Tilslørte julepiker



En liten vri på den tradisjonelle tilslørte bondepiker.

Lages raskt og enkelt. Og smaker like godt om ikke bedre enn sin storesøster ;)

Dette trenger du:

 

3 dl fløte

250 g mascarpone

2 ss melis

0,5 ts vaniljeekstrakt

100 g finknust pepperkaker

1 gl multesyltetøy

Slik gjør du det:

Pisk opp mascarponen sammen med ekstrakten og melisen til en luftig krem.

Pisk så opp fløten. Ikke for stiv. Da den skal vendes i mascarponen.

Ta litt av kremen å vend den i mascarponen. Ha så resten av kremen i å vend dette forsiktig i mascarponen.

Ta frem noen fine dessertskåler eller glass.

Begynn med å ha syltetøy i bunnen. Så kjeks og deretter krem. Gjør det samme en omgang til. Jeg synds det er lettere å ha i kremen med å ha den i en sprøytepose. Og sprøyte kremen i glasset/skålen.

Da er de klare til å serveres.

 

Vi blogges;)

#dessert #juledessert #jul #Christmas #multe #cloudyberries #mascarpone #tilslørtejulepiker #tilslørte #julepiker #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #matbloggsentralen #matbloggerne #godtno #bakemag #matmonster #nettavisen #side2 #klikkmat

Pepperkakeis





mmmm deilig vaniljeis smaksatt med pepperkake er ikke helt feil nå I jula! Server den gjerne med noe av julebaksten.

 

Dette trenger du:

4 dl fløte

4 dl helmelk

1 stk vaniljestang

100 g sukker

80 g glukose

6 stk eggeplommer

150 g pepperkake

Slik gjør du det:

Ha fløte og melk i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene og ha dem i fløteblandingen. Også stangen skal i.

Kok opp blandingen.

Pisk sammen eggeplommene, glukose og sukker i en stor bolle. Du trenger ikke å ha glukose i. Men det gjør at isen får mindre iskrystaller.

Hell så den varme fløteblandingen forsiktig i eggeblandingen mens du rører godt med en visp. Blandingen vil da begynne å tykne.

Sil så blandingen over i en bolle som du kan ha i fryseren. Husk å ta bort vaniljestangen. Den skal ikke være oppi den ferdige iskremmassen.

Sett bollen i kjøleskapet for å kjøle seg ned. Jo lengre den får stå å kjøle seg ned jo bedre konsistens på iskremen. Så la den gjerne få stå over natten.

Ha den så i fryseren. Husk å rør i iskremen ca 1 gang i timen til den begynner å tykne. Da kan du også ha i pepperkakene som du kjører først i en kjøkkenmaskin for å finknuse. Vend dem i iskremen. Spar litt knust pepperkake for å strø på toppen ved servering.

Håper det smaker;)

 

Vi blogges;)

#is #iskrem #vaniljeis #icecream #pepperkakeis #gingerbreadicecream #matblogg #bakeblogg #kakeblogg #matbloggerne #matbloggsentralen #klikkmat #side2 #nettavisen #bakemag #godtno #vanilla

 

Pasjonsfruktmousse i sjokoladeskål

 

Sorry folkens! Dagen i går ble så hektisk! At jeg ikke fikk tid til å legge ut oppskrift og bilder! Men her kommer den! Denne desserten var utrolig god! Deilig smak av pasjonsfrukt. Lett og luftig. Med ett gelelokk av pasjonsfrukt. Servert i en sjokoladeskål. Perfekt til alle anledninger! Dette er noe alle klarer å lage. Og har du barn? Så er dette noe de kan være med på:-)

 

Det første du trenger å gjøre er å lage sjokoladeskålene.

Her bruker jeg vannballonger. Blås dem opp. Men ikke helt fult med luft!

Så trenger du sjokolade ( her bruker jeg en mørk sjokolade fra Select Flavour. Den er kjempelett å jobbe med. Og ferdig temperert) Smelt den i vannbad eller i micro. Denne må så kjøles ned til romtemperatur. Er den for varm. Da vil ballongen sprikke! Og det vil du ikke ha noe av! Trust me!;-)

Jeg sprayet også ballongene med litt matfett før jeg dyppet dem i sjokoladen. Blir lettere å få dem av.

Gjør klar ett stekebrett med bakepapir. Og ca 10-12 ballonger. Dypp bunnen av ballongen i sjokoladen. Sett den så rett på bakepapiret. Da vil den få en bunn som den kan stå på. Gjør dette med alle ballongene. Sett så brette i kjøleskapet eller på ett kjølig sted. Disse kan du lage dagen før.

Når sjokoladen er stivnet. Lag ett lite hull på toppen av ballongen. Og slipp ut litt og litt luft. Dra så av ballongen. Henger ballongen fast i bunnen! Og lager hull? Dette fikses lett med å ha litt flytende sjokolade i bunnen;-)

 

Så er det oppskrift på den kjempegode pasjonsfruktmoussen.

Dette trenger du:

 

2 eggeplommer

60 gr sukker

Piskes til eggedosis

 

2,5 dl fløte

4 gelatinplater

1 dl pasjonsfruktpure ( bruker pasjonsfruktpure fra Select Flavour)

 

2 eggehviter

50 gr sukker

Piskes til marengs

 

Pasjonsfruktgele:

 

1 dl pasjonsfruktpure

0,25 dl vann

50 gr sukker

2 plater gelantin

Legg gelantinplatene til moussen i en bolle med kaldt vann. Og en annen bolle til gelantinen til gelelokket. La de ligge i ca 5 min. Kok opp pasjonsfruktpureen. Ta den av platen. Ha oppi gelantinplatene. Rør godt. Sett den til kjøling.

Lettpisk fløten og ha den i en skål og sett den i kjøleskapet. Pisk så opp eggehvitene. Tilsett litt og litt sukker. Piskes opp til en luftig marengs. Ha dette også oppi en bolle og sett til sides. Pisk så opp eggeplommene og sukker til en luftig eggedosis. NB! Er veldig viktig å rengjøre piskebollen etter hvert steg! Slik at det ikke er fett fra fløten når du skal piske opp eggehvitene!

Når pasjonsfruktpureen er avkjølt til romtemperatur piskes denne lett i eggedosisen. Vend så i kremen. Så vendes marengsen i til slutt.

Ha moussen i en sprøytepose og sprøyt den oppi sjokoladeskålene. Sett de så i kjøleskapet.

Da skal vi lage pasjonsfruktpurelokket.

Kok opp pasjonsfruktpure, vann og sukker. Ta så i gelatinplatene. Sett til avkjøling. Når pasjonsfruktmoussen har stivnet kan du helle på pasjonsfruktgele. Viktig at den er avkjølt. Ellers vil mouseen og sjokoladen smelte!

Sett dem så tilbake i kjøleskapet til avkjøling. Da er de klare til å NYYYYYYTES!

Pynt med pasjonsfrukt og bringebær. Eller etter egen fantasi;-)

 

Anbefaler virkelig å prøve ut pasjonsfruktpureen fra select flavor!

Er 90% frukt og 10% sukker. Frisk og god pure! Jeg er utdannet konditor. Og vært borti mye pureer. Denne er en av de beste jeg har smakt!

Ta en titt innom siden til Select Flavour. De har mye spennende å tilby.

Select Flavour

Det vil komme mer på bloggen min med samarbeidet med Select Flavour. Så følg med!

 

Vi blogges;-)


#sponset #selectflavour #pasjon #pasjonsfrukt #pasjonsfruktpure #pasjonsfrukmousse #mousse #sjokolade #sjokoladeskål #foodporn #bakemag #godtno #helenorgebaker #baker #konditor #kake #dessert #samarbeid

 

 

 

 

Avslørte offshorepiker

Dette ble bare en dessert jeg fikk lagd i dag av rester. En liten tvist av tilslørte bondepiker ;-) Hadde litt rester av butterdeig. Strødde over sukker og kanel og stekte dem til de var gyldne. Avkjølte den og hakket den opp.

Pisket opp fløte. Og lagde eplesyltetøy.

Legg litt syltetøy i bunnen av ett glass. Strø over knust butterdeig. Sprøyt så krem oppå. Legg så litt eplesyltetøy. Litt knust butterdeig og en liten kremtopp. Bland litt kanel og sukker. Strø litt over desserten. Vil du ha sjokoladepynt? Smelt litt sjokolade over vannbad. Kle ett stekebrett med folie. Hell sjokoladen på brette og smør den ut til passe tykkelse. La det stivne. Da er det bare å brekke av i passe størrelser.

Og sorry for bildekvaliteten disse to ukene jeg er offshore! Har kun ipad.

 

#tilslørte #bondepiker #offshorepiker #krem #eple

 

Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits