Baileys Trøfler



 

Måtte prøve meg på trøfler igjen. De er jo så gode. Og så enkle å lage!

Men denne gangen ville jeg prøve å ha litt baileys i. 

Det kan absolutt anbefales! 

Super gode! Og til en kopp god kaffe så er dette magiskt!

Og siden vi er i jule og nyttårstider hvorfor ikke pimpe dem opp med litt bronsestøv?

De ble kjempefine og ser med en gang som one million dollars;-)

Jeg brukte bronsestøv fra Mill og mortar som Oluf Lorentzen har i hyllene hos de største matvarebutikkene. 



 

Siden jeg skulle bruke baileys i denne. Så ville jeg ikke ha for mørk sjokolade med høy kakaoprosent. 

Vil ikke overdøve baileysen. 

Så da funket sjokoladen fra Odense perfekt! En mørk sjokolade på 55% kakao. Denne finner du også i matvarebutikken. 

 



 

Oppskrift:

400 gr Odense mørk sjokolade 55% kakao(finhakket)

200 gr fløte

100 gr baileys

2 ss smør

 

Varm opp fløte og baileysen til kokepunktet. Ha i sjokoladen. La dette stå litt. Ha i smør og rør den sammen til den blir blank og fin. Sett i kjøleskapet til avkjøling. 

Når den er kald og hard ta den ut fra kjøleskapet og la den stå i ca 10 min på kjøkkenbenken. Blir lettere å rulle kuler. Bruk en ts eller ss og ta passe biter og rull dem til kuler. Rull dem så i kakao. Settes på brett. Avkjøl. 

Ta så en liten bolle. Ha i litt bronsepulver i bollen. Ha i en kule om gangen og vend rundt på bollen helt til kulen er dekt med bronsepulver. Da er de klare til å nytes. 

 

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. Men anbefaler å ta dem ut ca 20 min før de skal nytes slik at de blir romtemperert. Slik liker jeg dem best;-)

 

Og hvorfor ikke gi disse bort til jul eller på nyttår? PERFEKT! 

 



 

 

Vi blogges;-)

 

#sponsetinnlegg #samarbeid #odense #odensesjokolade #oluflorentzen #millogmortar #bronsestøv #trøfler #sjokoladetrøfler #baileys #baileystrøfler #foodporn #chocoholic #boose #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #godtno #nettavisen #side2 #matbloggsentralen #vgmat #nrkmat

Karamell Fudge

 

Mmmmm fudge er så utrolig godt! Og det smaker så mye bedre enn de du får kjøpt på butikken. Og så er det så enkelt å lage! Passer også veldig godt nå til jul. Enten å ha dem på bordet til dine gjester, å gi bort som en førjulsgave, vertinnegave etc.

 

Dette trenger du:

130 g smør

1 boks kondensert melk 

2 ts lyst sirup

2 klyper maldonsalt

150 g brunt sukker

1 vaniljestang

 

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt, sukker og frøene fra vanlijestangen. Rør godt om. Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Det beste å røre med er en slikkepott. Husk at den må tåle høy temperatur! Skru ned varmen til karamellen småkoker.

La koke i ca 10 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere. Kle en firkantet 20x20 cm form med bakepapir (både bunnen og kantene på formen) og hell i fudgen. Strø litt maldonsalt på toppen (valgfritt). Sett i kjøleskapet og la stå over natten. Ta fudgen ut av formen og kutt den opp i firkanter.

Da er de klare for å serveres. Men du kan også dyppe dem i sjokolade eller sprøyte på sjokolade. Det gjør det lille ekstra;)

 

Vi blogges;)

 

#fudge #karamell #karamellfudge #jul #konfekt #caramelfudge #fudge #matbloggsentralen #bakemag #godtno #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #matbloggerne #bloggerne #matmonster #helenorgebaker #jul2015

 

hits