hits

Middagsboller

Vet ikke helt hva jeg skal kalle denne gjrdeigen?!

Boller? Rundstykker? Vi sier middagsboller;-)

Det blir en mellomting mellom disse to. Som alle vet s liker jeg jo mikse sammen ting......;-)

Denne gjrbaksten her passe perfekt til din middag. Om det er en suppe, kjttrett, fiskerett, lasagne etc. Hva med prve disse i romjulen med restematen?

Bollene er ikke for ste og ikke for salte. Kjempemyke og saftige! Penslet med deilig hvitlksmr rett etter steking fr disse til smake ekstra godt. Mer digge blir de vist du fyller bollene med ost! JAAAAAA OST! Nam!

Velg din favoritt ost!

Denne gangen ble det brie som ble brukt hos meg. Brie De Paris som er en av Norges mest solgte. Oluf Lorentzen selger denne i de strste matvarebutikkene.

 



 

 



 

Her kommer oppskriften

 

3 dl melk

100 gr romtemperert meierismr

25 gr gjr

50 gr sukker

1/2 ts salt

500 gr hvetemel

1 egg

 

 

Til pensling

50 gr meierismr

1 fedd hvitlk

En liten bunt med persille

 

Fyll

1/2 brie delt opp i biter

 

 

Slik gjr du:

 

Ha melken og sukkeret i en gryte. Varm opp melken til sukkeret er opplst. Avkjl s melken til ca 38 grader. Dette gr fortere om du setter gryten i vasken med kaldt vann.

Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smret.

 

Eltes p medium hastighet i ca 13-15 min.

 

Deigen skal samle seg til en ball i eltebollen og fles smidig og lett. Men allikevel mulig ta p deigen uten at den henger for mye p fingrene. Er den for trr fr du ett trt og tungt bakverk!

 

Elt i smret de siste 3 min av eltetiden.

 

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel strrelse.

 

 

Rull s deigen til en plse og del den opp i 12-15 deler. Hvert emne veier ca 60 gr. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

 

Rull til boller. Ta en bolle og press s en bit med brie inni. Knepp sammen deigen slik at osten holder seg inni bollen. Settes p brett. Her trenges det ikke mye mellomrom mellom hver!

Disse skal heve i hverandre slik at det blir en type brytebrd.

Dekkes til etterheves til ca dobbel strrelse.

 

 

Stekes p 225 grader i ca 10 min. Skal bli gyldne.

 

Mens bollene stekes s lager du hvitlksmret.

Smelt smret sammen med hvitlken. Hvitlken finhakkes eller bruk hvitlkspresse. Ha s i persillen.

 

Dette pensles p bollene rett etter at de er stekt. Dryss gjerne over litt parmesan helt til slutt.

 

Hper det smaker.

 

Vi blogges;-)

 

#sponsetinnlegg #sponset #samarbeid #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #blogg #bloggerne #hverdagsmat #gjrdeig #boller #middagsboller #matbloggsentralen #godtno #vgmat #nrkmat #briedeparis #ektefranskbrie #oluflorentzen #foodporn #buns #dinnerbuns @oluflorentzen

 

Tacosnurrer

Hva er ikke mer perfekt til ha med seg p hytta, fjellet, skogtur etc enn deilige tacosnurrer??!!

Varm dem lett over blet, p vedovnen,, stekeovnen etc. Da kan du nyte ferske tacosnurrer hvor som helst og nr som helst.

De er gode kalde ogs!

Lag opp mange! Disse anbefales ha liggende p lur i frysa. De gr ut som varmt hvetebrd;)

 

Ingredienser:
 

Tacofyll:

400 g karbonadedeig

1 pose tacokrydder

1 dl vann

0,5 stk rdlk, finhakket

100 g mais

Deig:

700 g hvetemel, siktet

3,5 dl varmt vann

1 dl kald melk

0,5 pk trrgjr

1 ss olje

1,5 ts fint salt

1 ss sukker

1 ss oregano trket

0,2 ts cayennepepper

250 g ost, revet

1 gl tacosaus

 

Slik gjr du det:

Vi starter med lage fyllet.

Stek 400 gr med karbonadeig. Bruk gjerne vanlig kjttdeig ogs.

Ha i finhakket lk og mais. Ha i flere grnnsaker vist du vil det.

Ha i en pose med tacokrydder. Bland godt. Ha i en 1 dl vann.

La det smkoke uten lokk i ett par minutter.

Avkjl!

Ha alle ingrediensene til deigen i en eltebolle utenom osten.

Om du vil ha litt grovere tacosnurrer s er det mulig bytte ut litt av det fine melet til grovere.

Ml opp varmt vann i ett desiliterml. Ha i den kalde melken. S fr du ca riktig temperatur.

Ha vsken i det trre,

Start med elte p lav hastighet i ca 5 min.

Deigen skal vre fin og smidig. Skal ikke henge fast i bollen. Skal samle seg til en ball.

Elt s p medium hastighet i ca 10 min.

Dekk til bollen med plastikk og la dem heve til det dobbelte. Ca 30 min.

Kjevle s deigen ut til ett rektangel.  Ca 1-2 cm tykk.

Smr p 1 glass med tacosaus over hele deigen utenom helt nederst p deigen. La ca 2 cm vre fri for saus.

Ha p fyllet. Bruk gjerne hendene her for fordele fyllet over hele deigen der du har hatt p saus.

Dryss over litt over halvparten av osten.

Start s verst begynn rull deigen. Samme fremgangsmte som lage skillingsboller.

Smr vann p den nederste delen av deigen. Det vil lime deigen sammen.

Ha to stekebrett med bakepapir.

Del opp deigen i ca 2 fingertykke deler. Du fr ca 24 stk. Sett dem p stekebrettet. Ha litt mellomrom mellom hver fordi de skal heves.

Str over revet ost og dryss over oregano.

Sku ovnen p 40 grader. Kok opp litt vann.

Nr ovnen er varm. Skru den av. Sett inn brettene med tacosnurrer. Ha det kokende vannet i en bolle.

Sett denne nederst i stekeovnen. Lukk dren og la dem heve til ca dobbel strrelse.

rsaken til ha kokende vann i stekeovnen er at det blir varmt og fuktig. Da trker ikke deigen ut mens den hever.

Nr tacosnurrene er ferdig hevet.

Ta dem ut.

Sett ovnen p 220 grader.

Jeg liker helst steke ett og brett. Dekker det andre brettet med ett kopphnkle mens det frste brettet steker. Men stek dem gjerne p varmluft. Men da m du justere gradene med ca 30 grader. S p ca 190 grader. Sett brettet inni. Hiv inn 1 isbit nederst i ovnen. Lukk igjen dren. Isbiten lager damp i stekeovnen. Og gjr at bakst hever seg mye finere fr de danner skorpe.

Stekes p ca 15 min. Skal bli fine og gyldne.

Spis dem mens de er varme. Eller avkjl legg dem i frysa.

Kan oppbevares i kjleskapet i ca 1 uke++++

Men s lenge overlever ikke disse tacosnurrene ;)

 

Vi blogges;)

#turmat #fjellmat #tacosnurrer #pizzasnurrer# #tacoboller #pizzaboller #spicy #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #helenorgebaker #matbloggsentralen #side2 #nettavisen #vgmat #nrkmat #populr #tacofredag #bloggerne #bakelyst #matmonster #tacobuns #turtips