hits

Spiced Pear Cake

 

Er alltid kjekt prve ut nye ting. Er ikke alltid resultatet blir vellykket. Men denne her m jeg si at jeg ble veldig fornyd med. Ser ut som ett lite kunstverk.

Selve kaken er veldig enkel lage. Jeg har brukt min egen gulrotkakeoppskrift. Og bare byttet ut gulrot med pre.

Trking/kandisering av selve preskivene tar litt lenge tid. Men absolutt verdt det.

Her er oppskriften:

 

Bunnen:

200 gr hakket valntter

300 gr brunt sukker

100 gr sukker

2,5 dl olje

4 egg

1 ts vaniljeekstrakt

320 gr mel

2 ts bakepulver

1 ts natron

1/2 ts salt

1 1/2 ts kanel

1 ts malt ingefr

1/4 ts muskat

1/4 ts malt nellik

6 prer

 

Ostekrem:

 

300 gr philadelphia ost

200 gr romtemperert meierismr

400 gr melis

1 ts vaniljeekstrakt

 

Trket/kandisert pre:


Ca 10 prer

sukker

gelefarger

 

Start med sett ovnen p 150 grader.

Gjr klar ett stekebrett med bakepapir.

Nttene skal ristes i ovnen i ca 10 min.

Avkjl nr de er ferdig.

 

Skru s ovnen opp p 175 grader.

Spray to kakeformer  18 cm. Legg ogs bakepapir i bunnen.

 

I en bakebolle har du i brunt sukker, sukker, olje, egg og vaniljeekstrakt. Rres til sukkeret er opplst. Sett til siden.

I en stor bakebolle har du i mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefr, muskat og nellik. Bland godt sammen.

Ha s den vte blandingen i det trre. Rr det godt sammen med en slikkepott. Vend s inn revet pre og grovhakket valntter.

Viktig at prene er harde og ikke overmodne. Da vil du bare f en grt nr du rasper prene. Press saften ut av de revne prene fr du har dem i kakerren.

 

Fordel rren i to former. Blir ca 2/3 fulle.

Stekes i ca 35-40 min. Sjekk med en tannpirker i midten av kaken.

Skal komme ut trr!

Avkjles i formene. Fr du topp p kakene? Bruk en god kniv for skjre til toppen slik at den blir jevn. Del begge bunnene i to.

Da er det ostekremen.

Start med piske opp smret hvit. Ha s i osten, melisen og vaniljeekstrakt.

Kjres p medium hastighet til en fin krem. Blir den for tykk? Begynn med 1 ss melk og prv deg frem. Blir den for blt? Ha i mer melis.

 

Finn frem ett fint fat/kakefat.  Legg en bunn p fatet og smr p ett godt lag med krem. Sett s en bunnen opp og fortsett med krem etc. Smr rundt kaken med krem. Smr s toppen av kaken. Sett kaken i kjleskapet.

 

Da er det trking/kandisering av pre.

Dette er best gjre dagen fr kaken skal lages. For da er preskivene klar til settes p kaken.

Forvarm ovnen til 80 grader varmluft.

Ogs viktig at prene er harde og ikke overmodne. Trenger ikke skrelles. Jeg bruker en mandolin for f gjevne fine tynne skiver. Men det gr ogs bra med bruke en kniv.

Del alle prene i skiver. Ha dem i vann som du har litt sitronsaft i. Slik at de ikke blir brune. For dekke hele kaken s trenger man ca 60 skiver.

Finn frem stekebrett med bakepapir. Trk vann av preskivene med trkepapir og legg skivene p brettene.

Finn frem en engangspose/frysepose etc. Ha i ca en kopp med sukker. Ha i gelefarge. Lukk posen og rist/kna sukkeret til sukkeret er farget. Jeg brukte to forskjellige farger. S hadde en pose med rosa og en pose med lilla. Du har oppi s mye farge til du finner en farge du liker.

Ha ca 1 ts sukker p hver pre som skal dekke hele preskiven. Spre sukkeret over skiven med tskjeen.

Sett brettene i ovnen. Frste omgang s skal de steke i ca 1,5 time. Da skal skivene vendes. Bruk en klype til dette. Da det er varmt!

Stekes i nye 1,5 time. Finn frem nye bakepapir. Legg skivene over p de nye bakepapirene. Dette er for at det er mye vske av sukker etc.

Sett brettene med preskivene tilbake i ovnen. Senk temperature til 50 grader. Stekes s i 1 time til.

La dem ligge trke p benken til natten over. Synds du dem fortsatt er litt for myke neste dag? Sett dem tilbake i ovnen p 60 grader i 1 time. Og avkjl. Jeg penslet ogs prene med litt gullfarge. Da blander jeg ut litt gullpulver med litt vodka. Og bare pensler p. Gullpulver fr du kjpt p butikker som selger kakeutstyr etc. Da skal de vre klar for settes p kaken. Begynn helt verst p kaken sett p en skive med pre. Halve pren skal stikke opp over kaken. Sett dem slik hele veien rundt kaken. Andre runde setter du under frste raden med prer. Og setter dem mellom de to verste skivene. Slik at du dekker til melomrommet til de to verste preskivene. Gjr det samme med tredje og siste runde med preskiver. Her kan du ogs klippe litt av bunnen av preskiven slik at den gr finere ned til kakefatet. Men det gjorde ikke jeg denne gangen. Jeg hadde heller ikke nok preskiver. S fikk bare dekket til halve kaken:P

S det er ogs en mulighet gjre det om du ikke orker trke s mye pre;) Dette er en kake alle kommer til snakke om! Den ser helt fantastisk ut!

 

 

Denne holder seg ca 1 uke I kjleskapet. Og dette er en kake som ogs blir bedre av st. Men jeg tviler p at kaken fr st s lenge;-)

Kan ogs fryses. Men da m den pyntes etter at den er blitt tint!

 

Hper det smaker!

 

Vi blogges;-)

 

 #driedfruit #driedpear #dyedpear #drieddyedpear #cakedecor #cakedecorating #bakeblogg #kakeblogg #matmonster #inspo #kakeinspo #kakepyntinspo #inspirasjon #diy #edible #edibledecorations #spicedpearcake #krydretprekake #coloredpear #pearfect #bakelyst #bama #tine #matbloggsentralen #cakeporn #instacakes #pinterest #creamcheesefrosting #godtno #cakesofinstagram

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar