hits

Gule Bomber

 

To dager igjen til jul!!

Julestemningen begynner komme seg. Hva med deg?

 

Her er ett av slagene vi lager til jul her hjemme. Og de er super populre!

Det er ikke noe nytt disse gule bombene. Da det florere p nettet av hundrevis av oppskrifter.

Men jeg har jo selvflgelig prvd f inn en lite vri;)

Jeg har byttet ut litt av sukkeret til brunt sukker. Brunt sukker gir en god karamellaktig smak i bakverk. Som passer perfekt til gule bomber!

S har jeg brukt bde malte mandler og mandelmel. For f dem bde litt grovere, saftigere og seigere. Har du bare malte mandler s gr det ogs helt greit.

De som ikke vet hva gule bomber er? Det er sm versjoner av den kjente kaken Suksessterte.

 

Oppskriften er veldig enkel. HAHA sier du!? Fordi det er vel noe med denne gule kremen som ikke alle fr helt til.

Men med denne oppskriften s skal ALLE f det til!

 

Her fr du oppskriften:

Til "kjeksene" trenger du dette

 

6 stk romtempererte eggehviter

250 gr sukker

50 gr brunt sukker

300 gr malte mandler

150 gr mandelmel

 

Fyll:

 

6 eggeplommer

150 gr sukker

2 dl flte

1 ts Vaniljeekstrakt eller 1,5 ts vaniljesukker

150 gr meierismr

 

Vi starter med lage den gule kremen. Da denne tar lengst tid. Denne kan ogs lages dagen fr.

Finn frem en gryte. Gjerne en med tykk bunn eller en som ikke ting svir seg lett i.

Ha sukkeret og eggeplommene i gryten. Og pisk dette lett sammen. Ha s i flten.

Sett varmen opp p medium. Her er det viktig rre hele tiden! Nr jeg har pisket alt godt sammen. S gr jeg over til bruke slikkepott.

Det gir en mye bedre kontroll p rre fra bunnen av gryten. Du vil merke at kremen blir tykkere og tykkere. Nr du ser den begynner boble. La den f 2 minutter til. IKKE glem rr!

Sett s gryten i vasken som du fyller med kaldt vann. Slik at du fr avkjlt kremen.

Nr kremen er kjlt seg ned til ca fingervarmt. S rrer jeg inn romtemperert meierismr. Del smret i sm terninger. S blir det letterer.

Rr s inn vaniljeekstrakten/vaniljesukker.

Da er kremen ferdig. Enkelt ikke sant?!;)

Sett den kjlig. Den blir fastere jo lengre den fr st. Blir den for hard s varm den forsiktig opp i microen eller over vannbad.

 

Se s fin krem! Kunne spist den bar!:-O

 

Da er det "kjeksene" sin tur. Her bestemmer du selv hvor store du vil ha dem. Jeg har dem i samme strrelser som makroner.

Da fikk jeg ca 30-35 stk.

Start med sette ovnen p 180 grader.

 

Pisk opp eggehvitene til det begynner skumme.

Ha s litt og litt sukker i. Her har jeg blandet det hvite sukkeret og brunt sukker sammen. Pisk p medium hastighet.

Nr du har hatt i alt sukkeret pisk s marengsen p hy hastighet til den blir fin og luftig. Du vil f en fin brun farge p marengsen pga det brune sukkeret.

Vend inn malte mandler og mandelmel inn i marengsen med slikkepott. Bland det godt sammen.

Finn frem stekeplater ha p bakepapir. Ha litt av massen i hvert hjrnet av stekeplaten fr du har p bakepapir. Da vil papiret holde seg p plass. Om du ogs sprayer papiret med litt formfett. S er det letterer f av kjeksene etter steiking.

Jeg brukte sprytepose med en rund sprytetip for f fin strrelse og form p kjeksene. Du kan ogs bruke en skje eller lignende. Husk ha litt avstand mellom hver kjeks.

Stek dem i ca 12 minutt. Til de blir gyldne. Ta dem ut. La dem avkjle seg litt p platen fr du drar over bakepapiret p benken. La dem avkjle seg helt.

 

Ta frem den gule kremen. Pisk den litt opp med en visp. Ha kremen over i en sprytepose. Jeg brukte en 1M sprytetip for spryte ut kremen p kjeksen.

Snu halvparten av kjeksene. Spryt gul krem opp disse. Ha s den andre halvdelen uten krem opp denne.

Da er de gule bombene faktisk ferdig! Men vi stopper vel ikke der? NEI!;)

Smelt litt mrk sjokolade over vannbad. Jeg bruker litt rapsolje i sjokoladen. P grunn av at platesjokoladen vi fr kjpt i butikken blir veldig tykk nr den blir smeltet.Det er ikke snakk om s mye. Ca 1 ss. Du kan velge gjrde det slik jeg gjorde. Lage ett kremmerhus av bakepapir. Fyll p med sjokolade. Klipp en liten pning p kremmerhuset og spyt over de gule bombene. Eller du kan dyppe dem i sjokoladen. Da er det best avkjle de gule bombene i kjleskapet frst. Eller i fryseren. Nr de er kalde og har satt seg litt. Dypp en og en i smeltet sjokolade. Dypp bare halvveis opp p kjeksen. Jeg synds det ser finest ut da.

Da er det bare nyte dem!

Disse er perfekte fryse! De tiner fort!

Hvorfor ikke lage opp litt ekstra gi bort? Disse er likt av de fleste. Pluss de er ogs glutenfri!

 

 

nsker Dere alle en rktig god jul!

 

Vi blogges;)

 

#bakeblogg #kakeblogg #Matmonster #gulebomber #suksessterte #glutenfri #glutenfrikake #glutenfrijulekjeks #glutenfrijulegodt #godtno #matprat #matbloggsentralen #helenorgebaker #vgmat #jul #julekake #side2 #jul2017 #blog #cakeblog #cakeporn #foodporn #instacake #pinterest #populr #juleslag #suksesstertekrem #gulkrem #tine #meierismr

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar