American cheesecake cupcakes



Da var cupcakene laget.

De er så utrolig gode!!!!

Og veldig enkelt å lage.

Dette er den type ostekake jeg digger! Liker dem best stekt!

Prøv å lag dem! Pynt dem med friske bær og enjoy!

 

Oppskrift:

 

Bunn:

12-15 digestive kjeks

75 gr sukker

1 egg

2-3 ss meierismør

1 ts kanel

 

Finknus kjeksen. Bland sammen med sukker, egg, kanel og smeltet smør til en masse.

Fordeles på ca 20 cupcakeformer.

Stekes på 180 grader i ca 10 min

 

Ostemasse:

700 gram kremost

250  gr sukker

3 ss sitronsaft

1 vaniljestang

4 egg

en liten klatt med rømme

 

Pisk alt sammen i en bolle og tilsett ett og ett egg om gangen.

Piskes til den er godt blandet.

Da skal ostemassen fordeles i formene. Husk å avkjøl formene først!

Lett å bruke en isskje til dette!

 

Stekes på 120 grader i ca 35-40 min.

Den skal være fast men fortsatt litt løsere i midten når du rister litt på formen.

 

Topping:

5 dl rømme

2-3 ss sukker

1 vaniljestang

 

Taes på rett etter at cupcakene er ferdig stekt

 

Da er det bare å avkjøle dem og pynte dem med for eksempel friske bær etc

 

#cupcake  #amerikansk #stekt #ostekake #bær

 

 

 

 

 

 

 

American cheesecake cupcakes

I dag skal jeg lage amerikansk ostekake cupcakes til en bursdag og dåp i mårra! Først ut å handle så kommer oppskrift og bilder! Bare å glede dere! Disse er utrolig gode!

Vi blogges <3

En spennende helg!!

Da var det helg gitt!
Og min 5'e dag som blogger.
Har gått utrolig bra. Selv om bloggen er kun for gøy og ikke tenkte å gi toppbloggerne konkurranse!( ikke de første ukene jaffal;-) )Så må jeg jo innrømme at det er veldig spennende å sjekke besøkstallene. Og det har jo gått overraskende bra! Til og med komt meg på blogglisten til matprat! Og det er jo takke være Dere! Så tusen takk!
Som jeg har nevnt tidligere i bloggen så er det dåp på søndag. Og en bursdag/innflytningsfest på lørdag. Så da er det bestilt cupcakes. Da skal jeg lage mine veeeeeldig gode amerikanske ostekake cupcakene!! Kommer oppskrift og bilder på Lørdag/Søndag!
NYT helgen folkens!

Vi blogges:-*

Deilige saftige skoleboller <3



Bollebakst er alltid gøy!

Men har skjønt at dette er noe ikke alle får til?!

Har du en god grunnoppskrift på bolledeig og følger oppskriften nøye så skal det mye til for å ikke klare det.

Disse skolebollene blir like gode som de du kjøper hos bakeren!

 

Oppskriften:

5 dl melk

150 gr romtemperert meierismør

50 gr gjær

150 gr sukker

2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

1 egg

Glasur:

Melis

Vann

 

En ganske enkel grunnoppskrift!

Varm melken til 38 grader. Men bruk gjerne kald melk. Vist du vil lage deigen kvelden før! 

 Ha alle ingrediensene i en eltebolle utenom smøret.

Eltes på medium hastighet i ca 13-15 min.

Deigen skal være litt klissete. Men allikevel mulig å ta på deigen uten at den henger for mye på fingrene. Er den for tørr får du ett tørt og tungt bakverk!

Elt i smøret de siste 3 min av eltetiden.

Dekk til deigen. Og la den heve i ca 30-50 min til nesten dobbel størrelse.

 

Rull så deigen til en pølse og del den opp i ca 24 deler. Bruk litt mel vist det blir for klissete.

Rulles til boller og settes på brett med god mellomrom mellom hver!

Trykk så bollene flate med hendene!

Sett ovnen på 40 grader.

Kok opp litt vann som du har i en bolle nederst i ovnen.

Dette gjør at bollene hever seg fortere og ikke tørker ut.




Når bollene er ferdig hevet sprøyter du på vaniljekrem.

Stikk spissen litt ned i bollen.

Slik at du sprøyte litt vaniljekrem inni bollen. Dette holder vaniljekremen på plass og faller ikke av bollen når den stekes.

Enten lager du vaniljekrem selv. Som er veldig enkelt.

Eller om du vil ha det enklere så kjøpe du ferdig vaniljekrem i butikken.

Stekes på 225 grader i ca 8-10 min. Skal være gyldne.




 

Når bollene er avkjølt så er det klar til å dyppes i kokos.

Mmmm kokos er fantastiskt! En av mine favoritter!

Lag en glasur av vann og melis. Skal ik være for tykk!

Smør den på med en palett eller smørkniv og dypp bollene direkte i kokos.

 

Da er det bare å nyte!!

 

Vi blogges

 

#boller #skoleboller #kokos #buns #vaniljekrem #vanillacream #homemade #matprat #bakeblogg #bakemag #coconut #hjemmelagd #bakeri

Saftige gode engelske Scones <3





Hva er en sommerdag uten nystekt scones med syltetøy og en god kopp kaffe eller te.....<3

Som er en selvfølge hos Britene!

Veldig fort å lage og ingen hevetid!

 

Det finnes mange typer scones.

Men har du en grunnoppkrift på en god scones. Så kan du bare legge til eller trekke fra oppskriften

med det du vil.

Dette er oppskriften på fine scones.

Som jeg også har tilsatt rosiner og hakket tørket aprikos .

Og dyppet halvparten i skivet mandler.

 

Her kan litt av det fine melet byttes ut med grovere mel. Tilsette havregryn, tørket frukt, nøtter etc

Så bare bruk fantasien.

Disse er også veldig godt egnet til å fryses!

 

Oppskrift:

365 gr hvetemel

25 gr bakepulver

75 gr usaltet meierismør(romtemperert)

170 gr melk

1 egg

45 gr sukker

100 gr rosiner

60 gr grov hakket aprikos

1 egg til pensling

 

Bland alt det tørre og smøret i en bolle.

Hell så i melken og egget.

Dette skal eltes forsiktig og veldig lite.

Du kan også gjøre dette for hånd.

Eltes på lav hastighet. Skal eltes veldig lite. Når du ser den begynner å samle seg så er den ferdig!

Kna i rosiner og aprikosene for hand.

Kjevl ut deigen ca 3-4 cm tykk.

Trykk så ut rundinger med ett melkeglass som du først dypper i litt mel.

Til å pensle sconen bruker jeg ett egg og like mye vann som jeg pisker lett sammen.

Stekes på 220 grader i 10-12 min

 

Enjoy<3

 

Vi blogges

 

#scones #saftig #rosiner #aprikos 

Still going strong....!

Ja bloggen min lever fortsatt. Dag 4. Utrolig flott vær i dag! Slike dager minner meg om da jeg jobbet som daglig leder på Åpent Bakeri på Ullevål. Ja jeg har vært så heldig å fått jobbet med dommeren i Hele Norge Baker, Øyvind Lofthus. En utrolig hyggelig kar!
Å sitte ute ved bakeriet der. Med en enkel kaffe mocca. Og deres veldige gode scones med rørte jordbær! NAM!!
Og jeg har en VELDIG god oppskrift på scones som jeg vil legge ut seinere! Hva gjør dere i dag på en så flott onsdag? Med fri i morgen!!:-)

Vi blogges:-*

Spicy rekewok

Da er oppskriften klar til en utrolig smakfull, god og rask middag!
Er dere klare? ;-)

Oppskrift:

Ca 400 gr reker (ferdig pillet)
2 fedd hvitløk
Ca 2 cm ingefær
1 rød chili
Litt sitronsaft
Fersk koriander
Hot and sweet saus

Ca 200 gr nudler

1 pose med Findus rock wok

 

Legg rekene i en bolle.
Bruk en hvitløkpresse til hvitløken.
Finhakk ingefæren.
Grovhakk chilien og ett par stilker koriander.
Hell raust over hot and sweet saus.
Alt dette blandes godt. Sett på lokk eller plast over bollen. La det stå i kjøleskapet i ca 30-60 min.

Kok opp nudler. Skyll disse under kaldt vann når de er ferdige slik at de ikke klistrer seg sammen.

Så har jeg jukset litt!
Ifølge Ingrid Espelid er dt lov!;-)
Dette er jo ett måltid som skal gå raskt å lage! Så her bruker jeg ferdig wokmix.
Og findus rock mix er veldig god!

Varm opp litt olje i en wokpanne eller en stor stekepanne. Wok grønnsakene til de begynner å bli lett gyldne. Hell så grønnsakene over i en bolle. Klargjør pannen til å frese rekene i litt olje( her skal alt med av sausen, hvitløken etc). Grunnen til at jeg gjør dette er at jeg har bedre kontroll på rekene og dens steketid. Vil IKKE ha viskelær! Når jeg har stekt rekene i ca 1 min så putter jeg oppi grønnsakene igjen. Lar dette frese i ett par minutter.
Da er dt bare å hive nudlene oppi og vende dette godt rundt.

Hakk opp litt koriander til å ha over retten!

Var ikke dette enkelt og raskt så vet ikke jeg;-)

Bon Appetit!

Vi blogges:-)

#wok #reker #Findus #spicy #middag

 

Klargjøring til dagens middag

I dag blir det noe supergodt til middag! Dette er en typisk lettvint sommermiddag for meg. Nå er jo tiden for reker og noe godt i glasset. Men jeg ender alltid opp med litt for mye reker!!? Så da mekker jeg alltid Spicy rekewok av restene! Supergod! Og tar deg 10 min å lage! For hvem gidder å stå timesvis på kjøkkenet når været ute er strålende!?;-) Forberedelsene er å skrelle rekene. Og marinere dem i ca 30-60 min! Oppskrift og bilder kommer seiner! Vi blogges!
#reker #wok #middag #lettvint #rask #spicy

Er ikke hunden min søt?<3

Jeg må jo bare poste ett lite bilde av hunden min gizmo! Han er så utrolig søt. Og er min partner in crime på kjøkkenet! Han sitter/ligger tålmodig på kjøkkengulvet og håper på at jeg skal miste noe på gulvet. Eller at han skal få en liten smakebit! Han er et riktigt stort Matmonster! Hehe :-) Vi blogges. #valp # puppy# pomme #pomeranian

Min tredje dag som blogger

I natt har jeg faktisk drømt om blogging!! Ikke bra! Hehe
Men har bare så mye godt og spennende jeg vil legge ut til Dere! Og tålmodighet er av og til ikke en av mine sterkeste egenskaper;-) men for å lage en god blogg så bør enn jo holde litt tilbake. Og fore dere litt og litt. Eller hva folkens? Er dt noe dere har prøvd å lage men aldri fått til? Eller noe dere alltid har hatt lyst å lage men aldri turd eller hatt tid? Gi meg gjerne en utfordring! ;-) Vi blogges:-*

Deilige Brioche med bær





Sikkert ikke alle som vet hva brioche er?
En fransk bolledeig vil jeg si det er. Som har mye godt smør og melk i deigen. Og som du kan tilsette hva som helst i. Sjokolade eller bær er mine favoritter!

Her er oppskriften:

550 gr hvetemel
80 gr sukker
3 dl melk
1 ts salt
2 egg
50 gr gjær
80 gr meierismør(romtemperert)
1 egg til pensling
Bær
Litt sukker for å strø på til slutt

Varm opp melken til 37 grader og rør i gjæren.
Tilsett så mel, salt, sukker og egg.
Elt dette godt sammen.
Så skal smøre eltes inn.
Da er dt enklere vist smøret er i terninger!
Eltes på høy hastighet til deigen slipper taket fra bollen.
Dekk så bollen med plast og heves i ca 1 time.
Rull så ut deigen til en lang pølse.
Og del den opp i 10-12 jevne emner.
Rull dem runde som boller.
Settes på brett med god mellomrom mellom hver. Fordi du skal presse dem litt flate med hendene. La de så få etterheve i ca 20 min!
Pisk sammen egget og pensle bollene.
Nå kommer vi til det beste!
I midten på hver bolle sprøyter jeg eller bruker en spiseskje til å legge på creme fraiche. Eller vaniljekrem. Legg så bær på toppen av dette.
Jeg bruker frosne bær du får tak i butikken. Enten bringebær, blåbær eller skogsbærblanding.
Her er det smak og behag.
Og strø på litt vanlig sukker på toppen.
Da er de klar for å steikes.
200 grader i ca 10-12 min.
Skal bli gyldne.

#brioche #bær #bakeblogg #foodporn #fransk #vaniljekrem #luksus #hverdag #jegelskerdeig

Min andre dag som blogger;-)

Til helgen er det dåp. Og jeg skal lage cupcakes. Blir ikke helt vanlige cupacakes da;-) har allerede begynt å forberede meg. Fått lagd nesten all pynt ferdig. Så dette blir spennende! Så skal jeg prøve å legge ut en veldig god oppskrift på Brioche ganske snart! ;-) Vi blogges:-)

#cacas #dåp #kake #cupcake #dekor #pynt

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Reese`s peanut butter cheesecake

 




Jeg ELSKER ostekake!

Og spesielt de stekte amerikanske ostekakene.

En av mine favoritt pålegg er peanøttsmør og jeg liker sjokolade!

Så denne ostekaken har alt!

Veldig enkel å lage.

Det tar ca 5 timer totalt å lage denne.

Men lag den dagen før du skal bruke den eller start tidlig samme dag.

Den holder seg lenge. Så da har du alltid en kakebit i kjøleskapet til kaffen din;)

 

Så her er oppskriften:

 

BUNN:

30 stk oreokjeks

6 ss smør

1/4 ts salt

 

OSTEKREM:

900 gr kremost

5 egg

300 gr brunt sukker

300 gr peanøttsmør

1,5 dl fløte

1 ts vaniljesukker

340 gr med mini Reese`s peanut butter cups

 

TOPPING (SJOKOLADE GANACHE):

1,5 dl fløte

300 gr sjokolade

220 gr Reese`s minis

 

1. Varm opp ovnen til 160 grader

2. Fjerne den hvite kremen fra oreokjeksene. Knus kjeksene.

Rør inn smeltet smør og saltet.

Bruk en springform på ca 22 cm.

Trykk ut kjeksmassen i formen og ca halvveis oppover kanten.

Stekes 10-12 minutt.

Avkjøles.

Pakk inn sidene og bunnen av formen med aluminium (pga vannbad)

3. Pisk opp kremosten. Ha i ett egg om gangen og rør godt. Skrap ned sidene i bollen for å få det godt blandet.

Når eggene er pisket inn. Ha så i brunt sukker, peanøttsmør, fløte og vaniljesukker.

Piskes til en jevn masse.

Rør så forsiktig inn grov hakket Reese`s mini.

Hell massen i formen.

Ha formen forsiktig i en større form/brett som skal fylles opp med vann. Ca 3 cm skal den dekke opp på formen.

Stekes på 160 grader i 1t15m.

Slå så AV ovnen og la ostekaken stå i ca 1 time til i ovnen!

TA den så ut og avkjøles.

Når den er kald nok.Taes den ut av formen.

Sett den i kjøleskapet.

5. Da er det toppingen. Som heter så fint som sjokolade ganache;)

Varm opp fløten helt til den nesten begynner å koke.

Ta fløten av platen og tilsett sjokoladen.

Rør.

LA den avkjøle seg i ett par minutt.

Hell så toppingen over kaken. LA den få renne over kanten av kaken også.

Strø så over grovhakket Reese`s minis.

 

Da er det bare å nyte............

 

#peanut #peanøtt #kake #cheesecake #ostekake #reese #reesepeanutcup #reesepeanutcupcheesecake #kakeblogg #cakeblog #matblogg #matbloggsentralen

#bakemag #matprat





hits