakeformen. Hell så halvparten av ostemassen med sjokolade oppå. Gjenta prosessen en gang til.

 

Stekes på 120 grader i ca 60 min.

Den skal være fast men fortsatt litt løsere i midten når du rister litt på formen.

 

La kaken avkjøle seg. Gjerne over natten.

 

Da skal vi lage sjokoladeganachen:

 

1 dl fløte

200 gr grovhakket mørk sjokolade

 

Varm opp fløten til kokepunktet. Ha i sjokoladen.

Rør til det blir en fin sjokoladesaus. La den avkjøle seg.


 



 

Ta kakeringen av ostekaken. Finn frem en ildfast form eller noe annet du kan ha en kopp stående oppi som kaken kan stå oppå.

Slik at sjokoladen renner oppi formen og ikke over hele bordet;)

Hell sjokoladen over kaken. Bruk en kniv eller palett til å dekke til hele kaken.

Mens sjokoladen får stå å stivne litt.

Hakk opp ca 50 gr med peanøtter.

Disse skal brukes til å dekke til kanten på kaken.

Sett så kaken på ett fint fat.

Pisk opp litt fløte. Ha fløten i en sprøytepose med en stjernetipp.

Sprøyt topper rundt kaken.

Del opp 1 pk med snickers som du setter oppå kremtoppene.

Sprøyt så oppå salt karamellsaus.

Oppskriften på karamelsaus finner du HER

 

Håper det smaker!

 

Vi blogges;)

 

#snickers #snickersostekake #ostekake #cheesecake #snickerscheesecake #helenorgebaker #kakeblogg #matblogg #bloggerne #matbloggsentralen #matprat #godtno #vgmat #nrkmat #matmonster #bakelyst #instacake #pinterest #saltkaramell #ganache #sjokolade




 

Mona Iren

11.08.2017 kl.15:45

Åhååå... Den så bare helt uimotståelig ut.

Leif Inge Bårdsen

11.08.2017 kl.15:47

Mona Iren: Takk! Den anbefales;-)

14.08.2017 kl.23:37

Hei :-) Skal ostemassen legges over bunnen som er toppet med sjokolade og peanøtter for så å stekes? Så den nederste bunnen skal i ovnen to ganger?

Leif Inge Bårdsen

15.08.2017 kl.08:01

Anonym: ja det stemmer:-)
hits