14 dager på plattform

Ja da er det jobbing igjen. Og det betyr ingen blogging. Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves;-)

Her ute er det like varmt som på land. Men her kan jeg sitte på "balkongen" å nyte en kaffekopp med en fantastisk utsikt! Bilde med ipaden er jo veeeeeldig dårlig kvalitet. Men her har dere en smakebit:-)

Vi blogges<3

#offshore #blogg

Vinneren er.........!!!!!

Vinneren av min første giveaway er Linn Mari Håland! Gratulerer så mye! Håper du får mye nyte av gevinsten! Send meg info om din adr på PM på facebook!

Vi blogges:-)

#giveaway #vinner

I dag skjer det!!!!!

Ja i dag skjer det!

Trekning av giveawayen!!!!

Så vil takke alle dere som følger meg og likt siden min!

Og ønsker dere alle lykke til!

Vi blogges:-)

#giveaway #trekning

Iskremkaffe <3



Okey da. Så ble det noe i dag også. Men måtte ha noe digg å kjøle meg ned med!

Og dette er en helt fantastisk drikk i varmen. En av min favoritter som jeg pleide å kjøpe på United bakeries. Men den er så enkel å lage selv. Og smaker like godt!

 

Ta 2-3 kuler vaniljeis

1 shot med espresso ( her bruker jeg en nespresso shot)

Litt melk

Sjokoladesaus

 

Legg vaniljeiskulene i en blender. Hell oppi kaffishoten. Hell i litt melk.

Du har så mye melk du vil ha oppi. Om du vil ha en tykk eller litt mer flytende iskremkaffe.

Ta ett glass. Sprøyt oppi litt sjokoladesaus oppi glasset. Hell iskremkaffen oppi.

 

Da er det bare å nyte den i sommervarmen.

 

Vi blogges

 

#kaffe #nespresso #iskremkaffe #sjokolade #sommer #drikk #espresso
#iskrem #icecream #kaffe #coffee #icecreamcoffee #yummy #drink #summer #follow #blogg #blog #godtno #matbloggsentralen #matblogg #foodblog #bakemag 

 

 

Fantastisk dag i Oslo <3




I dag blir det ikke noe baking på meg.

Skal bare nyte dagen med min søte firbeinte Gizmo. Sola steiker og tempen er deilig.

Så her skal jeg bare nyte bakst som jeg har lagd. Og disse tertene blir bare bedre og bedre! Oppskriften finner du på bloggen.

 

Kos dere alle i sola!

 

 

Vi blogges;-)

 

#sommer #terte #jordbær #vaniljekrem

 

 

Jordbær dekket med ostekrem, kjeks og sjokolade <3



Hadde litt jordbær igjen fra i går etter tertene. Pluss litt Philadelphia ost jeg måtte få brukt.
Resultatet ble disse kreasjonene!
De ble kjempegode! Og så enkelt å lage!

Jeg lagde bare en enkel ostekrem:

100 gr Philadelphia ost
100 gr smør
100 gr melis
Litt sitronsaft

Pisket først opp smøret. Så har man oppi osten, melisen og sitronsaften.
Pisk dette opp til en luftig fin krem.

Ta så jordbærene og bruk en liten slikkepott eller en smørkniv og smør kremen på utsiden av bærene. Du kan også hule ut jordbærene og fylle kremen inni. Men synds det ble litt fint med litt rustikk. Så dypper/ruller jeg bærene i finknust gjendekjeks som jeg har hatt litt kanel i. Rull jordbærene på litt bakepapir til slutt for å forme dem litt. Sprøyt så på sjokolade.
Voila!

Bon appetit folkens

Vi blogges:-)

#jordbær #ostekrem #kjeks #sommer

Bærterter med vaniljekrem, sjokoladeganache og salt karamell



 Ja i går feiret vi Tyskland!

Men i dag feirer vi Frankrikes nasjonaldag. Og det gjør vi med bærterter!

Disse er kjempegode og alltid kjekt å ha på lur i fryseren ;)

 

 

Tertebunn

 

300 gr hvetemel

200 gr kaldt smør

100 gr melis

1 egg

 

Smuldre mel, melis og smør i en bolle for hånd.

Tilsett egget, og kna det inn i deigen.

Når den er blitt glatt og fin pakk den inn i plast og la den hvile

i kjøleskapet til den blir fast. Ca 1 time.

 

Kjevle tertedeigen til en ca 3 mm tykk leiv.

Smør tertebunnene med formfett.

Legg deigen oppå formene.

Skjær med en kniv rundt formene.

Bruk en liten deigklump som du dypper i mel og presser forsiktig deigen ned i formene.

Ta hver tertebunn og press forsiktig med tommlene heile veien rundt bunnen og skjær av

deigen som stikker over kanten. Bruk en gaffel og prikk deigen i formene.

La formene hvile i kjøleskapet i ca 30 min.

Forvarm ovnen til 160 grader.

Stek tertene til de er gyldne. Ca 20-25 min.

 

Vaniljekrem

1 vaniljestang

2 dl + ½ dl helmelk

1 dl fløte

60 gr sukker ( ca 4 ss)

2 eggeplommer

2 ss maisenna

 

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang /frø, fløte og sukker i en kjele.

Rør det sammen og varm opp til kokepunktet.

 

Ha resten av melken og maisenna i en bolle, og visp det lett sammen.

Visp inn eggeplommene i denne blandingen.

 

Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp.

Hell deretter blandingen tilbake i kjelen.

La blandingen koke opp, og la den småkoke i 30 sekunder, mens du rører hele tiden slik at den ikke brenner seg i bunn.

Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt.

Ha kremen i en bolle, og sett til avkjølning.

 

Når du skal fylle tertene så er det opp til deg hva du vil bruke.

De med bringebær lagte jeg en sjokoladeganache. Som jeg pisket opp til en krem når den var avkjølt.

Og hadde en salt karamellsaus i bunnen før jeg sprøytet kremen oppå tertene.

De med jordbær og blåbær brukte jeg bare vaniljekrem.

 

Bon appetit

 

Vi blogges

 

#terter #bær #ganache #vaniljekrem #bærterte

Bærterter med vaniljekrem

Dagens prosjekt er bærterter med vaniljekrem. Tertedeigen ligger til kjøling. Og da er det bare å komme seg til butikken å kjøpe resten av ingrediensene:-)

Vi blogges;-)

Hjemmelagd eggelikør

4 eggeplommer

2 1/2 dl sukker

1/2 vaniljestang (kokes i melken)

1 1/2 dl kokt kald melk

2 dl konjakk

Visp sukker og eggeplommer til eggedosis.

Tilsett resten av ingrediensene. Husk å fjerne snerken på melken når den er avkjølt. Og ta ut vaniljestangen. Hell over på flaske og legg i fryseren, det kan være lurt å ikke fylle flasken helt full i tilfelle eggelikøren fryser slik at den har plass til å ekspandere.

Eggelikøren er klar etter to timer, men kan ligge fryseren i lang tid.

Har du melkeallergi så kan du bytte ut melken med alpro soyamelk.

De småflaskene er blitt kjøpt hos www.amway.no

De ligger til salgs rundt juletider. Men leste at de også kanskje kan kjøpes hos Panduro, Åhlens og kremmerhuset

NYT!

Vi blogges:-)

#eggelikør #eggnok #melkeintoleranse

Hjemmelagd Eggelikør<3

Eggelikør er vel en typisk påske og juleting. Men den smaker jo fantastiskt til norske jordbær. Til vaniljeis. Eller ta den i pisket krem til å bruke på bær eller til å fylle kaker. Her er det bare fantasien som setter grenser :-) Oppskrift kommer seinere.

Vi blogges:-)

#eggelikør #eggnog

Chocolate NO-BAKED cookies

Anbefaler på det sterkeste om å IKKE lage disse! For disse klarer du ikke å stoppe å spise! Ble lagd i går. Tomt i dag!;-)

Her kommer oppskriften:

1/8 kopp kakao
1/4 kopp melk
1 kopp sukker
1 kopp ukokt havregryn
1/4 kopp peanøttsmør
1/4 kopp meierismør

Ha kakaoen i en kasserolle. Gradvis visp inn melk på medium varme.
Visp så inn sukker og smør.
La dette få ett lite oppkok på ca 1 min.
Ta kasserollen bort fra platen og rør inn havregryn og peanøttsmøret. Da er massen klar!
Bruk en spiseskje å fordel massen på ett bakepapir. Ca 1 ss. Eller mer om du vil ha dem større!
La dem avkjøle seg på benken eller om du vil ha dem raskere. Putt dem i kjøleskapet eller frysa!
Husk at jeg advarte deg om å ikke lage dem!!!;-)


PS! Om du har nøtteallergi så kan peanøttsmøret sløyfes. Det finnes også glutenfritt havre for de som må ha det.


NYT DEM!

Vi blogges;-)


#kjeks #sjokolade #havregryn #rå #peanøttsmør #nobaked #cookies #glutenfri #glutenfree #glutenfreecookies #glutenfrikjeks #bakemag #matprat

 

Dagens dessert! Jordbær, vaniljesaus, vaniljeis og hjemmelagd IKKE stekt sjokolade/havrekjeks! <3

Mmmmm kan det bli bedre enn dette? Var helt fantastisk! Ikke noe som er bedre enn norske jordbær! Og disse sjokolade/havrekjeksene som du ikke trenger å steike! Perfekt følge til isen og jordbærene! Oppskrift kommer!

#jordbær #vaniljeis #vaniljesaus #kjeks

Makroner med sjokolade ganache og salt karamellsaus <3



Som sagt så ble det makroner her i heimen.

Er så lenge siden jeg har lagt dette. Så trengte litt oppdatering!

Disse er himmelsk gode!

Og følger du oppskriften nøye så klarer DU det også!

 

Ingrediensene til makronene:

100 gr eggehvite, ca 5 egg (romtemperert)

4 ss sukker

100 gram lyst mandelmel

200 gram melis

Wilton gelefarge ( i disse har jeg brukt litt rødgele fra wilton)

 

Du kan begynne å sikte mandelmelet. I disse har jeg brukt Cacas sitt mandelmel som ikke er fettredusert.

Når du har siktet mandelmelet skal du ha 100 gram.

Sikt det så en gang til med melisen.

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

Marengsen skal ikke bli for stiv! Når du ser den begynner å bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!

Tilsett farge. Rør den inn forsiktig

Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Skal få ut luften.

Så skal du vende det forsiktig! Viktig å IKKE røre for mye!  Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.

 

Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.

Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver!

Og nå det viktigste! Når du er ferdige å sprøyte ut makronene. Da skal de stå i ca 50 min før du steker dem.

Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.

Stekes på 150 grader i ca 14 min

 

Sjokolade ganache

150 gram fløte

300 gram sjokolade

 

Varm opp fløten til kokepunktet. TA kjelen av kokeplaten!

Legg sjokoladen oppi fløten.

Rør om til det har smeltet og blitt en sjokoladesaus.

Avkjøl!

Når de er blitt kald kan du bare røre den opp med en gaffel og putte den oppi sprøytepose med rund tip.

Eller så kan du piske den opp litt med maskin. Så blir den litt luftigere.

Sprøyt ringer på halvparten av makronene som du har vendt med bakesiden opp pga skal fylle karamellsaus i midten.

 

Salt karamellsaus

150 gram fløte

100 gram sukker

1/2 vaniljestang eller essens

50 gram meierismør

2 klyper maldonsalt

 

Ha sukkeret i en kjele og ha den på middels varme. Varm opp forsiktig fordi den svir seg fort. Da får du en dårlig smak på karamellen!

Når den smelter så bare rister/vender du litt på kjelen. Ikke rør med noe nedi sukkeret.

I kjele nr 2 har du fløte og vaniljestangen. Varmes opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.

Melken har du oppi kjelen med sukkeret når sukkeret er ferdig smeltet.

Vær forsiktig! Det kan boble litt pga høy varme!

Rør godt med tresleiv.

La den avkjøle i ca 10-15 min.

Så rør inn smør og salt.

 

Hell sausen på sprøytepose. Og fyll i midten på hver makron.

 

Lykke til folkens!

Disse er himmelsk gode!

Og bare kommenter vist det er noe dere lurer på.

ENJOY!

 

Vi blogges

 

#makroner #macarones #sjokolade #ganache #karamell #caramel #cacas #mandelmel

Makroner

Da var første brett ferdig! So far so good! :-) #makroner #macarones

Fondanblomster del 2

Sorry folkens for at det tok litt lengre tid enn hva jeg trodde!

Tok jo evigheter for å tørke! Men nå har de tørket og ferdig dustet!

Veldig fornøyd med resultatet for å være første gang.

Jeg har vært veldig forsiktig med dustingen. Kan sikkert ta på mer. Men for meg er less is more ;)

Men til neste gang jeg skal lage blomster så har jeg vært på Cacas å kjøpt CMC!

Dette får fondanten til å tørke mye fortere!

Her er bilder og hva jeg brukte for å lage Pioner og ruffleblomst.




- fondant

- kjevle

- pionerutstikkere ( 4 stk)

- balltool

- pensler til dusting og "ruffling"

- dustingfarger

- mini pearls

- så skal enn bruke en flowerpad men de hadde jeg ikke.

 Men da snudde jeg bare en stor silikonform og brukte baksiden!

Funket bra til nøds!

Kna opp litt fondant å kjevle denne ganske tynn.

Men ikke for tynn. Skal bruke balltool på tuppene etterpå.

Trykk så ut pioner med utstikkerne. En av hver størrelse. Legg dem under plastikk slik at de ikke tørker ut!

Ta en av de fire "bladene" og legg den oppå silikonformen.

Bruk balltoolen å forsiktig sett den litt inn på bladet og dra ut fra bladet mot deg mens du trykker forsiktig ned. Da vil du se at det blir mye tynnere og finere. Gjør dette med heile bladet!

For å tørke bladet bruker du det du har på kjøkkenet. Til det største bladet  tok jeg en stor tekopp og litt folie som jeg hadde oppi koppen før jeg plasserte bladet oppi.

Lengre ned i koppen jo mere lukket pion vil du få.

Gjør så det samme med de tre andre "bladene". Bruk cupcakesformer, små skåler etc for å tørke bladene i. Husk at størrelsen må variere for enn skal ha bladene oppi hverandre til slutt.

Men husk å dekke til med folie slik at ikke fondanten henger fast!

Som dere ser på en av pionene så har den en lukket knopp i midten. Da brukte jeg den minste utstikkeren og foldet bladene inn mot midten.

Og på den andre pionen har jeg bare rullet en kule av fondant. Trykt den litt flat. Penslet den med litt vann. Dyppet den i mini Pearls.

 

Når bladene har tørket ferdig så kan du montere dem. Start med det største. Pensle lit vann i midten av blomsten og plasser det neste bladet. Pensle i midten og fortsett slik.

Du bestemmer selv hvor mange blader du vil bruke i en pion. Det er også fint å kun bruke to blader og bruke noe "bling" i midten;)

Dustingen på bladene bruker du bare en pensel og børster forsiktig farge på bladene.




Fremgangsmåten med å lage ruffleblomsten er å bruke to størrelser på runde utstikkere.

Stikk ut to stykk av den største størrelsen og ett av den medium størrelsen du har.

Legg bladene under plastikk slik at de ikke tørker ut.

Ta ett av de største "bladene". Bruke enden på en pensel. Legg bladet oppå silikonformen.

Legg penselen oppå bladet ca der du ser kulen med mini Pearls  på blomsten ligger.

Press ned å rull på penselen. Gjør dette rundt heile bladet.

Plasser bladet i en cupcakeform.

Fortsett med de andre store bladet. Samme fremgangsmåte. Pensle litt vann i midten av bladet som ligger i formen. Plasser det andre oppi dette.

Form bladene litt med fingrene eller bruk penslen.

Gjør det samme med medium bladet.

Når alle tre bladene er oppi formen. Ruller du en kule med fondant. Pensler med litt vann. Dypper den i mini Pearls. Og plassere den i midten.

VOILA!

 

 

Disse oppbevares mørkt og tørt. Holder seg lenge!

 

Ohhhhh dette var ikke enkelt å forklare i tekst!

Men håper dere skjønner fremgangsmåten!

Hadde vært enklere å filme ja! hehe

 

Lykke til folkens. Er veldig kjekt å lage!

Bare å stille meg spørsmål vist det er noe du lurer på!

 

Vi blogges <3

 

#dekor #fondant #pioner #ruffle #cacas #pynt

Dagens bakst blir makroner<3

Mmmm makroner er så godt men farligt! Kan gå rundt å spise på dem heile dagen! Etter forespørsel her inne på bloggen om makroner. Så skal jeg lage det i dag. Det blir makroner fylt med firkløverkrem og salt karamell!
Er en stund siden jeg har lagd det. Så wish me good luck;-)
Oppskrift og fremgangsmåte kommer seinere!

Vi blogges!

#makroner #

Fondantblomster

Da har jeg fått tørket dem litt og montert dem. Tålmodighet er ikke min sterkeste side. Skal tørke dem litt til så skal jeg duste litt farge på dem. Så langt så er jeg veldig fornøyd med resultatet for å være første gang!

#fondant #blomster #pioner #ruffle

Fondantblomster

I dag skal jeg prøve meg på å lage fondantblomster. Fått masse bra utstyr på ebay. Er første gang jeg prøver dette. Så gleder meg!
Skal prøve meg på pioner og "ruffle" blomster. Bilder og fremgangsmåte kommer seinere!

Vi blogges:-)

hits