Dronningsjokoladekake med bringebær

 

Som dere kanskje har fått med dere så takker jeg som regel aldri nei takk til en konkurranse;-)

Så denne gangen har jeg prøvd meg på en kake fra Freia. Her gjelder det å følge oppskriften og lage en kopi av kaken. Her kan man faktisk også komme unna med ett litt mindre pent resultat også;-) Vinneren får en kitchen aid maskin. Er du glad i å bake så må du prøve deg du også!

 

Her er oppskriften:

 

Bunn

 

7 egg

300 g sukker

150 g Freia Dronningsjokolade

210 g meierismør

3 ts Freia bakepulver

1,5 ts Freia vaniljesukker

210 g hvetemel

 

3 dl godt bringebærsyltetøy til montering

Friske bringebær

 

Sett ovnen på 175 grader, og smør to springformer på 20 cm diameter, eller en større form på 24-26 cm. Jo smalere former du bruker, jo høyere blir kaken.

 

Grovhakk sjokoladen og smelt smøret. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha sjokoladen i smøret. Vent et par minutter og rør rundt til sjokoladen har smeltet.

 

Pisk en tykk og lys eggedosis av egg og sukker. Pisk lenge, gjerne 10 minutter.

Rør alt det tørre sammen og sikt i eggedosisen. Hell i sjokoladesmøret og vend forsiktig men godt sammen, så det ikke er noen luftlommer i røren med mel.

 

Hell i formene/formen og stek i 30-45 minutter, avhengig av hvor store formene er. Sjekk etter 30 minutter med en grillpinne ved å stikke den midt i kaken. Hvis den ikke kommer tørr ut, må kaken steke lenger.

 

Sjokoladekrem

 

150 g Freia Dronningsjokolade

225 g romtemperert smør

100 g melis

1 ts instant kaffe rørt ut i 1 ss kokende vann, så avkjølt.

Eller 1 ss kald kruttsterk espresso

 

Smelt sjokoladen over vannbad og sett til side. Pisk melis og smør til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen og litt og litt kaffe. Hvis den blir for løs å jobbe med kan du sette den i kjøleskapet i 10 minutter.

 

Sjokoladesaus

 

100 g Freia Dronningsjokolade

1 dl kremfløte

 

Varm kremfløte i en liten kjele til det ryker. Trekk til side. Ha i finhakket sjokolade og la stå i et par minutter og rør til en slett saus. Avkjøl noe, men bruk den ganske raskt så den ikke stivner før du bruker den.

 

Skjær de to mindre kakebunnene i to på langs, eller den store i tre. Ha den ene bunnen på kakefat og smør ut syltetøy. Legg et lag med sjokoladekrem. Her synds jeg det ble lettere å ha kremen i en sprøytepose å fylle krem i kaken. Hold kremen 1-2 cm innenfor kanten, for kremen presses ut mot kanten når resten av kaken kommer oppå. Gjenta med bunner, syltetøy og krem, og avslutt med et lag krem på toppen. Det er veldig mye syltetøy i denne kaken og det er også en smørkrem. Som fort kan bli bløt vist den får stå lenge i romtemperatur. Jeg hadde brukt støttepinner i kaken for å få den litt mer stabil. For denne kaken kan fort skli utover. Sprøyt noen topper med krem langs kanten og ha et bringebær på hver topp. Hell sjokoladesaus på midten av kaken.

 

Dette ble en veldig frisk og god kake. Litt mektig. Men absolutt verdt ett forsøk!:-)

 

 

Vi blogges;-)

 

#freiahjemmebakeri #smakensomteller #konkurranse #kakekonkurranse #dronningsjokoladekake #sjokoladekake #kakeblogg #bakeblogg #bloggerne #cakeporn #freia #helenorgebaker #godtno #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat #pinterest #feedfeed #matmonster

Cookie`n Cream Chocolate Oreo Cake Roll with Nougat



 

Da var nesten Januar måneden over. Så da var det vel på tide å få inn ett blogginnlegg i 2017?

Så her kommer mitt første innlegg i 2017!

Denne kaken her er for den som ELSKER sjokolade!

En sjokoladerullekake fylt med sjokoladeganache, pisket krem med knuste oreos og nugat. Så toppet med mer sjokoladeganache og knuste oreos!!

OMG!!! Denne anbefales å prøves! Utrolig enkel å lage! Og går kjempefort!

 

Her kommer oppskriften <3

 

Sjokoladerullekake

 

5 egg

250 gr sukker

3 ss sterk kaffe

1,5 ts vaniljeekstrakt

50 gr bakekakao

1/2 ts salt

1 1/2 ts bakepulver

150 gr mel

 

Sjokoladeganache

 

150 g fløte

150 gr mørk sjokolade

1 ts smør

 

Fyll

 

3 dl fløte

10 stk Oreokjeks

1 ts vaniljeekstrakt

150 gr Odense Nougat

1 ss melis

 



 

 

Start med å sette på ovnen. 180 grader.

 

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Ha i kaffe og ekstrakt.

Sikt alt det tørre. Og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Dekk til en stekeplate med bakepapir. Smør kakerøren utover platen med en slikkepott eller en palett.

Stekes i ca 10-12 min.

Gjør klar ett koppehånkle på benken. Sikt melis over heile håndkle. Stryk så over med handa. Snu  kopphånkle rundt på andre siden.

Når rullekaken er ferdig stekt. Løft kaken av brettet øyeblikkelig etter steking. Legg kakesiden ned på kopphåndkle. Dra forsiktig av bakepapiret.

Rull så kaken med kopphåndkle slik at både kaken og håndkle blir rullet sammen.

Avkjøl i kjøleskapet.

Grunnen for at vi ruller det inn i håndkle er at den blir da lettere å rulle sammen når den er kald etter at kaken er blitt fylt med krem.

 



 

 

Til sjokoladeganachen så skal du varme opp fløten til kokepunktet. Ha så den varme fløten over grovhakket sjokolade. Ikke rør. La den bare stå slik i ett par minutter. Rør så med en pisk til den blir blank og fin. Rør inn en spiseskje med smør. La den bare stå på benken å avkjøle seg.

 

Til fyllet så starter du med å smelte nougaten over vannbad. Når nougaten har smeltet. Sett bollen i kaldt vann slik at nougaten kjøler seg ned raskere. Odense Nougat får du kjøpt på de store dagligvarebutikkene  ICA, meny, Coop etc  

Piske så opp fløten med 1 ss melis og 1 ts ekstrakt. Vend i knust Oreos og den avkjølte nougaten.

 

Ta frem rullekaken. Og rull den forsiktig ut.

Smør ett godt lag med sjokoladeganache på bunnen. La ca 2 cm på hver ende være udekket med ganache. Husk å spare litt. Du skal også ha ganache på toppen av kaken. Stryk kremmen på toppen av ganachen. Her skal det også være 2 cm udekket med krem. Blir mindre søl når kaken skal rulles sammen.

Da skal du rulle kaken sammen. Prøv å løft kaken litt mens du ruller. Slik at du ikke skviser bort all kremmen når du ruller den sammen.

Sett så kaken over på ett fint fat.

Hell over resten av ganachen og stryk den utover med en palett eller slikkepott. Strø så over med litt knust oreos.

Da er det bare en ting igjen å gjøre. Og det er å NYTEEEEEEEEE den!

 





 

Oppbevares i kjøleskapet i ca 1 uke. Anbefaler å ta den ut ca 20-30 min før servering. Slik at den blir romtemperert.

Om den kan fryses? Den er fylt med krem. Som kan bli bløt når den tiner opp. Men du kan fryse ned bunnen i kopphåndkle som du dekker til med plast. Den tiner veldig fort. Så da er det bare å lage fyllet som går ganske fort. Går også an å lage en smørkrem istedenfor krem. Da er den utmerket til å fryses!

 

Vi blogges;)


#sponset #samarbeid #cookieandcream #cookieandcreamoreoroll #oreo #nougat #cakeroll #kakeblogg #matblogg #helenorgebaker #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #vgmat #bloggerne #sjokolade #rullekake #side2 #nettavisen #cakeporn #pinterest #sjokoladeganache #chocolateganache @odensemarcipan #odensenougat #cookieandcreamoreo

 

 

Dur Mou



 

 

Dur Mou? Hva er dt tenker du?

Det er desidert min nye favoritt kake!

Dette er en fantastisk sjokoladekake. Det franske navnet betyr hard myk. Og det er en perfekt beskrivelse av denne kaken. Bunnen er et lag med saftig stekt sjokolademousse. Og den toppes med ett lag fløyelsmyk sjokolademousse.

Så er den også glutenfri!

Lett å lage er den også!

 



 

 

Dette trenger du:

 

270 gr sjokolade

270 gr smør

270 gr sukker

9 eggeplommer

12 eggehviter

1,5 ts kakao

1 stk vaniljestang

 

Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smør og sjokolade I en liten gryte. Rør I kakao.

Pisk eggeplommene luftig med 170 gr sukker og vaniljefrøene. 

Pisk eggehvitene stive med 100 gr sukker. Husk å vask piskebollen godt slik at det ikke er fettrester av eggeplommene i bollen. Da vil du ikke få en stiv marengs.

Avkjøl sjokoladeblandingen litt. Bland den så i eggedosisen. Vend så i marengsen. Bland dette godt sammen med en slikkepott.

Smør en kakeform på 20 cm. Ha bakepapir i bunn.

Hell i halvparten av røren i formen. Sett resten av røren i kjøleskapet.

 Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 20-30.

Den skal begynne å sprekke men fortsatt være litt "rå" i midten når den er ferdig. Avkjøl kaken i kjøleskapet.

Når den er helt kald så har du på resten av røren.

Settes kjølig i ett døgn. Trenger å sette seg.

Skjær løs kaken fra kakeformen med en varm kniv.

 



 

 

Før servering kan du drysse over kakao og pynte med friske bringebær. Du kan også duste kaken med litt gullstøv for det lille ekstra;)

jeg brukte gullstøv fra Mill & Mortar. Fåes kjøpt hos de store daglivarebutikkene. Som feks Meny.

 



 

Så kanskje dette blir din nye favoritt kake også?;)

 

Vi blogges;)

 

#sjokoladekake #sjokolademousse #sjokolade #fløyelsmyk #durmou #favoritt #chocolatecake #chocolate #chocolatemousse #gullstøv #millogmortar #kakeblogg #matblogg #blogg #bloggerne #pinterest #matmonster #melfri #melfrikake #glutenfri #glutenfrikake #bakemag #matbloggsentralen #klikk #klikkmat #godtno #cakeporn #instacake #oluflorentzen #vgmat #nrkmat #side2

Saftig formkake med timian og sitron



 

 

Denne smaksrike formkaken med sitron og timian er helt fantastisk! Saftig og smaksrik! Og ingen jålete eller fancy glasur! Her dynker man formkaken med en sitronsirup rett etter at formkaken er ferdig stekt. Dette gjør at formkaken suger til seg all fuktighet og som gjør formkaken ekstra saftig og smaksrik. Oppskriften er også veldig enkel. Oppskriften fikk jeg tak i når jeg var på fikatur i gøteborg med Visitsweden.Det var Cafeen Kalei i Gøteborg som bydde på denne fantastiske kaken og veldig god kaffe! Det er også grunnen for at de er med på  White Guide 2016!

 

Dette trenger du:

 

200 gr romtemperert meierismør

280 gr sukker

3 romtemperert egg

200 gr mel

1 ts bakepulver

1 klype maldon salt

2 ss crème fraiche

3 ts finhakket timian

Skall fra 2 stk sitroner

 

Sitronsirup:

 

50 gr sukker

2 ts finhakket timian

Skall og saft fra 1 stk sitron

 

Start med å sett ovnen på 180 grader.

Ha sukker og smør i kjøkkenmaskin og rør det hvit og luftig.

Rør i ett og ett egg.

Ha så i resten av ingrediensene. Røres sammen på lav hastighet. Ikke rør den for lenge!

Bruk en slikkepott og rør røren ett par ekstra ganger for å være sikker på at alt er rørt godt sammen.

Ha røren i en smurt brødform.

 

Stekes på 180 grader i ca 50-60 min midt i ovnen. Stikk en tannpirker/kakenål i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Skal komme ut ren.

 

Mens kaken star i ovnen så skal du lage sirupen.

Ha alt i en liten kasserolle. La dette småkoke på medium varme mens du rører. Sukkeret skal løse seg opp og væsken skal reduseres til nesten halvparten.

La den da stå på kjøkkenbenken å avkjøle seg til kaken er ferdig stekt.

Når formkaken er ferdig. Ta så sirupen og bruk en tskje og ha sirupen oppå formkaken. Du skal bruke alt av sirupen. La formkaken avkjøle seg i formen til den er helt kald før du tar den ut av formen.

Da er den klar til å servers. Server den med en kopp god kaffe eller te.

Oppbevares i kjøleskapet i maks 1 uke. Men den blir nok spist opp før dess;)

 



 

 

Håper dere har en flott sommer.

 

Vi blogges;)

 

#bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #formkake #sitron #timian #sitronogtimianformkake #lemonandthymebuntcake #buntcake #klikkmat #matbloggsentralen #godtno #tine #foodporn #pinterest #gøteborg #fikatur #kalei #kaleikaffe #dropkaffe #visitsweden #visitnorway #westsweden ##thisisgbg #svenskegram

 

 

 

 

 

 

Amerikansk Ostekake med Oreobunn og rabarbra/jordbærkompott



 

 

Da har jeg fått lagd en ny vri på en av mine mest populære kaker her på min blogg. Ostekaken på glass med norske epler og salt karamell.

Jeg elsker norske jordbær. Og rabarbra bringer minner om barndommen. Da var det bare å plukk en stilk i hagen. Og dyppe den i sukker og spise i vei;)

Jordbær og rabarbra passer veldig godt sammen. Så da hadde jeg lyst å prøve å lage en ostekake med disse to ingrediensene. Og jeg må bare si at den ble fantastisk god!

Jeg brukte også oreokjeks i bunnen på denne ostekaken. Jordbær og sjokolade er jo aldri feil;)

 

Dette trenger du:

 

Bunn

1 pk oreokjeks

50 gr smør

 

Finknus kjeksen. Smelt smøret og bland det i kjeksblandingen.  Fordel massen i en springform eller i små glass. Blir ca 6 glass. Press massen ned i glassene.

Settes kjølig i ca 30 min.

 

Ostemasse:

350 gram kremost

125 gr sukker

1 1/2 ss sitronsaft

1 vaniljestang eller en ts vaniljeekstrakt

2 egg

en liten klatt med rømme

 

Pisk alt sammen i en bolle og tilsett ett og ett egg om gangen.

Piskes til den er godt blandet.

Da skal ostemassen fordeles i glassene. Her brukte jeg en sprøytepose for å fylle glassene.  Kan også bruke ett litermål.

Ta en ildfast form å sett glassene i. Fyll opp med vann slik at glassene blir dekket ca 1/3 med vann. Bruk varmt kranvann.

Stekes på 120 grader. Midt i ovnen i ca 40 min.

Den skal være fast men fortsatt litt løsere i midten når du rister litt på glasset.

 

Topping:

2 dl rømme

1-2 ss sukker

1/2 vaniljestang eller en 1/2 ts vaniljeekstrakt

 Taes på rett etter at kakene er ferdig stekt. Da vil rømmen bli litt mer flytende pga varmen og letter å fordele den oppå kakene.

 

Jordbær og rabarbrakompott:

 

150 gr rabarbra ( ca 2 stk stilker)

150 gr norske jordbær

50 gr sukker

1 dl vann

1 ts maizena

 

Skrell og del rabarbraen. Ca i terningstore biter.

Del jordbærene i litt mindre biter.

Ha rabarbraen i en kjele med 1 dl vann og sukkeret. Jeg brukte ca 50 gr. Jeg ville ikke ha den for søt eller for syrlig. Så her er det en smaksak på hva du liker.

La det småkoke til det begynner å bli mørt. Bland ut maizenaen i litt kaldt vann. Ha blandingen i kjelen. Rør godt.

Ha så i jordbærerne. La det ha ett lite oppkok. Vil ikke at jordbærene skal blir for myke.

Avkjøl.

 

Når ostekakene og kompotten er avkjølt så kan du ha på kompotten oppå ostekakene.

Oppbevares i kjøleskapet i ca 1 uke. Eller ha dem på lur i fryseren;)

 

Håper dere har hatt en flott sommer så langt!

 

Vi blogges;)

 

#ostekake #amerikanskostekake #cheesecake #americancheesecake #jorbær #rabarbra #strawberrie #rhubarb #oreo #kakeblogg #bakeblogg #matblogg #godtno #vgmat #nrkmat #matbloggsentralen #matmonster #klikkmat #side2 #bloggerne #ostekakepåglass #cheesecakeinajar

 

 

 

Prinsessekake

 

Av og til er det enkleste det beste. Og en prinsessekake eller prinsesstårta som man sier det på svensk er aldri feil.

Den klassisk grønnkledde marsipankaken fylt med krem og vaniljekrem. Med ett friskt bringebærsyltetøy og friske bringebær gjør at denne kaken passer til alle aldre og til alle anledninger.

Vi starter med å lage sukkerbrød. Du kan også kjøpe ett ferdig sukkerbrød i butikken.

Jeg bruker sukkerbrødoppskriften til nettbakeren. Blir alltid vellykket og saftig.

 

Sukkerbrød by Terje Skaar (oppskriften er til 1 rund form a 24 cm)

  • 5 egg (temperert)
  • 200 gram sukker
  • 1 ss vann
  • 150 gram hvetemel
  • 50 gram potetmel

Begynn å sett ovnen på 170 grader.

Egg og sukker piskes godt opp til en herlig eggedosis. Den bør gå i minst 10 minutter, da får du pisket inn masse luft. Det liker vi. Husk også at eggene må være romtemperert for å få mest mulig volum av eggedosisen.

Så skal vannet i, skru ned litt på hastigheten og ha i 1 ss med lunket vann. La den gå noen minutter til massen blir seig og fin.

Melet og potetmel må siktes, jeg pleier å sikte dette over et bakepapir. Det tørre skal vendes inn i massen, altså ikke røres eller vispes, da mister du mye av luften du nettopp har brukt 15 min på å piske opp. Jeg bruker en slikkepotte og så vender/løfter jeg det forsiktig inn til alt er godt blandet.

Smør en kakeform og dekk bunnen til med ett bakepapir. Stekes på 170 grader i 35 min

 

Kakefyll:

 

5 dl fløte

2 ss melis

1 ts vaniljeekstrakt

1 pk vaniljekrem (500g)

2 korger bringebær

6 ss bringebærsyltetøy

 

Ca 300-350 gr grønn marsipan

 

Pisk fløten stiv. Ha i melis og vaniljeekstrakt. Bland i vaniljekremen.

Del kakebunnen i 3 deler. Legg den nederste delen på ett kakefat. Ha 3 ss syltetøy på bunnen som du smører ut med en slikkepott eller en palett.

Dekk så hele bunnen med hele friske bringebær (husk du må ha  nok bær til å pynte kaken med også). Ha så på krem. Ha så øverste kakebunndelen på. Ha på 3 ss syltetøy og krem. Ha på siste delen av kakebunnen. Dekk så hele kaken med krem. Sett så kaken i kjøleskapet.

 



 

Kjevl ut marsipanen. Jeg bruker alltid hvetemel når jeg kjevler ut marsipan. Noen bruker melis. Men det kan gjør at marsipanen blir klissete og større sjans for at marsipanen "svetter".

For å legge på marsipanen. Så synds jeg det blir enklest vist du har en stor rund pinne som du kan rulle marsipanen opp på. Da blir det mye letterer å trekke kaken med marsipan. Men før du legger på marsipanen så klipper du ut en sirkel i bakepapir som du skal legge oppå kaken. Det skal ca være 3 cm ytterst av kaken som ikke dekkes av papir. Legg så på marsipanlokket. Ta så en skarp kniv. Skjær forsiktig ett kryss gjennom marsipanen. Del så hver trekant i to. Rull så hver del fra  midten og ut . Ta bort bakepapiret. Pynt med friske bringebær. Ha så ett lett dryss med melis over hele kaken.

 

Tips: Om du vil ha en "bløttere" kake? Dynk så kaken med litt melk før du har på syltetøy!

 



 

Og min nye favoritt kaketine fra porsgrundsporselaensfabrik er bare helt topp!! Så enkel å få den med seg  og fatet er kjempefint!



Tusen takk igjen til Hadeland for sponsing/samarbeid!<3

 

Vi blogges;)

 

#kake #prinsessekake #prinsesstårta #tårta #svensk #svenskkake #kakeblogg #bakeblogg #matblogg #bloggerne #blog #helenorgebaker #matprat #matbloggsentralen #pinterest #cakeporn #godtno #nrkmat #vgmat #smak #nettbakeren #nettbakerenssukkerbrød #matmonster  #porsgrundsporselaensfabrik #porsgrund#hadelandglassverk

Èclairs



Luftige vannbakkels fylt med krem og jordbær. Med ett lokk dypt I hvit sjokolade og pyntet med ett roseblad.

Da kan søndagen bare komme da det bade er Morsdag og Valentinesday <3

 

Ingredienser

1 klype fint salt

100 g smør

130 g mel

4 stk egg

3 dl fløte

2 ss melis

1 stk vaniljestang, bare frøene

150 g hvit sjokolade

3 ss matolje

1 kurv jordbær

 

Slik gjør du det:

Start med å sett ovnen på 200 grader.

Ha vann, salt og smør i en kjelle og kok opp til smøret er smeltet.

Ta kjelen av platen og rør så i melet med en tresleiv.

Rør til alt samler seg til en ball. Ha så kjelen på platen igjen på medium varme.

Rør hele tiden i ca 1 minutt. Skal bli glansfull.

Pisk de 4 eggene lett sammen.

Ha melmassen i en eltebolle og rør inn litt og litt egg.

Her må du se an hvor mye du trenger. Det kommer helt an på hvor store egggene er.

Massen skal ikke være for flytene og heller ikke for tykk. Den skal ligne litt på vaniljekrem. Det skal renne "V`er" fra slikkepotten når du tar den opp fra massen.

Ha så massen i en sprøytepose som du har en rund sprøytetipp i.

Dekk til ett stekebrett med bakepapir.

Sprøyt så stenger. Ca 10 cm lange. Ha litt mellomrom mellom hver fordi de vil vokse.

Stekes i 15 min på 200 grader.

Så skal de stekes videre i 25 min på 180.

De skal bli gyldne og sprø.

Settes på en rist for å avkjøles.

Smelt sjokoladen over vannbad. Ha i raspolje. Dette for å få den litt mer flytende og lettere å dyppe lokkene til eclairene.

Du kan også tilsette litt titanium dioxide for å få sjokoladen helt hvit.

Del eclairene i to. Finn frem ett stebrett med bakepapir. Dypp toppene i sjokoladen å sett dem på brettet. Settes i kjøleskapet for å stivne raskere.

Pisk opp kremen med vaniljestangfrøene og ca 2 ss melis.

Ha kremen i en sprøytepose med rund sprøytetipp.

Del jordbærene i skiver.

Sprøyt krem på eclairebunnene. Ha på jordbær.

Sett på lokket.

Pynt med ett roseblad.

Jeg har penslet rosebladene med eggehvite. Dyppet dem i sukker. Og latt dem tørke over natten.



 

Ha en flott Valentines og Morsdagshelg <3

Vi blogges;)

 

#eclairs #èclairs #vannbakkels #krem #jordbær #hvitsjokolade #roseblad #valentines #valentinesday #morsdag #allehjertersdag #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #helenorgebaker #vgmat #nrkmat #matprat #matbloggsentralen #side2 #nettavisen #bloggerne #foodporn #chocolate #strawberries #bakelyst

 

 

 

Dronning Maud Kake


 

Dette er festdessert nr 1 på Vestlandet. Blir også kalt Haugesundsdessert. Grunnen til det var at Dronning Maud og Kong Haakon besøkte Haugesund på deres kroningsferd I 1906. Og det finnes tusen forskjellige måtter å lage den på. Men denne gangen vil jeg prøve å lage den som en kake med browniesbunn. Denne passer perfekt til nyttårsfesten!

 

Dette trenger du:

 

Brownies

250 gr meierismør

350 gr mørk sjokolade

4 egg

200 gr sukker

150 gr brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

125 gr hvetemel

50 gr kakao

1/2 ts salt

50 gr melkesjokoladeknapper

 

Dronning Maud fromasj

5 pl gelatin

1 pl dronningsjokolade

6 dl fløte

5 stk egg

1 stk eggeplomme

5 ss sukker

1 ts vaniljeekstrakt

1 stk vaniljestang

Slik gjør du det:

Det første vi begynner med er å lage browniesbunnen. Fordi den må avkjøles helt før man kan ha i fromasjen.

Smør en rund kakeform. ca 20-22 cm. Og legg ett bakepapir i bunnen av formen.

Sett ovnen på 180 grader.

Del smøret i terninger. Ha smøret og sjokoladen i en skål og smelt dette over vannbad.

Ha egg, sukker. brunt sukker og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Røres lett sammen med en grind.

Ha så i sjokoladeblandingen. Røres godt sammen.

Rør så i mel, kakao og salt. Ikke rør for mye.

Vend så i sjokoladeknapper. Her har jeg gått for skikkelig god belgisk melkesjokolade. Men vanlig melkesjokoladeknapper går også bra. Og du kan også grovhakke en sjokoladeplate.

Ha røren over i formen.

Stekes i 30 min midt i ovnen.

Hell den så over i formen. Akkurat  denne browniebunnen vil jeg ikke ha for høy. At det blir litt for mektig med for høy bunn til fromasjen. Så jeg fyller bare kakeformen 1/3.

Resten av røren kan du ha I en form for seg selv eller lage cupcakes. Da har du noe å smake på når det er ferdig ;)

Om du har tid dekk til formen og sett den i kjøleskapet i ett par timer. Da får smakene satt seg skikkelig. Men behøves ikke.

Stekes på 175 grader i ca 25-30 min.

 Avkjøles i kjøleskapet.


 

Vi begynner med å legge gelantinen i en bolle med kaldt vann. De må ligge i ca 5 min.

Finriv sjokoladen.

Pisk krem av fløten. Ikke pisk den for stiv. For da blir den vankligere å vende inn i eggedosisen. Sett fløten kaldt.

Pisk så eggedosis av eggene, eggeplommen og sukkeret. Ha i vaniljeekstrakt og frøene fra vaniljestangen.

Kok opp 1/2 dl vann. Klem vannet av gelantinen og smelt den i det kokende vannet. Hell gelantinen i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.

Vend så i kremen.

Ta frem browniesbunnen. Den skal fortsatt stå oppi kakeringen. Fyll ett lag med fromasj på toppen av kaken. Strø over raspet sjokolade. Ha så ett lag til med fromasj og topp med raspet sjokolade. Settes kjølig. Denne må stå noen timer før å stivne. Så er en grei kake å lage dagen før.

Jeg bruker også ett plastikkrems inni formen som gjør at kaken ser finere ut når jeg tar av kakeringen og drar av plastikkremsen etterpå...

 

Denne gangen var jeg så heldig å få prøve bake it easy fatet til Porsgrund porselænfabrik. Så genialt!!!

Her kan man steke kaken I ringen på fatet! Gjør kaken ferdig. Så setter du på lokket og setter kaka I kjøleskapet eller I frysen!

Og skal du ha kaken med deg? Da får du også en bærereim som er lagd for å passe til kakesettet!

Så enkelt! Ikke sant!!??;)

Anbefales på det sterkeste! Så har du fått en julegave du ikke vil ha fra feks kitchn, glasmagasinet etc. Da finner du disse produktene der!

Eller så kan du kjøpe dem på nettbutikken til Porsgrund!

 


 


 

 

Ønsker Dere alle ett fantastiskt nyttår!

 

Vi blogges;)

 

#dronningmaud #dronningmaudkake #vestlandet #haugesund #haugesundsdessert #bakeblogg #kakeblogg #åretsbakeblogg #nyttårskake #godtno #bakelyst #bakemag #helenorgebaker #matbloggsentralen #matblogg #vgmat #nrkmat #allers #porsgrundsporselaensfabrik #porsgrund #hadelandglassverk

The Secret Chocolate Cupcakes





Fikk du med deg innlegget på The Secret Chocolate Cake?

Den ble en av de mest leste innleggene!

Og det skjønner jeg veldig godt!

 Men av den fantastiske oppskriften kan du også lage cupcakes!

Og her kan du også bruke sjokoladeblomster som dekor. 

Men du har mange muligheter. Det blir også veldig bra med å sprøyte roseswirls. 

Da bruker jeg sprøytetipp 1M.  Start i midten av cupcaken og sprøyt en liten sirkel så fortsetter du på utsiden av den lille sirkelen og sprøyter en større sirkel rundt. Denne skal nesten ligge oppå den ytterste kanten på den lille sirkelen.

Litt vanskelig å forklare på svart og hvit. Men det ligger masse videoer på YouTube som forklarer dette veldig godt.

 

Du kan stoppe her med å dekorer. Noen ganger er less is more.....

Eller strø over litt gullstøv?;-)

 



Eller lag sjokoladeblader og lag den fineste cupcaken EVER!

 

Vi blogges;-)

 

#sjokolade #chocolate #sjokoladecupcake #chocolatecupcake #saftig #moist #secret #recipe #gold #gull #sjokoladeblomst #bakelyst #cake #kakeblogg #cakeblog #helenorgebaker #godtno #matblogg #matbloggerne #bakemag #nrkmat #vgmat #kkspis #allers #side2 #nettavisen #bloggerne #instacake #cakeporn #pinterest @selectflavour #matbloggsentralen #chocolateflower #gullkuler #thesecretrecipe #thesecretchocolatecake

The Secret Chocolate Cake!


 

Ja du leste helt riktig!;-) Jeg måtte nesten stjele til meg denne oppskriften som skal være over 150 år gammel! Men gjorde en byttehandel. En oppskrift fra meg. Og at jeg ikke fikk lov til å røpe kakens navn! Så det skal jeg ikke gjøre! Og med noen små endringer i oppskriften så er denne hemmelige sjokoladekaken en dronning verdig!

Eller kun til meg selv og andre mennesker med rødt blod;-)

 

Oppskriften og fremgangsmåten er enkel.

Dette trenger du til bunnen:

250 gr meierismør

400 gr sukker

2 dl lunket vann

200 gr sjokolade

8 egg

12 gr bakepulver

2 ss bakekakao

8 gr vaniljesukker eller en ts vaniljeekstrakt 

300 gr hvetemel

100 g rømme

Smelt smør og sjokoladen sammen i en gryte.

Pisk eggedosis av egg og sukker

Sikt alt det tørre.

Rør smør og sjokoladeblandingen inn i eggedosisen.

Ha oppi vannet og rømmen.

Vend det tørre inn i massen.

Ha røren i en smurt rund form. Jeg brukte to former som er 24 cm. Fyller dem 2/3.

Får du litt røre til overs? Perfekt til å bruke til å lage noen cupcakes av resten.

 

Stekes på 160 grader i ca 30-40 min.

Sjekk med en tannpirker i midten av kaken når tiden er ferdig. Den skal komme ut ren når den er ferdig stekt. Avkjøles i kakeformen.

Cupcakene stekes i ca 18-20 min. 

 

Sjokoladekrem:

 

6 egg

6 dl fløte

600 gr sukker

500 gr meierismør i terninger

350 gr finhakket mørk sjokolade 

6 gr vaniljesukker eller en ts vaniljeekstrakt

 

Finn frem en tykkbunnet kjele. Ha i egg, fløte og sukker. Varmes opp til det tykner. Må IKKE koke.

Her er det viktig å røre hele tiden ellers så vil den svi seg.

Når eggeblandingen har tyknet sett kjelen i kaldt vannbad i vasken. Dette kjøler ned kjelen slik at ikke eggeblandingen vil bli brent. Sett kjelen i kjøleskapet for å kjøle seg ned.


 

Finn så frem en ganske stor glassbolle. Eller en bolle som tåler høy temperatur/steam og en kjele som du kan ha glassbollen stående oppå. 

Ha så smør, sjokolade og vaniljesukker/ekstrakt i bollen. Fyll litt vann i kjelen. Ikke så mye at det kommer opp til bollen.

Sett bollen oppå kjelen. Og la blandingen smelte over vannbadet.

Når alt er smeltet. Så skal den avkjøles.

Når eggeblandingen og sjokoladeblandingen er avkjølt så skal du blande disse to sammen.

Du vil kanskje bli litt stresset med at kremen ikke blir tykk! Men det vil den bli når den får stå litt. Rør i den av og til. Når du har fått perfekt konsistens på kremen så er det bare å begynne å fylle kaken.

Jeg deler mine to bunner i to. Setter den ene delen på ett kakefat. Ha raust med krem oppå som du stryker ut med en palett eller kniv. 

Gjenta dette med alle lagene. Smør så krem rundt kaken og smør ett lag med krem på toppen av kaken.


 

Da er det pynting. Her kan du gjøre det enkelt eller vanskelig. Er helt opp til deg.

Du har flere valg. Du kan ta resten av sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyte krem på kaken. Du kan også sprøyte roseswirls. 

Jeg sprøytet en enkel bord nederst på kaken. Lagde sjokoladeblomster. De ser fancy og vanskelige ut å lage. Men de er faktisk utrolig enkle å lage og gjør seg veldig bra på en kake eller på cupcakene;-)

 

Alt du trenger er smeltet sjokolade, bakepapir, kjøkkenkniv og litt tape

Smelt sjokoladen over vannbad. Klipp ett bakepapir i strimler.  Dypp kniven i sjokoladen. Dunk kniven forsiktig på kanten av bollen for å få av overflødig sjokolade. Legg så knivspissen oppå strimlen med bakepapir. Dra så kniven forsiktig mot deg. Slik at du drar sjokoladedråpen til ett blad.

Så tar jeg en liten tapebit og taper fast øverste og nederste kanten på bakepapiret sammen. Men ikke for tett sammen. Ellers blir bøyen på bladet for rund. Avkjøl i kjøleskapet i ca 10 min.




 

 

Til å lage sjokoladeblomster så brukte jeg sjokolade riskuler som du får kjøpt i løsvekt på butikken. Du kan også bruke malters sjokoladekuler. Ta så mange kuler du trenger i en liten pose. Strø over gullpulver. Dette får du kjøpt på cacas, jernia, panduro etc. Lukk posen og rist godt. Ha de så over i en bolle og bruk en pensel for å børste bort overflødig gullstøv. Sett en kule på kaken og legg så blader av sjokolade rundt. Fint!! Ikke sant?;-)

Denne vil imponere de fleste! Men HUSK at oppskriften er hemmelig!!!! ;-)

Håper det smaker!

 

Vi blogges;-)


#tinerømmepartner #sjokolade #chocolate #sjokoladekake #chocolatecake #saftig #moist #secret #recipe #gold #gull #sjokoladeblomst #bakelyst #cake #kakeblogg #cakeblog #helenorgebaker #godtno #matblogg #matbloggerne #bakemag #nrkmat #vgmat #kkspis #allers #side2 #nettavisen #bloggerne #instacake #cakeporn #pinterest @selectflavour #matbloggsentralen #chocolateflower #gullkuler 

Ferrero Rocher Kake


 

 

I dag skal jeg ha en liten bursdagsfeiring. Og da bruker jeg jo muligheten til å prøve ut en ny kake. 

Den er super enkel å lage. Men ser ut som en millioner dollar!!!

Selve kaken er bare 4 ingredienser! Og den skal ikke stekes!

 

Bunn:

1 1/2 pakke Oreo kjeks

50 gr smeltet meierismør

 

Fyll:

800 gr Philadelphia kremost naturell

500 gr nugatti

 

Sjokoladeglaze:

4 pl gelantin

1,25 dl vann

225 gr sukker

150 gr sjokolade ( her brukte jeg en mørk couverture sjokolade med 54% kakao)

0,65 dl fløte

30 gr kakao

 

Gjør klar en 24 cm kakeform. Kle bunnen med bakepapir.

Knus oreokjeksen i en foodprosessor. Bland i smeltet smør.

Spre kjeksmassen i kakeformen.

Sett formen i fryseren.

 

Ta så kremosten og nugattien og rør sammen til den er godt blandet.

Ha den så over i kakeformen. Smør den jevnt over.

Da må den hvile. Gjerne over natten. Men kan serveres etter ca 3 timer.

Den kan serveres slik som den er nå! 

Men vi tar det ett steg lengre;-) 

 

For å lage sjokoladeglazen begynner du med å legge gelantinen i kaldt vann.

Ha vann og sukker i en kasseroll. Når den starter og koke så skal den koke i ca 3 min på høy varme. Da er temperaturen ca 104 grader.

(Her kommer ett sukkertermometer godt til rette!)

Ta kasserollen av platen.

Rør i sjokoladen. Så i kakao. Og til slutt fløten.

Rør godt! Når temperaturen er komt ned til 60 grader så har du i gelantinen. Klem godt ut det kalde vannet av gelantinen før du har den i sjokoladen.

Rør godt. Sil så sjokoladen over til ett litermål. Så skal du bruke stavmikser. Kjør sjokoladen med stavmikser i ett minutt.

Sil sjokoladen en gang til.

Da skal sjokoladen kjøle seg ned til ca 29 grader.

Mens sjokoladen kjøles ned. Ta av kakeformen av kaken. Varm en palett under varmt vann. Tørk av vannet.

Bruk paletten til å lage en jevn flate på kaken.

Sett kaken i fryseren.

Ta en stekeplate. Kle den med ett bakepapir. Sett en skål i midten av stekeplaten. Stor nok til at du kan ha kaken stående oppå.

Når sjokoladen er blitt ca 29 grader. Ta ut kaken fra fryseren. Sett den oppå skålen. Hell så sjokoladen over kaken.

Bruk paletten til å smøre sjokoladen over der kaken ikke blir dekt med sjokolade.

Da skal kaken bare stivne litt før du starter med å pynte den.

 

Her brukte jeg Ferrero Rocher kuler og karamellisert hasselnøtter.

 

For å karamellisere hasselnøtter så tar du 100 gr sukker i en stekepanne. Varmes over medium varme. Når sukkeret er smeltet og fått en lyse brun farge så har du i hasselnøtter. 50 gram er mer enn nok. Bland godt sammen. Hell så nøttene over på ett bakepapir. Da skal du dele opp massen. En og en  nøtt. Bruk en tannpirker. Da dette er varmt. Ta en og en nøtt og dypp den i karamellen som er igjen i stekepanna. Dra nøtten forsiktig opp fra karamellen. Da vil det danne seg en sukkertråd. Hold den i luften til den stivner. Legges på bakepapir. Stivner karamellen i stekepannen? Varm den opp forsiktig på svak varme.

 

Da er der bare å nyte denne fantastiske kaken!

 


 

 

Vi blogges;-)

  #ferrerorocher #ferrerorochercake #ferrerorocherkake #kakeblogg #cakeblog #cakeblogger #bakeblogg #matblogg #delicious #fantastisk #matbloggsentralen #matbloggerne #godtno #bakemag #allers #nettavisen #vgmat #kkspis #kkmat #bakelyst #selectflavour @selectflavour #helenorgebaker #cakeporn #foodporn #instacake #sjokolade #chocolate @ferrero_rocher_rus @ferrerorocherca @ferrerorocherit

American cheesecake in a jar with norwegian apples and delicious salty caramel sauce



Denne godbiten her hentet  jeg inspirasjon fra flymaten til Norwegian når jeg skulle hjem fra Miami. Den var veldig god. Men litt for søt for meg.

Så da ville jeg lage min egen vri. Med friske syrlig eplemos lagd av norske epler. Med ett lag med rømmetopping og salt karamellsaus.

Og for å si det sånn! Resultatet ble FANTASTISKT!

Jeg stekte også ostekakene i vannbad. Som gjorde at den ble super kremete. Denne anbefales å prøve!

Og den er perfekt til å ha i fryseren på lur. Og nå på denne årstiden. Med innekos og noe godt i glasset. Så er jo dette en perfekt kake å servere til dine gjester. Eller å ta med til kaffebesøket;-)

Oppskriften er veldig enkel.

Karamellsausen og eplemosten kan også lages dagen før. Om du har hastverk så kan du både kjøpe eplemost og karamellsaus ferdig i butikken.

Men anbefaler å lage det selv.

Glassene jeg brukte har jeg kjøpt på Søstrene Grene. Det blir 6 stk ostekaker

 

Dette trenger du

Bunn:

6-8 digestive kjeks

30 gr sukker

2-3 ss meierismør

1/2 ts kanel

 

Finknus kjeksen. Bland sammen med sukker, kanel og smeltet smør til en masse.

Fordeles på 6 glass. Spar på litt av kjeksmassen til å smuldre på toppen av kaken

 

Ostemasse:

350 gram kremost

125 gr sukker

1 1/2 ss sitronsaft

1 vaniljestang eller en ts vaniljeekstrakt

2 egg

en liten klatt med rømme

 

Pisk alt sammen i en bolle og tilsett ett og ett egg om gangen.

Piskes til den er godt blandet.

Da skal ostemassen fordeles i glassene. Her brukte jeg en sprøytepose for å fylle glassene.  

Ta en ildfast form å sett glassene i. Fyll opp med vann slik at glassene blir dekket ca 1/3 med vann. Bruk varmt kranvann.

Stekes på 120 grader. Midt i ovnen i ca 40 min.

Den skal være fast men fortsatt litt løsere i midten når du rister litt på glasset.

 

Topping:

2 dl rømme

1-2 ss sukker

1/2 vaniljestang eller en 1/2 ts vaniljeekstrakt

 Taes på rett etter at kakene er ferdig stekt. Da vil rømmen bli litt mer flytende pga varmen og letter å fordele den oppå kakene.

  

Da er det eplemos:

5-6 norske epler

100 gr sukker

1/2 dl vann

1/4 ts kanel (valgfritt med kanel. Men synds eple og kanel er som hånd i hanske)

 

Del eplene i terninger. Ha dem så i en gryte med sukker og vann. Kokes til eplene blir møre.

Avkjøles!

 

Siste toppingen;-) 

 

Salt karamellsaus

150 gram fløte

100 gram sukker

1/2 vaniljestang eller ekstrakt

50 gram meierismør

2 klyper maldonsalt

 

Ha sukkeret i en kjele og ha den på middels varme. Varm opp forsiktig fordi den svir seg fort. Da får du en dårlig smak på karamellen!

Når den smelter så bare rister/vender du litt på kjelen. Ikke rør med noe nedi sukkeret.

I kjele nr 2 har du fløte, salt og vaniljestangen. Varmes opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.

Fløten har du oppi kjelen med sukkeret når sukkeret er ferdig smeltet. Vær forsiktig! Det kan boble litt pga høy varme!

Rør godt med tresleiv på svak varme til alt av karamell er oppløst.

La den avkjøle i ca 10-15 min.

Så rør inn smør.

 Avkjøl 

Hell sausen på sprøytepose. Det vil bli karamellsaus igjen. Ha den i frysa. Eller ha den på ett glass i kjøleskapet. Bruk den til andre kaker, på iskremen etc

 

Når kakene er avkjølt fyller du på ett lag med eplemos.  Sprøyt så ett lag med karamellsaus. Og til slutt ett lite dryss med kjeksmasse på toppen. 

Disse kan oppbevares i kjøleskapet i en uke++ Også perfekte til å fryses!

 

Håper det smaker!

Vi blogges;-)



 

#american #amerikansk #cheesecake #ostekake #americancheesecake #amerikanskostekake #eplemos #norskeepler #epler #apples #norwegianapples #salty #caramel #salt #karamell #saltycaramelsauce #saltkaramellsaus #saus #sauce #bakeblogg #kakeblogg #bloggerne #maleblogg #bakemag #kkspis #nrkmat #side2 #nettavisen #matblogg #norwegian #søstrenegrene #sostrenegrene #cakeinajar #cheesecakeinajar #instacake #cakeporn #pinterest #bakeglede #bakelyst #kakepåglass #matprat

 

Lemon meringue cheesecake



 

Nei det kom vel ikke som en stor bombe at jeg har mikset sammen noe nytt?!!;-)

Dette var den andre kaken jeg lagde til min samboers bursdag. Hadde veldig lyst på 

lemon meringue pie. Men også amerikansk ostekake!! Jeg klarte ikke å velge!

Så da var det bare å ta en liten utfordring å mikse disse to sammen da. 

The French meet the American;-)

Og det angrer jeg ikke på at jeg gjorde! Resultatet ble kjempebra!

Kremete, myk og deilig ostekake med en syrlig smaksfull lemoncurd og toppet med deilig marengs.

Som jeg også brente med en brenner. NAM!

Ta å prøv den da vel! ;-)

Her er oppskriften på---------> Ostekaken. Oppskriften er til cupcakes. Men oppskriften er egentligt til en kake. Og byttet ut kjeksen med en hel pakke med Gjendekjeks.

Bruk en 24 cm form  eller en 20/22 vist du vil ha den høyere.

Stekes på 120 grader i ca 1 time +- Den skal være litt løs i midten når du rister forsiktig på formen. Den vil sette seg når den blir avkjølt!

 Oppskrift på----------> lemoncurd.

Så kommer oppskrift på---------> marengsen  Oppskriften er på italiensk marengs som ligger på lenken. 

 

Lemoncurden kan du lage noen dager før. 

Når ostekaken er ferdig stekt og avkjølt. Da kan du lage marengsen. 

Fyll marengsen i en sprøyteposen med en rund sprøytespiss. 

Start med å sprøyte en kant med tupper ytterst på kanten av kaken. Dette gjøres i tilfelle lemoncurden er litt bløt og ikke skal renne av kaken.  Fyll så i lemoncurd i midten. Her bestemmer du selv hvor mye du vil bruke. Sprøyt så tupper på hele øverste delen. Brenn marengsen med en brenner. Har du ingen brenner så er det ikke krise. Pynt med friske bringebær. Dryss over melis før servering. 

 

Håper det smaker.

Vi blogges;-)

 

#lemon #lemonmeringue #lemonmeringuecheesecake #cheesecake #americancheesecake #lemoncurd #meringue #italienmeringue #delicious #bakemag #helenorgebaker #godtno #nrkmat #side2 #bakeblogg #bloggerne #cakeblog #kakeblogg #matblogg #foodblog #pinterest #matbloggsentralen #matprat #instacake #cakeporn #foodporn 

Peanut butter and jam chocolate cake





Oooooooooohhhhhh!!!<3
Dette var en av kakene jeg lagde til kjærestens bursdag. Og som ble spist opp på få minutter!!!! Så den var veldig populær! Og jeg som elsker en skive med peanøttsmør og jordbærsyltetøy. Så var denne sjokoladekaken helt fantastisk!

Lett å lage er den også!

Kakebunn

113 gr mørk sjokolade
4 ss kakao
1 dl varmt vann
4 store egg
170 gr meierismør
2 store eggeplommer
200 gr sukker
1 ss vanilje ekstrakt
130 gr rømme 
100 gr melk
235 gr mel
3 gr salt
7 gr natron
1 glass med jordbærsyltetøy
Hakket peanøtter til pynt

Egg, eggeplommer og sukker piskes til eggedosis.

Sikt mel, natron og salt. Og bland det forsiktig i eggedosisen.

Rømme og melk blandes sammen. Haes i eggedosisblandingen. Vend inn forsiktig. Bland kakao og sjokoladen med det varme vannet. Blir det ik en glatt fin masse. Så kan du varme den over vannbad. Eller litt i microen. Tilsett så det romtempererte smøret. Pass på at sjokoladeblandingen IKKE er for varm før du har den i eggedosisen. Vend så denne sjokolademassen i eggedosisblandingen.

Lurt å ha blandingene klare når de skal vendes i eggedosisen!

Jeg brukte 2 små former til denne røren. 16 cm. Smør formene godt.

Stekes på 170 grader i ca 40 min.

Avkjøl før kaken skal fylles. Jeg delte begge bunnene i to.

 


 


Peanøttkrem

125 gr melis
150 gr peanøttsmør, fin
5 ts romtemperert meierismør
3/4 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts salt
175 gr fløte


Ha alt av ingrediensene til kremen i en piskebolle utenom fløten.
Pisk alt sammen til en luftig fin krem.
Pisk så i fløten. Piskes på full hastighet i ca 1 min

Del de to bunnene i to.
Ha kremen i en sprøytepose. Sprøyt så en sirkel ytterst på kakebunnen. Fyll så i jordbærsyltetøy. Sprøyt krem oppå syltetøy. Legg så en ny bunn oppå og gjør det samme på hvert lag.
Smør krem rundt kaken og ett tynt lag oppå kaken. Sprøyt en fin kremkant på toppen av kaken. Fyll så syltetøy i midten. Pynt med hakket peanøtter rundt kaken og oppå.
Settes kjølig. Kaken er best når den får stå litt i romtempratur før servering.

NYT!

Vi blogges

 


 

#kake #cake #pbandjam #pbandjamcake #peanutbutter #jam #peanutbutterandjamcake #peanutbutterfrosting #peanøttkrem #kakeblogg #bakeblogg #matblogg #foodblog #cakeblog #instafood #helenorgebaker #blogg #blogger #bakemag #nrkmat #side2 #bursdag #birthday #bursdagskake #birthdaycake #bakelyst #matbloggsentralen #matprat

Verdens beste gulrotkake

 

Fått mange forespørsler om oppskrift på gulrotkake. Så i går tok jeg frem en gammel oppskrift som jeg har hatt liggende lenge. Og finpussa litt på den. Den ble fantastisk god! Så om du skal lage gulrotkake? Da bør du prøve denne!

 

Du trenger:

 

200 gr hakket valnøtter

100 gr kokosflak usøtet

300 gr brunt sukker

100 gr sukker

2,5 dl olje

4 egg

4 ss eplesyltetøy med biter

3 ss med hakket ananas

1 ts vaniljeekstrakt

320 gr mel

2 ts bakepulver

1 ts natron

1/2 ts salt

1 1/2 ts kanel

1 ts malt ingefær

1/4 ts muskat

1/4 ts malt nellik

5 store gulrøtter

 

Ostekrem:

 

300 gr philadelphia ost

200 gr romtemperert meierismør

400 gr melis

1 ts vaniljeekstrakt

2-3 ss melk (vist kremen blir for tykk)

 

Start med å sett ovnen på 150 grader.

Gjør klar ett stekebrett med bakepapir.

Nøttene skal ristes i ovnen i ca 10 min.

Avkjøl når de er ferdig.

Gjør det samme med kokosflakene. Ca 5 min. Skal bli gyldne. Avkjøles.

 

Skru så ovnen opp på 175 grader.

Spray to kakeformer à 24 cm. Legg også bakepapir i bunnen.

 

I en bakebolle har du i brunt sukker, sukker, olje, egg, eplesyltetøy, ananas og vaniljeekstrakt. Røres til sukkeret er oppløst. Sett til siden.

I en stor bakebolle har du i mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær, muskat og nellik. Bland godt sammen.

Ha så den våte blandingen i det tørre. Rør det godt sammen med en slikkepott. Vend så inn finrevet gulrot, kokosflak og grovhakket valnøtter.

OBS! Bruk ikke alt av nøttene og kokosen. Litt skal brukes til pynting av kaken!

Fordel røren i to former. Blir ca 2/3 fulle.

Stekes i ca 35-40 min. Sjekk med en tannpirker i midten av kaken.

Skal komme ut tørr!

Avkjøles i formene. Får du topp på kakene? Bruk en god kniv for å skjære til toppen slik at den blir jevn.

 

 

Da er det ostekremen.

Start med å piske opp smøret hvit. Ha så i osten, melisen og vaniljeekstrakt.

Kjøres på medium hastighet til en fin krem. Blir den for tykk? Begynn med 1 ss melk og prøv deg frem. Blir den for bløt? Ha i mer melis.

 

Finn frem ett fint fat/kakefat og sett den ene bunnen oppå. Smør på ett godt lag med krem. Sett den andre bunnen oppå. Smør rundt kaken med krem. Ta så finhakket valnøtter og press opp langs siden på kaken. Smør så krem på toppen av kaken. Ta resten av kremen i en sprøtepose med stjernespiss. Og sprøyt roser/rosetter oppå kaken. Strø så over med kokosflakene. Jeg har også brukt spiselige tørket blomster;-)

 

Denne ble veldig saftig. Og med en deilig krydret smak. Mmmmmm<3

 

Denne holder seg ca 1 uke I kjøleskapet. Og dette er en kake som også blir bedre av å stå. Men jeg tviler på at kaken får stå så lenge;-)

Kan også fryses.

 

Håper det smaker!

 

Vi blogges;-)

 

 

#gulrot #kake #gulrotkake #carrotcake #ostekrem #cheesecream #krydret #spices #bakeblogg #kakeblogg #cakeblogg #blogg #bloggerne #matblogg #matbloggerne #matbloggsentralen #tine #bakemag #nettavisen #side2 #cakeporn #saftig #matmonster #slikkepott #allers #pinterest

 

 

 

Vanilla Bean Bundt Cake

 

Da var det Fredag og helg. Så va med en deilig formkake? Og det er ingen god formkake uten en deilig glasur eller krem;-)

Så denne er så heldig å fått på seg litt creamcheese frosting! Og pyntet med spiselige tørket blomster. Disse fikk jeg kjøpt hos Kokkeløren. Anbefaler å ta turen innom Deres butikk. Og sjekk ut konseptet! Me like alot!

 

Oppskriften er den samme som vanilla bean cupcakene. Bare del oppskriften på to.

 

Ha en riktig god helg!

Og happy pride!!!!!:-))))

 

Vi blogges;-)

 

 #gay #gaypride #oslopride #pride #cakeblog #kakeblogg #helenorgebaker #bakemag #taste #matbloggsentralen #matblogg #matmonster #follow #fondant #vanillacupcakes #vanilla #cupcakes #vanilje #creamcheese #frosting #creamcheesefrosting #bundtcake #pinterest #follow4follow #kokkeløren #kokkeloren @selectflavour

 

Bryllupskake

 

Jupp da kom min første bryllupskake på bloggen!! Er leeeeeenge siden jeg har lagd bryllupskake. Men det er vel som å sykle?;-)

Bruden ville ha rene friske smaker. Og det er noe jeg også liker! Og ganske enkel i pynten.

Første etg er sjokoladekake. Fylt med melkesjokoladekrem og dumlekaramell.

Andre laget er fylt med bringebærsyltetøy, friske bringebær, vaniljekrem og krem.

Tredje laget er fylt med jordbærsyltetøy, friske jordbær, vaniljekrem og krem.

Fikk smakt litt avskjær av kakene. Og det smakte veldig godt:-)

 

Så nå tar jeg helg:-)

 

Ha en flott helg alle sammen.

 

Vi blogges;-)

 

 

#peony #pioner #fondant #cake #cacas #wedding #weddingcake #cakeblog #kakeblogg #helenorgebaker #gold #pink #pinterest #matmonster #bakemag #matbloggsentralen #instacake #instaflowers #peoner #slikkepott #follow #allers #side2 #gullblad #goldleafs #pinterest #spongcake #strawberrie #raspberries #caramell #chocolate #karamell #matbloggerne #allers

 

 

Rabarbra og jordbær crumble bars

Sommeren er rundt hjørnet! Selv om det ikke føles helt slikt enda.....

Men følelsen av sommer er jaffal nærmere når du lukter den deilige lukten av denne deilige kaken med rabarbra og jordbær<3

Og enkel å lage er den også!

 

Start med å sette ovnen på 170 grader.

 

Det du trenger er:

 

Crumble:

6 ss smelter smør

175 gr mel

100 gr brunt sukker

1/2 ts salt

 

Alt blandes i en bolle med en gaffel.

Rør til alt blander seg. Og du får en klumpete blanding. Den skal være slik.

Sett den i kjøleskapet.

 

Bærblandingen:

 

200 gr jordbær

200 gr rabarbra

1 ss brunt sukker

30 gr mel

 

Jordbærene og rabarbraen deles opp i ca 1 cm biter. Ha dem i en bolle. Strø over melet og sukkeret. Og vend dette forsiktig slik at bærene blir dekket.

Dette gjøres fordi det er mye væske i rabarbra og jordbærene.

Kakerøren:

 

150 gr mel

1/2 ts bakepulver

100 gr smør

100 gr melis

2 egg (romtemperert)

1/2 ts vaniljeekstrakt

 

Pisk smøret hvit. Ha så i melisen. Piskes godt sammen.

Ha så i ett og ett egg. Røres godt mellom hvert egg. Så tilsett mel, bakepulver og vaniljeekstrakt. Røres til alt er blandet sammen. Minst mulig røring.

 

Ha røren i en godt smurt kakeform. Ca 20 cm x 20 cm.

Klipp til ett bakepapir som du legger i kakeformen og at bakepapiret henger over på 2 av kantene. Da er det lettere å løfte ut kaken når den er ferdig.

 

Ha kakerøren i formen. Smør den jevnt ut i formen. Strø så over jordbær og rabarbra. Til slutt så strør du over med crumble.

Denne deilige sommerkaken skal stekes i ca 40 min.

Avkjøles i formen. Løft den så ut med hjelp av bakepapiret. Bruk eventuelt en kniv å skjær langs kanten vist den skulle henge fast.

Ta den så ut og del den opp i fine stykker. Får ca 16-20 stk

 

Server den slik den er med ett lett melisdryss. Og gjerne med en kule med vaniljeis!<3

Kaken er best når den blir servert romtemperert!

Og den er godt egnet til å fryses ned.

 

Håper det smaker.

 

Vi blogges;-)

 

#sommer #kake #sommerkake #rabarbra #rhubarb #jordbær #strawberrie #crumble #bars #crumblebars #helenorgebaker #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #foodblog #cakeblog #godtno #nrkmat #bakemag #taste #matmonster #matbloggsentralen #allers #blogg #norge #tarasmak #kkspis #slikkepott #nettsiden #side2 #side3 #matprat #matbloggerne #kakebloggerne

Sjokolade marengskake

Verdensbeste eller kvæfjordkake!

Faktisk en av mine favoritt kaker!

Meeeen er jo alltid kjekt å prøve å lage en ny twist;-)

Dette er en skikkelig vår/sommerkake!

Deilig sjokoladekake. Med søt krønsjy marengs. Fylt med vaniljekrem, krem og frisk frukt og bær! NAM!!! Rask å lage er den også!

Dette er min nye favoritt kake nå!!

 

 

Dette trenger du:

 

Sjokoladekake:

 

125 g sukker

125 g temperert smør

2 eggplommer

75 g mel

40 g kakao

100 ml melk

1/2 tsp bakepulver

1 ts vaniljesukker

En klype salt

 

Marengs:

 

2 stk eggehviter

125 g sukker

1 håndfull kokos

 

Fyll:

 

300 ml kremfløte

Vaniljekrem

2 ts sukker

Bær og frukt

 

Start med å sette ovnen på 180 grader.

 

Begynner med å lage sjokoladekaken.

Pisk opp smør og sukker til det blir hvit og luftig. Ha så i eggeplommene. Miks godt sammen. Ha så i mel, kakao, bakepulver og en klype salt. Ha så i melken. Rør godt til røren blir blank og fin. Ha røren i en smurt form på ca 20x30 cm. Ha bakepapir langs sidene. Lettere å få ut

 

Da skal vi piske opp marengsen.

Ha eggehvitene i en piskebolle og start å piske på medium hastighet. Her er det viktig at bollen er ren! At det ikke er fett i bollen. Da vil du ikke få fin marengs!

Når eggehvitene begynner å skumme. Ha så litt og litt sukker i. Pisk den så på høy hastighet når alt sukkeret er i. Skal bli blank og seig.

Smør marengsen over sjokoladekaken. Spre over kokos.

Stekes på 180 grader i ca 25 min. Blir kokosen for mørk før steketiden er over? Legg ett bakepapir over kaken!

Avkjøles i formen.

Ta ut kaken. Del den i to like deler.

Legg den første delen på ett fat. Med marengssiden ned. Da holder marengsen seg fortsatt sprø og blir ikke myk og seig av kremmen.

Smør på ett lag med vaniljekrem.

Oppskrift på vaniljekrem finner dere HER.Ligger under oppskriften på mine bærterter.

Men her er det selvfølgelig lov til å kjøpe ferdig vaniljekrem I butikken;)

 Pisk opp kremfløten med sukkeret. Smør kremmen oppå vaniljekremmen. Strø så over frukt og bær som du liker best. Legg så på andre delen av kaken. Strø over litt melis.

Da er kaken klar til å serveres og nytes!

Denne vil garantert falle i smak hos de unge og voksne:-)

 

Vi blogges;-)

 

#sjokolade #sjokolademarengs #marengs #sjokolademarengskake #frukt #bær #kokos #helenorgebaker #helenorgeskaker #kakeblogg #cakeblog #matbloggsentralen #matblogg #bakemag #godtno #sommer #nrkmat #17 #mai #17mai #17maikake

 

 

Prinsessekake

 

Hvorfor skal jeg som regel give meg løs på ting jeg aldri har lagd før!?? Og til og med på en kakebestilling!!??

Fikk bestilling på en kake til ei liten prinsesse som fyller året sitt. Og da fikk jeg ideen om dukkekake.

Hadde verken form eller tanker om hvor jeg skulle starte. Men fyllet skulle være sjokoladekrem. Så da lagde jeg en ganachekrem med melkesjokolade og litt mørk sjokolade. Vil ha den veldig barnevennlig på smak. Og litt hakket sjokolade. Brukte to kakebunner som jeg delte hver bunn i tre. Fylte krem mellom hvert lag. Dynket også bunnene med litt sukkervann. Skjærte så til kaken med en god konditorkniv. Prøvde å få passe store biter. Disse bruker jeg til å bygge en kuppel oppå kaken. Når jeg synds formen var bra så smørte jeg opp kaken med vanlig kremfløte. Satt den på ett fat og trekte den så med overtrekksmarsipan.

Jeg brukte overtrekksmarsipan fra Select Flavour.

Den var utrolig lett å jobbe med! Lett å kjevle ut! Lett å trekke kaken med! Og kjempebra å lage roseblader med! Og smaker veldig godt!

Så denne marsipanen var jeg super fornøyd med!!

Ingenting som er verre når enn skal lage kake og du har en skikkelig dårlig marsipan! Som ødelegger heile kaka!

Overtrekksmarsipanen til Select Flavour finner du her!

<<<<<<<<<<Select Flavour overtrekksmarsipan>>>>>>>

 

Da begynner putelarbeidet:-S

Å lage roseblader som skal brukes til kjolen!

Men har en effektiv måte å lage opp roseblader. Jeg bruker en 5-blads utstikker. Legger den på en pad. Går over bladene med en balltool. Og skjærer av bladene. Legger dem så over på bakepapir slik at de kan tørke litt. Form bladene litt med fingrene. Slik at det blir litt mere liv i bladene.

 

Når du har lagd opp nok blader så er det å sette dem på kaken. Begynn nederst. Pensle med litt vann og sett en rad med blader nederst rundt kaken. Fortsett så over på samme måte. Men begynn å sett bladet i midten over den nederste raden. Dukkekroppen fikk jeg kjøpt på cacas. Den kledde jeg opp med litt overtrekksmarsipan som jeg bare kjevlet ut og skjærte til toppen. La ett belte rundt livet etterpå. Penslet toppen med vann og strødde på perler. På beltet satt jeg på diamanter. Disse er ikke spiselige!

Og siste finish på kaken sprayet jeg på litt pearlglans på kjolen.

Så nå er jeg spent på om den lille prinsessen blir fornøyd!:-)

Jeg ble jaffal fornøyd!:-)

 

Er det noe du lurer på?

Bare å komme med spørsmål:-)

 

Og tusen takk til Select Flavour for den utrolige gode overtrekksmarsipanen!!!

Ett samarbeid jeg er utrolig takknemlig for!

Vi blogges;-)

 

#barnekake #prinsesse #prinsessekake #rosa #pink #kake #kakeblogg #cakeblog #cake #childrencake #princesscake #ganache #sjokolade #helenorgebaker #godtno #bakemag #taste #selectflavour #sponset #samarbeid #barn #bursdag #gratulerer #happybirthday #cacas

 

 

 

 

 

 

Happy Valentines

Happy valentines alle sammen!

Jeg lagde jo to teddybjørner her for en uke siden. Så måtte jo få brukt dem til noe. Så da ble det en valentineskake

Pynt i fondant og trekt i marsipan.

 

Har du lagd noe til Valentines?

 

Vi blogges;-)

 

#valentine #cake #valentinescake #omg #matprat #bakemag #bakeblog #bakeblogg #kakeblogg #cakeblog #heart #cakeporn #blogg #blog #colorsplash #gratulerer #tastemag #tastemagteam #follow #sfs

Juleostekake med risgrøt, pepperkakebunn og jordbær/bringebærkompott

 

En stekt ostekake som virkelig smaker jul!

Hvem har ikke mye rester av grøt i jula!

Så hvorfor ikke bruke det i denne deilige ostekaken!?;-)

Veldig enkel å lage. Og smaker fantastiskt!

Og vil du skeie litt ut?

Prøv 2-3 ss med portvin i bærkompotten;-)

 

Ingredienser:

 

Bunn:

100 gr pepperkaker, ca 35-40 små pepperkaker

100 gr smeltet smør

 

Ostemassen:

600 gr philadelfia

1 ts vaniljeekstrakt

3 egg

100 gr sukker

Skall av en 1/2 sitron

300 gr risgrøt

 

Topping:

Ca 400 gr frosne jordbær og bringebær

1-2 ss sukker

Maizena til jevning

2-3 ss portvin (kan sløyfes)

 

Start med å knuse kjeksen. Og bland den med smeltet smør.

Legg ett bakepapir i bunnen på en 20 cm kakebunn. Fordel kjeksblandingen i bunnen med en skje.

Stekes på 160 grader i 5 min.

 

Så skal du piske opp philadelfiaosten, egg, sukker, vaniljeekstrakt og sitronskall. Piskes opp til en jevn fin masse. Vend så i risgrøten.

Ha så ostemassen over i den avkjølte kjeksformen. IKKE fyll helt opp til kanten. Pga du skal ha bærkompott oppå til slutt!

Stekes på 160 grader i 45-50 min

Når den første steketiden er over. Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i 45 min til.

 

Toppingen til kaken. Som er som en deilig bærkompott. Varm opp jordbærene i en gryte med sukkeret og eventuelt portvinen. Når jordbærene begynner å bli myke så har du i maizenablanding. Ha ca 1/3 full kopp med kaldt vann. Ha i ca 2 ts maizena. Ha i litt og litt til du får en passe tykkelse på kompotten. La det småkoke. Ha så i bringebærene helt til slutt. Avkjøles.

Ha så bærkompotten over på toppen av ostekaken. Settes til kjøling i ca 6 timer.

 

Pynt gjerne med hvit sjokolade eller bruk fantasien ;-)

 

Vi blogges;-)

 

#jul #ostekake #risgrøt #portvin #pepperkake #pepperkakebunn #stekt #sjokolade #blogg #bærkompott #kompott #risalamande #christmas #cake #kake #cheesecake #gingerbread #godtno #bakeblogg #kakeblogg #juleblogg #helenorgebaker #baker #konditor #tastemagteam #bakemag

White Chocolate Candy Cane Cake

Dette må jo være årets julekake!!

Smaksrik hvit sjokoladekake. Pyntet med knust polkadrops og gullstøv!!

YUMMY!

 

Og med samarbeidet med Select Flavour så har jeg fått den beste belgiske hvite sjokoladen EVER!

Er ikke så glad i å jobbe med hvit sjokolade egentligt!

Men denne her er kjempegod å jobbe med!

Så er den også ferdig temperert!

Hvit Belgisk sjokolade fra Select Flavour

 

Ingredienser:

 

Bunn:

375 gr smør i terninger

250 gr hakket hvit sjokolade

645 gr sukker

375 ml melk

450 gr mel

2 ts bakepulver

1/2 ts natron

3 egg

 

Hvit sjokoladekrem:

300 gr temperert usaltet smør

500 gr melis

1-2 ss melk

300 gr hvit sjokolade, smeltet og avkjølt

 

Italiensk marengs:

315 gr sukker

60 ml vann

4 eggehviter

 

 

Sett ovnen på 160 grader.

Smør to runde kakeformer à 20 cm.

Ha melk, sjokoladen og smøret i en kjele. Varmes opp forsiktig til alt er smeltet. Avkjøles så i ca 5 min.

Sikt melet, bakepulver og natron i sjokoladeblandingen.

Røres til en jevn røre. Rør så inn ett og ett egg.

Fordel røren i de to kakeformene.

Stekes i ca 1,5 time.

 

Den hvite sjokoladekremen begynner du med å piske opp smøret i en kjøkkenmaskin. Piskes til det er hvit og kremete. Ha i litt og litt melis og melk.

Piskes opp til en luftig krem.

Tilsett så den avkjølte sjokoladen og pisk til den blir luftig.

 

Del hver bunn i to.

Plasser en kakedel på ett fat.

Ha på 1/3 av kremen. Smøres utover. Fortsett så med kakedel to etc. Sett den så kjølig.

 

For den italienske marengsen:

Ha sukker og vann i en kjele.

Røres over lav varme til sukkeret er oppløst. Øk så temperaturen. Kokes i ca 5 min uten røring. Skal bli ca 120 grader.

Pisk opp eggehvitene til de begynner å lage topper. Sett den så på lav hastighet. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle. Skru så opp hastigheten på max. Piskes i ca 10 min til den blir tykk og glansfull.

Smør halve marengs på toppen og på siden av kaken. Ha resten i en sprøytepose med en rund sprøytetupp.

Dekk toppen av kaken med spisser/topper.

Dekoreres til slutt med knuste polkadrops og gullstøv

 

Nyyyyyyyyyt!

 

 

OBS! Stikk også innom nettbutikken til Select Flavour!

De har ett utrolig godt utvalg!

Select Flavour nettbutikk

 

Vi blogges;)

 

#samarbeid #sponset #selectflavour #sjokolade #sjokoladekake #hvit #jul #årets #tastemagazin #taste #smak #smaksrik #polka #polkadrops #candycane #godtno #bakemag #bakeblogg #kakeblogg #helenorgebaker #gull #gullstøv #hvitsjokoladekake #blogg #instacake #instafood #foodporn

Pimp my cake!

I dag fikk jeg endelig tid til å lage kake. Det ble en snickerskake. Som jeg har pimpet litt opp;-)

Gøy å finne på litt nytt av og til.

Håper dere liker det og får litt inspirasjon til neste gang dere skal lage kake:-)

 

 

Bunn:


1 glass peanøttsmør

1 pk Ritz kjeks (knuses)

6 stk Eggehviter

500 gr sukker

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

 

Karamell:


100 gr sukker

150 gr fløte

200 gr hvit sjokolade

40 gr meierismør

10 gr maldonsalt

Salte peanøtter

 

Sjokolademousse:


200 gr sjokolade

40 gr ( ca. 4 ss. ) Melis

50 gr ( ½ dl. ) Espresso / Sterk kaffe

4 stk. Eggeplommer

400 gr Kremfløte

 

Det første vi begynner med er å lage bunnen. Pisk opp eggehvitene til det begynner å skumme. Ha i litt og litt sukker. Ha resten av ingrediense til bunnen i marengsen. Bland det på lav hastighet.

Skrap røren i en smurt kakeform. Ha bakepapir i bunnen.

Stekes på 180 grader i 40 min.

 

Da er det karamellen sin tur.

Smelt sukkeret i en kjele på svak varme

Samtidig varmer du opp kremfløten, uten at den koker!

Når alt sukkertet er smeltet og blitt brunt, heller du forsiktig oppi kremfløten. Dette vil skumme opp.

Sett på lokk og la dette småkoke på svak varme til all karamellen er løst opp i kremfløten. Om du merker at karamellen klumper seg kan du øke temperaturen samtidig som du rører.

Finhakk sjokoladen og ha denne oppi blandingen litt etter litt.

Når all sjokoladen er smeltet og du har en jevn og fin blanding, kan du røre inn smøret.

Til slutt vender du inn maldonsaltet, før du heller blandingen over den avkjølte bunnen. Strø så over salte peanøtter.

Sett kaldt mens du lager sjokolademoussen.

 

Så sist men ikke minst sjokolademousse!

Hakk sjokoladen i småbiter, og smelt den i vannbad.

Ta bollen bort fra vannbadet og rør inn Melis, Espresso / Sterk kaffe og eggeplommene.

Sett blandingen til avkjøling.

Pisk kremfløten.

Når sjokoladeblandingen er avkjølt vender du kremfløten inn.

Hell moussen i kakeformen og fordel det jevnt utover.

Sett kaken i kjøleskapet og la den stå til moussen er stivnet.

Fjern kakeringen og evt. bakepapir, og da er kaken klar til servering!

Pyntingen er fri fantasi. Server den slik den er eller pimp den på din egen måte!

 

 ENJOY!;)

Ønsker dere alle en riktig god helg!

 

Og takk for god inspirasjon på kaken fra min kjære kokk Henriette og min kjære venn Hrknutsen. Stikk gjerne innom bloggen hans:-)

 

Vi blogges;-)

 

#kake #snickerskake #sjokolade #sjokolademousse #karamell #salt #peanøtter #ritz #hrknutsen #mousse #sjokoladepynt #sjokoladeblader #sjokoladeløv #bakeblogg #kakeblogg #foodporn #bakemag #godtno

 

 

 

Saftig sjokoladekake

 

Her kommer oppskriften på sjokoladekaken jeg lagde sist helg. Saftig sjokoladekake med ganachekrem og ostekrem. Trekt med italiensk marengs. Med inspirasjon fra Roy Fares og oppskrift fra gruppen Hele Norges's kaker på facebook:-)

 

Dette trenger du:

 

113 gr mørk sjokolade

4 ss kakao

1 dl varmt vann

4 store egg

170 gr meierismør

2 store eggeplommer

200 gr sukker

1 ss vanilje ekstrakt

130 gr rømme

100 gr melk

235 gr mel

3 gr salt

7 gr natron

 

Egg, eggeplommer og sukker piskes til eggedosis.

Sikt mel, natron og salt. Og bland det forsiktig i eggedosisen.

Rømme og melk blandes sammen. Haes i eggedosisblandingen. Vend inn forsiktig. Bland kakao og sjokoladen med det varme vannet. Blir det ik en glatt fin masse. Så kan du varme den over vannbad. Eller litt i microen. Tilsett så det romtempererte smøret. Pass på at sjokoladeblandingen IKKE er for varm før du har den i eggedosisen. Vend så denne sjokolademassen i eggedosisblandingen.

Lurt å ha blandingene klare når de skal vendes i eggedosisen!

Jeg brukte 2 små former til denne røren. 16 cm. Smør formene godt.

Stekes på 170 grader i ca 40 min.

Avkjøl før kaken skal fylles. Jeg delte begge bunnene i to.

Startet med ganachekremen på nederste bunnen. Så ostekrem i andre laget. Så ganachekrem i tredje laget. Så topploket på. Så dekket jeg hele kaken med ganachekrem. Sett den i kjøleskapet for å stivne.

 

Bruker denne oppskriften på sjokoladeganachen:

 

300 gr sjokolade

150 gr fløte

1ts vanilje ekstrakt

 

Varm opp fløten til kokepunktet.

Hiv oppi sjokoladen. La den stå i ett par minutter. Rør den så til en blank fin saus. Tilsett vaniljeekstrakt. Rør. Settes da i kjøkeskapet. Helst i ca 4-6 timer. Pisk den då opp til en luftig krem.

Ostekrem:

200 gr Philadelphia ost

100 gram meierismør

Litt sitronsaft

Litt vaniljeessens

2 ss melk

200 gr melis

Her piskes alt opp til en luftig krem. Osten og smøret må være romtemperert.

 

Lagde en enkel italiensk marengs.

 

3/4 dl vann

150 gr sukker

50 gr melis

100 gr eggehvite

 

Kok opp vann og sukker til den har en temp på 116 grader.

Pisk eggehvitene og melisen til det kommer topper. Spe i den varme sukkerlaken litt etter litt.

Pisk så marengsen til den blir kald.

 

Da er det bare å ta ut sjokoladekaken fra kjøleskapet. Å dekke den til med marengsen. Bruk en palett eller en slikkepot.

Og for å få en veldig fin effekt på kaken. Bruk en creme brulee brenner å "brenn" marengsen. Strø gode bær på toppen og ett lett dryss med melis. Så er kaken klar til å nytes!



 

 

Ha en flott helg!

Vi blogges;-)

 

#kake #sjokoladekake #ganache #bær #royfares #italiensk #marengs #italienskmarengs #taste #tastemag #foodporn #saftig #kakeblogg #bakeblogg

#helenorgebaker #matprat #godtno #bakemag #cakeblogg #matbloggsentralen

 

Saftig sjokoladekake med ganachekrem, ostekrem og italiensk marengs

Min første kake på bloggen!

Bedre seint enn aldri;-)

Det ble en saftig sjokoladekake med youghurt. Fylt med sjokolade ganachekrem og ostekrem. Så smørt opp med en italiensk marengs. Som jeg har "brent" med en brulee brenner.

Oppskrift kommer!

 

#sjokolade #sjokoladekake #ganache #ganachekrem #ostekrem #creamcheese #chocolate #italienskmarengs #marengs #meringues #foodporn

Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits