Saftig focaccia med hvitløk, chili og urteolje


 

*dette innlegget er sponset!

Noe av det enkleste du kan lage er focaccia. Og så er det så digg! Her kan man putte i hva som helst. Jeg elsker hvitløk og gjerne litt spicy. Og øse på med deilig urteolje før steiking. Server den varm og med en god urteolje som du kan dyppe brødet i...mmmmm

Jeg brukte denne fantastiske urteoljen som jeg har fått lov å prøve fra Oluf Lorentzen .

Den er fra Stonewall Kitchen. En Italiensk dyppe olje. Passer perfekt til focaccia!

Denne kan du få kjøpt på Meny.



 

 

Ingredienser
 

700 g hvetemel, siktet

10 g fint salt

0,5 pk tørrgjær

5 dl lunket vann

1 dl olje

1 stk chili, rød

0,25 ts cayennepepper

2 fedd hvitløk

1 ss tørket oregano

2 ss sort havsalt

 

Slik gjør du det:

Mel, salt, gjær, vann og olje eltes på lav hastighet i ca 2 min. Så på medium hastighet i 5 min. Deigen skal være fin og smidig. Skal ikke henge fast i bollen. Ha i organo, cayenne, hvitløk og chili. Eltes på medium hastighet i ca 2 min.

 Finn frem ett stekebrett som du har dekket til med bakepapir.

Legg deigen oppå brettet. Ha på litt urteolje og trykk deigen ut med fingrene. Trykk den godt ut på brettet. Men ikke for tynn.

Lag dype hull i deigen og hell over mer urteolje. Ha på halve plommetomater og strø på oregano og sort havsalt.

Dette sorte havsaltet er fra Mill & Mortar. Som også er fra Oluf Lorentzen.

 Dette havsaltet stammer fra underjordiske saltkilder i Villena, Spania. Saltet infuseres med aktivt kull, som både gir den flotte sorte fargen, og komplementerer den fine smaken av havsalt.



 

 

Dekk til med glapack og sett til heving i ca 30 min.

Sett ovnen på 220 grader. Når ovnen er klar sett focaccian i ovnen og skru ned temp til 200. Legg 2 isbiter i bunnen på stekeovnen. Dette lager steam i ovnen slik at gjærbakst vokser mye finere før den danner en skorpe.

Stekes i ca 35-40 min. Skal bli gyldne.

Server den rykende fersk med en god urteolje som du kan dyppe brødet i. Aioli passer også perfekt.

Du kan også dele focacciaen i to. Ha på godt smør, salat og ditt favoritt pålegg. Litt hverdagsluksus;)

 

Vi blogges;)

#sponset #samarbeid #focaccia #urter #olje #urteolje #dyppeolje #stonewallkitchen #millogmortar #sorthavsalt #havsalt #oluflorentzen #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #bloggerne #helenorgebaker #matbloggsentralen #godtno #vgmat #nrkmat #foodporn #side2 #nettavisen #allers #bakelyst #matmonster #pinterest #foodporn #instafood #italiandippingoil #blacksaltflakes

Tacosnurrer

Hva er ikke mer perfekt til å ha med seg på hytta, fjellet, skogtur etc enn deilige tacosnurrer??!!

Varm dem lett over bålet, på vedovnen,, stekeovnen etc. Da kan du nyte ferske tacosnurrer hvor som helst og når som helst.

De er gode kalde også!

Lag opp mange! Disse anbefales å ha liggende på lur i frysa. De går ut som varmt hvetebrød;)

 

Ingredienser:
 

Tacofyll:

400 g karbonadedeig

1 pose tacokrydder

1 dl vann

0,5 stk rødløk, finhakket

100 g mais

Deig:

700 g hvetemel, siktet

3,5 dl varmt vann

1 dl kald melk

0,5 pk tørrgjær

1 ss olje

1,5 ts fint salt

1 ss sukker

1 ss oregano tørket

0,2 ts cayennepepper

250 g ost, revet

1 gl tacosaus

 

Slik gjør du det:

Vi starter med å lage fyllet.

Stek 400 gr med karbonadeig. Bruk gjerne vanlig kjøttdeig også.

Ha i finhakket løk og mais. Ha i flere grønnsaker vist du vil det.

Ha i en pose med tacokrydder. Bland godt. Ha i en 1 dl vann.

La det småkoke uten lokk i ett par minutter.

Avkjøl!

Ha alle ingrediensene til deigen i en eltebolle utenom osten.

Om du vil ha litt grovere tacosnurrer så er det mulig å bytte ut litt av det fine melet til grovere.

Mål opp varmt vann i ett desilitermål. Ha i den kalde melken. Så får du ca riktig temperatur.

Ha væsken i det tørre,

Start med å elte på lav hastighet i ca 5 min.

Deigen skal være fin og smidig. Skal ikke henge fast i bollen. Skal samle seg til en ball.

Elt så på medium hastighet i ca 10 min.

Dekk til bollen med plastikk og la dem heve til det dobbelte. Ca 30 min.

Kjevle så deigen ut til ett rektangel.  Ca 1-2 cm tykk.

Smør på 1 glass med tacosaus over hele deigen utenom helt nederst på deigen. La ca 2 cm være fri for saus.

Ha på fyllet. Bruk gjerne hendene her for å fordele fyllet over hele deigen der du har hatt på saus.

Dryss over litt over halvparten av osten.

Start så øverst å begynn å rull deigen. Samme fremgangsmåte som å lage skillingsboller.

Smør vann på den nederste delen av deigen. Det vil lime deigen sammen.

Ha to stekebrett med bakepapir.

Del opp deigen i ca 2 fingertykke deler. Du får ca 24 stk. Sett dem på stekebrettet. Ha litt mellomrom mellom hver fordi de skal heves.

Strø over revet ost og dryss over oregano.

Sku ovnen på 40 grader. Kok opp litt vann.

Når ovnen er varm. Skru den av. Sett inn brettene med tacosnurrer. Ha det kokende vannet i en bolle.

Sett denne nederst i stekeovnen. Lukk døren og la dem heve til ca dobbel størrelse.

Årsaken til å ha kokende vann i stekeovnen er at det blir varmt og fuktig. Da tørker ikke deigen ut mens den hever.

Når tacosnurrene er ferdig hevet.

Ta dem ut.

Sett ovnen på 220 grader.

Jeg liker helst å steke ett og brett. Dekker det andre brettet med ett kopphånkle mens det første brettet steker. Men stek dem gjerne på varmluft. Men da må du justere gradene med ca 30 grader. Så på ca 190 grader. Sett brettet inni. Hiv inn 1 isbit nederst i ovnen. Lukk igjen døren. Isbiten lager damp i stekeovnen. Og gjør at bakst hever seg mye finere før de danner skorpe.

Stekes på ca 15 min. Skal bli fine og gyldne.

Spis dem mens de er varme. Eller avkjøl å legg dem i frysa.

Kan oppbevares i kjøleskapet i ca 1 uke++++

Men så lenge overlever ikke disse tacosnurrene ;)

 

Vi blogges;)

#turmat #fjellmat #tacosnurrer #pizzasnurrer# #tacoboller #pizzaboller #spicy #bakeblogg #matblogg #kakeblogg #helenorgebaker #matbloggsentralen #side2 #nettavisen #vgmat #nrkmat #populær #tacofredag #bloggerne #bakelyst #matmonster #tacobuns #turtips

 

 

Min nye favoritt snacks!



 

 

Mmmmmm endelig ett sunnere alternativ til snacks! Og økologiske er dem også

Så her kan jeg absolutt bytte ut ostepopen;)

Hva er det jeg snakker om?!

Jo disse fantastiske mandlene fra Mill & Mortar!

Her er kun de beste mandlene gode nok.

De saftige Marcona mandlene og de store flotte Largueta mandlene fra Spania.

Disse er smaksatt med krydder, salt eller søt. Eller bare naturelle, blandet med med frukt og bær.

Ifra Oluf Lorentzen fikk jeg smake disse tre:

Largueta mandler med honning og havsalt

Marcona mandler med appelsin og ingefær

Marcona mandler med havsalt

 

Jeg klarer faktisk ikke å velge en favoritt! Jeg likte ALLE tre!

Anbefales virkelig! Server dem gjerne til ett glass rødt, hvit eller ett kaldt glass med skummende Ø*.......;)

Eller i en salat. På en kake. Eller på ostebordet.

 

Vi blogges;)

#sponset #samarbeid #mandler #mill&mortar #økologisk #almonds #orange #appelsin #ingefær #ginger #havsalt #honning #honey #largueta #larguetamandler #marcona #marconamandler #matblogg #bakeblogg #kakeblogg #godtno #bloggere

 

Lakrismakroner Med Jordbærcurd

 

Dette er virkelig en makron for alle dere lakriselskere!! Og fylt med jordbærcurd. Så her får du den perfekte balansen av salt og søt!

Denne gangen har jeg også vært så utrolig heldig å fått sponset noen fantastiske produkter fra Oluf Lorentzen!

Så fra pakken har jeg denne gang brukt Lakrispulver fra Mill & Mortar.

Ett kjempegodt økologiskt lakrispulver fra Calabrien i Italia.

Som har produsert lakris siden 1886!

Denne får du tak i på Meny.

 

Ingredienser:
 

Makroner

50 g eggehvite

2 ss sukker

50 g mandelmel

100 g melis

1,5 ts lakrispulver

1 dæsj wilton svart gelefarge

Jordbærcurd

150 g frosne jordbær

0,5 stk lime, saft og skall

75 g sukker

2 stk eggeplommer

50 g meierismør

 

Slik gjør du det:

Du kan begynne å sikte mandelmelet. I disse har jeg brukt Cacas sitt mandelmel som ikke er fettredusert.

Når du har siktet mandelmelet skal du ha 50 gram.

Sikt det så en gang til med melisen.

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

Marengsen skal ikke bli for stiv! Når du ser den begynner å bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!

Tilsett farge og lakrispulver. Rør det inn forsiktig

 



 

Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Skal få ut luften.

Så skal du vende det forsiktig! Viktig å IKKE røre for mye!  Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.

Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.

Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver! Jeg bruker macropaper. Bakepapir med ferdige rundinger. Så enkelt og greit!

Dunk så brettet på benkeplaten 3-5 ganger for å slå ut luften.

Og nå det viktigste! Når du er ferdige å sprøyte ut makronene. Da skal de stå i ca 50 min før du steker dem.

Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover. De får "føtter"

Stekes på 150 grader i ca 14 min

Avkjøles.

Jordbærcurd:

Ha de frosne jordbærene, limesaft, limeskall og sukker i en kasseroll.

Varm opp. La det småkoke til sukkeret er helt oppløst.

Bruk da en stavmikser å kjør blandingen med stavmikseren til du får en fin jevn saus.

Kan også kjøres i en blender.

Sil blandingen og ha den over i en ildfast bolle.

Ha litt vann i en kjelle. Ha glassbollen oppå. Da får du varmet opp curden over vannbad.

Du kan også ha curden i en kjelle og varme opp. Men har litt mere kontroll over vannbad slik at den ikke blir brent.

Rør i eggeplommene. Da skal curden varmes opp til den begynner å tykne. For å ha den som fyll i makroner så har jeg den litt tykkere enn vanlig slik at jeg kan sprøyte den ut.

Avkjøl curden litt. Rør så i litt og litt smør.

Avkjøl så curden natten over. Slik at den får satt seg.

Fyll curd i en sprøytepose med en rund sprøytetipp.

Sprøyt litt curd på halvparten av makronskallene.

Legg oppå det andre makronskallet.

Da er de ferdige til å serveres.

Makroner er perfekte til å fryses. Og er veldig raske med å tine.

Jordbærcurd er perfekt å fylle i makroner, kaker, ha på brødskiven etc

 

Vi blogges;)

#sponset #samarbeid #oluf #oluflorentzen #mill&mortar #lakris #lakrispulver #makroner #macaroons #licorice #jordbær #curd #jordbærcurd #strawberrie #strawberriecurd #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #åretsbakeblogg #bloggerne #matbloggsentralen #helenorgebaker #vgmat #nrkmat #foodporn #bakelyst #pinterest #fransk #matmonster

 

 

Jordbærcurd



 

 

Curd er fantastiskt godt! Kan lages av all frukt og bær.

Er perfekt til å brukes som fyll i kaker, makroner eller rett og slett bare på en brødskive.

 

Jordbærcurd

150 g frosne jordbær

0,5 stk lime, saft og skall

75 g sukker

2 stk eggeplommer

50 g meierismør

 

Slik gjør du:

 

Ha de frosne jordbærene, limesaft, limeskall og sukker i en kasseroll.

Varm opp. La det småkoke til sukkeret er helt oppløst.

Bruk da en stavmikser å kjør blandingen med stavmikseren til du får en fin jevn saus.

Kan også kjøres i en blender.

Sil blandingen og ha den over i en ildfast bolle.

Ha litt vann i en kjelle. Ha glassbollen oppå. Da får du varmet opp curden over vannbad.

Du kan også ha curden i en kjelle og varme opp. Men har litt mere kontroll over vannbad slik at den ikke blir brent.

Rør i eggeplommene. Da skal curden varmes opp til den begynner å tykne. For å ha den som fyll i makroner så har jeg den litt tykkere enn vanlig slik at jeg kan sprøyte den ut.

Avkjøl curden litt. Rør så i litt og litt smør.

Avkjøl så curden natten over. Slik at den får satt seg.

Da er den klar til å brukes. Ha den på ett glass med lokk. Holder seg 1 uke ++ i kjøleskapet.

Kan også fryses.

 

#jordbær #curd #jordbærcurd #fyll #pålegg #yummy #kakeblogg #bakeblogg #matblogg #helenorgebaker #bakelyst #bloggerer #vgmat #nrkmat #tips #matbloggsentralen #foodporn #pinterest

 

Festmiddag med skrei



 

Nå er det utrolig lenge siden jeg hadde en middag på bloggen!

Blitt litt mye søte saker!

Da ble jeg veldig glad når jeg fikk utfordringen fra Godfisk om å lage deres festmiddag med skrei.

Så med samarbeid med Godfisk ble det denne retten.

Som smakte helt fantastiskt!

Viste du at skreien blir kalt for kjærlighetsfisken?

Den internasjonale valentinsdagen 14. februar faller samtidig med skreiens ankomst til norskekysten, og Godfisk mener vi skal ta eksempel av skreien.

For den gjør nær sagt hva som helst for å møte sin kjære; legger bak seg mer enn 1 000 kilometer Barentshav for å treffe sin utkårede i havområdene i Lofoten og Vesterålen, hvor den selv ble unnfanget en gang. Få, om noen, strekker seg så langt for kjærligheten som skreien gjør.

Her har du oppskriften på festmiddagen. Gjerne en valentinesmiddag;)

 

Stekt skrei med fennikel- og appelsinsalat

 

Ingredienser

800 g skreifilet med skinn
2,5 ss salt
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 kvister timian
smør
Potetmos
600 g poteter
2ss smør
1 dl matfløte
Salt og pepper
Appelsinsaus
1 stk appelsin
100 g smør
Salat
1 stk appelsin
1 stk fennikel, frisk
0,5 stk rødløk
1 ss olivenolje
salt og pepper
Tilbehør
100 g gulrot
100 g rødbete
4 dl solsikkeolje
salt og pepper

Slik gjør du

Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter. Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonsstykker.

Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv. Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.

Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter. Ta skreien ut av stekepannen, legg til side og hold den varm.

Appelsinsaus

Press saften av appelsin og ha i stekepannen som skreien ble stekt i. Kok appelsinsaft til mengden er halvert.

Sil over i en liten kasserolle og rør inn kaldt smør i terninger. Smak til med salt.

Varm opp sausen forsiktig før servering, den skal ikke kokes.

Potetmos

Skrell potet, skjær i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av kokevannet, og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel.

Tilsett smør og matfløte, og mos til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Salat

Skrell appelsin og del i båter.
Finsnitt fennikel og rødløk. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Vend appelsinbåter, fennikel og rødløk i olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Tilbehør

Vask og skjær gulrot og rødbeter i papirtynne skiver, og legg i en bolle med iskaldt vann. Bruk gjerne en mandolin hvis du har.

Ha solsikkeolje i en kasserolle og varm opp til ca. 180 °C. Bruk en spisepinne av tre for å sjekke om det er varmt nok, det skal boble rundt spissen.

Tørk godt av grønnsakene med et tørkepapir og friter i gryten i puljer til de er sprø og gylne. Pass på steketiden, særlig på rødbetene. Bruk en hullsleiv og løft dem over på et tørkepapir så fettet får renne av seg.

Krydre med salt og pepper.

Server skreien med appelsinsaus, potetmos og salat. Ha rotgrønnsakschips på toppen.

Tips: Fileter gjerne appelsinen ved bruk av en skarp kniv. Skjær først vekk skallet slik at det ikke er noe hvitt igjen, og skjær deretter ut båter mellom hinnene på appelsinen.

 

Håper det smaker.

 

Vi blogges;)

 

#valentines #valentinesday #allehjertersdag #middag #fiskemiddag #valentinesmiddag #kjærlighetsfisk #skrei #torsk #godfisk #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #utfordring #foodporn #matbloggsentralen #godtno #sunt #vgmat #nrkmat #blog #bloggerne

Èclairs



Luftige vannbakkels fylt med krem og jordbær. Med ett lokk dypt I hvit sjokolade og pyntet med ett roseblad.

Da kan søndagen bare komme da det bade er Morsdag og Valentinesday <3

 

Ingredienser

1 klype fint salt

100 g smør

130 g mel

4 stk egg

3 dl fløte

2 ss melis

1 stk vaniljestang, bare frøene

150 g hvit sjokolade

3 ss matolje

1 kurv jordbær

 

Slik gjør du det:

Start med å sett ovnen på 200 grader.

Ha vann, salt og smør i en kjelle og kok opp til smøret er smeltet.

Ta kjelen av platen og rør så i melet med en tresleiv.

Rør til alt samler seg til en ball. Ha så kjelen på platen igjen på medium varme.

Rør hele tiden i ca 1 minutt. Skal bli glansfull.

Pisk de 4 eggene lett sammen.

Ha melmassen i en eltebolle og rør inn litt og litt egg.

Her må du se an hvor mye du trenger. Det kommer helt an på hvor store egggene er.

Massen skal ikke være for flytene og heller ikke for tykk. Den skal ligne litt på vaniljekrem. Det skal renne "V`er" fra slikkepotten når du tar den opp fra massen.

Ha så massen i en sprøytepose som du har en rund sprøytetipp i.

Dekk til ett stekebrett med bakepapir.

Sprøyt så stenger. Ca 10 cm lange. Ha litt mellomrom mellom hver fordi de vil vokse.

Stekes i 15 min på 200 grader.

Så skal de stekes videre i 25 min på 180.

De skal bli gyldne og sprø.

Settes på en rist for å avkjøles.

Smelt sjokoladen over vannbad. Ha i raspolje. Dette for å få den litt mer flytende og lettere å dyppe lokkene til eclairene.

Du kan også tilsette litt titanium dioxide for å få sjokoladen helt hvit.

Del eclairene i to. Finn frem ett stebrett med bakepapir. Dypp toppene i sjokoladen å sett dem på brettet. Settes i kjøleskapet for å stivne raskere.

Pisk opp kremen med vaniljestangfrøene og ca 2 ss melis.

Ha kremen i en sprøytepose med rund sprøytetipp.

Del jordbærene i skiver.

Sprøyt krem på eclairebunnene. Ha på jordbær.

Sett på lokket.

Pynt med ett roseblad.

Jeg har penslet rosebladene med eggehvite. Dyppet dem i sukker. Og latt dem tørke over natten.



 

Ha en flott Valentines og Morsdagshelg <3

Vi blogges;)

 

#eclairs #èclairs #vannbakkels #krem #jordbær #hvitsjokolade #roseblad #valentines #valentinesday #morsdag #allehjertersdag #bakeblogg #kakeblogg #matblogg #helenorgebaker #vgmat #nrkmat #matprat #matbloggsentralen #side2 #nettavisen #bloggerne #foodporn #chocolate #strawberries #bakelyst

 

 

 

Pumpkin Bread With Caramelized Walnuts





 

Mmmmm duften av dette brødet vil garantert gjøre deg sulten! En skive av dette brødet helt bart. Eller med en god ost, syltetøy etc er perfekt innekos I dette kalde været! Enkelt å lage er det også.

 

Dette trenger du:

400 g mel

2 ts natron

1 ts fint salt

0,5 ts bakepulver

600 g sukker

2 ts malt kanel

0,5 ts nellik, malt

0,5 ts muskat, malt

2 dl nøytral olje

4 stk egg

1 boks gresskarpure

1 dl vann

65 g hakket valnøtter

Glasur

0,5 dl melk

5 ss melis

Karamelliserte Valnøtter:

30 g valnøtter

3 ss brunt sukker

1 ss smør

 

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 175 grader.

Smør 3 brødformer. Eller lag ett stort brød og resten i cupcakeformer etc.

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle utenom nøttene. Miks dette godt sammen.

Ha så i resten.

Bland dette sammen til en fin røre. Vend i hakket valnøtter.

Fyll formene 2/3 fulle.

Brødene steks i ca 50-60 min. Ta tannpirkertesten for å sjekke. Stikk en tannpirker midt i brødet. Skal komme ut ren.

Avkjøl.

Glasur:

Lag en tykk glasur av melk og melis.

Smør dette på toppen av gresskarbrødene.

Om du skal fryse noen av brødene så ville jeg gjort det uten glasur og karamelliserte valnøtter. Og heller ta dette på rett før servering.

Karamelliserte Valnøtter:

Smelt smøret i en kjele. Ha i brunt sukker. La dette småkoke litt. Ha så i grovhakket valnøtter. Rør godt og la det småkoke i 1 min. Avkjøl

Strø på toppen av brødene.

Vi blogges;)

 

#pumpkin #pumpkinbread #brød #bread #gresskar #gresskarbrød #krydrete #bakeblogg #åretsbakeblogg2015 #helenorgebaker #matbloggsentralen #klikkmat #bakelyst #allers #vgmat #nrkmat #tv2mat #valnøtt #kakeblogg #karamellisert #caramelized #walnuts #valnøtter

Fastelavensboller



Ingenting er bedre enn deilige luftige boller fylt med godsaker?! Dette er helgen vi kan fråtse i oss godsaker! For min del. En helt vanlig helg;)

 

Dette trenger du

5 dl melk

150 g meierismør

50 g gjær

150 g sukker

2 ts kardemomme, malt

1 kg hvetemel, siktet

1 stk egg

1 stk egg til pensling

Slik gjør du det:

En ganske enkel grunnoppskrift!

Varm melken til 38 grader. Men bruk gjerne kald melk. Vist du vil lage deigen kvelden før! 

 Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.

Eltes på medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal være litt klissete. Men allikevel mulig å ta på deigen uten at den henger for mye på fingrene. Er den for tørr får du ett tørt og tungt bakverk!

Elt i smøret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel størrelse.

Rull så deigen til en pølse og del den opp i ca 24 deler. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

Rulles til boller og settes på brett med god mellomrom mellom hver!

Sett ovnen på 40 grader. Når ovnen har nådd 40 grader. Sett da ovnsdøren på gløtt. Dette er for at ikke ovnen skal bli for varm!

Kok opp litt vann som du har i en bolle nederst i ovnen.

Dette gjør at bollene hever seg fortere og ikke tørker ut.

Stekes på 225 grader i ca 8-10 min. Skal være gyldne.

Pensles rett etter steking. Pisk sammen egget med litt vann.

Når bollene er avkjølt så kan de fylles.

Her setter egentlig bare fantasien grenser.

Jeg tok hele tre typer fyll denne gangen!

To ganske så standard fyll. Og ett fyll til chocoholikere ;)

Fyll 1:

Krem blandet med jordbærsyltetøy og jordbærbiter.

Sprøytes på med en rund tipp. Sprøyt sirkler på nederste delen av bollen.

Fyll så midten med jordbærsyltetøy.

Sett så toppen av bollen på. Og dryss over melis





Fyll 2:

Krem med vaniljekrem og 1 stk vaniljestang.

Sprøyt sirkler med en rund tipp på nederste del av bollen. Fyll så vaniljekrem i midten av av bollen. Sett toppen av bollen på og dryss over melis.

 





Fyll 3:

Her har jeg tatt av litt av bolledeigen og blandet i sjokoladeknapper;)

Krem blandet med hjemmelagd nugatti. Varm nuggati over vannbad. Avkjøles før den blandes i kremen. Og vend i knust oreos.

Sprøyt ut sirkler med en rund tipp på nederste del av bollen. Fyll så med nugatti i midten.

Her er det best å bruke romtemperert nugatti. Eller varme den over vannbad.

Dypp så toppen av bollen i flytende sjokolade! mmmm

Sett toppen på bollen på og dryss over kakao og melis.

 





 

Ha en fin fastelaven!

Vi blogges;)

 

#faste #fastelaven #fastelavensboller #boller #sjokolade #nugatti #nutella #oreo #jordbær #vanilje #vaniljekrem #bakeblogg #helenorgebaker #godtno #bakelyst #matbloggsentralen #foodporn #pinterest #vgmat #nrkmat #allers #kkspis #wow #kakeblogg #bloggerne #buns #fylteboller abcnyheter

Den store Nutella dagen!!:-)))

I dag er det den store nutella dagen🎉🎉Hvorfor ikke prøve en av disse godbitene? 👌🏻
Oppskrifter finner du på bloggen👍🏻

Vi blogges;-)

#nutella #nutelladagen #nutellarecipe #foodporn #bakeblogg #helenorgebaker #matblogg #nutellastar #nutellastjerne #ferreorocher #ferreorochercake #ferreorocherkake #nugatti #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #vgmat #pinterest #worldnutelladay

 

 

 

 

Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits