Makroner med jordbærkrem

Her kommer det enda ett forslag til makroner! Er bare fantasien som setter grenser. Disse er fylt med ostekrem og friske jordbær.

Dette trenger du:

50 gr eggehvite, ca 2 egg (romtemperert)

2 ss sukker

50 gram lyst mandelmel

100 gram melis

Wilton gelefarge ( i disse har jeg brukt litt rosa)

Du kan begynne å sikte mandelmelet. I disse har jeg brukt Cacas sitt mandelmel som ikke er fettredusert.

Når du har siktet mandelmelet skal du ha 50 gram.

Sikt det så en gang til med melisen.

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

Marengsen skal ikke bli for stiv! Når du ser den begynner å bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!

Tilsett farge. Rør den inn forsiktig

Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Skal få ut luften.

Så skal du vende det forsiktig! Viktig å IKKE røre for mye! Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.

Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.

Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver!

Og nå det viktigste! Når du er ferdige å sprøyte ut makronene. Da skal de stå i ca 50 min før du steker dem.

Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.

Stekes på 150 grader i ca 14 min

Jordbærkrem:

100 gr philidelfiaost

50 gr meierismør

Litt sitronsaft

Litt vaniljeessens

1 ss melk

100 gr melis

Fin hakket jordbær

Rosa gelefarge fra wilton

Pisk opp alt utenom jordbærbitene og fargen til en glatt luftig krem. Rør inn jordbærbitene og wilton fargen. Fyll den i en sprøytepose og da er den klar til å fylle makronene.

PS: disse har jeg også sprayet litt pearlspray fra wilton for å få det lille ekstra;-)

Håper det smaker!:-)

Vi blogges;-)

#makroner #macaroones #jordbær #strawberries #ostekrem #wilton #pearl #cacas

Makroner med pistasj

Dette var en av tingene jeg hadde bestilling på i dag. Deilige makroner fylt med pistasjkrem<3

Dette trenger du:

50 gr eggehvite, ca 2 egg (romtemperert)

2 ss sukker

50 gram lyst mandelmel

100 gram melis

Wilton gelefarge ( i disse har jeg brukt litt grønn, litt blå og litt gult fra wilton)

Du kan begynne å sikte mandelmelet. I disse har jeg brukt Cacas sitt mandelmel som ikke er fettredusert.

Når du har siktet mandelmelet skal du ha 50 gram.

Sikt det så en gang til med melisen.

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Tilsett sukker litt etter litt.

Marengsen skal ikke bli for stiv! Når du ser den begynner å bli hvit og du kan ta tippe bollen uten at den renner ut så er den klar!

Tilsett farge. Rør den inn forsiktig

Ha så i mandelblandingen. Rør hardt med slikkepott til du ser at du har fått blandet det meste. Skal få ut luften.

Så skal du vende det forsiktig! Viktig å IKKE røre for mye! Når du løfter opp slikkepotten skal det dryppe sakte.

Fyll så massen i sprøytepose med rund sprøytetip.

Sprøyt dem på stekebrett med bakepapir. Du skal sprøyte de ca like store som en 5 kroning! Og ha mellomrom mellom hver!

Og nå det viktigste! Når du er ferdige å sprøyte ut makronene. Da skal de stå i ca 50 min før du steker dem.

Da får de en skorpe rundt seg. Dette gjør at makronene vokser oppover.

Stekes på 150 grader i ca 14 min

Pistasjkrem:

100 gr philidelfiaost

50 gr meierismør

Litt sitronsaft

Litt vaniljeessens

1 ss melk

100 gr melis

Hakket pistasjnøttet

Grønn gelefarge fra wilton

Pisk opp alt utenom nøttene og fargen til en glatt luftig krem. Rør inn nøttene og wilton fargen. Fyll den i en sprøytepose og da er den klar til å fylle makronene.

Håper det smaker!:-)

Vi blogges;-)

#makroner #macaroones #pistasj #pistachio #ostekrem

Saftig sjokoladekake

 

Her kommer oppskriften på sjokoladekaken jeg lagde sist helg. Saftig sjokoladekake med ganachekrem og ostekrem. Trekt med italiensk marengs. Med inspirasjon fra Roy Fares og oppskrift fra gruppen Hele Norges's kaker på facebook:-)

 

Dette trenger du:

 

113 gr mørk sjokolade

4 ss kakao

1 dl varmt vann

4 store egg

170 gr meierismør

2 store eggeplommer

200 gr sukker

1 ss vanilje ekstrakt

130 gr rømme

100 gr melk

235 gr mel

3 gr salt

7 gr natron

 

Egg, eggeplommer og sukker piskes til eggedosis.

Sikt mel, natron og salt. Og bland det forsiktig i eggedosisen.

Rømme og melk blandes sammen. Haes i eggedosisblandingen. Vend inn forsiktig. Bland kakao og sjokoladen med det varme vannet. Blir det ik en glatt fin masse. Så kan du varme den over vannbad. Eller litt i microen. Tilsett så det romtempererte smøret. Pass på at sjokoladeblandingen IKKE er for varm før du har den i eggedosisen. Vend så denne sjokolademassen i eggedosisblandingen.

Lurt å ha blandingene klare når de skal vendes i eggedosisen!

Jeg brukte 2 små former til denne røren. 16 cm. Smør formene godt.

Stekes på 170 grader i ca 40 min.

Avkjøl før kaken skal fylles. Jeg delte begge bunnene i to.

Startet med ganachekremen på nederste bunnen. Så ostekrem i andre laget. Så ganachekrem i tredje laget. Så topploket på. Så dekket jeg hele kaken med ganachekrem. Sett den i kjøleskapet for å stivne.

 

Bruker denne oppskriften på sjokoladeganachen:

 

300 gr sjokolade

150 gr fløte

1ts vanilje ekstrakt

 

Varm opp fløten til kokepunktet.

Hiv oppi sjokoladen. La den stå i ett par minutter. Rør den så til en blank fin saus. Tilsett vaniljeekstrakt. Rør. Settes da i kjøkeskapet. Helst i ca 4-6 timer. Pisk den då opp til en luftig krem.

Ostekrem:

200 gr Philadelphia ost

100 gram meierismør

Litt sitronsaft

Litt vaniljeessens

2 ss melk

200 gr melis

Her piskes alt opp til en luftig krem. Osten og smøret må være romtemperert.

 

Lagde en enkel italiensk marengs.

 

3/4 dl vann

150 gr sukker

50 gr melis

100 gr eggehvite

 

Kok opp vann og sukker til den har en temp på 116 grader.

Pisk eggehvitene og melisen til det kommer topper. Spe i den varme sukkerlaken litt etter litt.

Pisk så marengsen til den blir kald.

 

Da er det bare å ta ut sjokoladekaken fra kjøleskapet. Å dekke den til med marengsen. Bruk en palett eller en slikkepot.

Og for å få en veldig fin effekt på kaken. Bruk en creme brulee brenner å "brenn" marengsen. Strø gode bær på toppen og ett lett dryss med melis. Så er kaken klar til å nytes!



 

 

Ha en flott helg!

Vi blogges;-)

 

#kake #sjokoladekake #ganache #bær #royfares #italiensk #marengs #italienskmarengs #taste #tastemag #foodporn #saftig #kakeblogg #bakeblogg

#helenorgebaker #matprat #godtno #bakemag #cakeblogg #matbloggsentralen

 

Lemoncurd

Dette er en frisk deilig krem som passer godt til fyll i kaker, cupcakes, paier osv. Eller rett og slett bare som pålegg på toast!

Dette trenger du:

5 stk eggeplommer

2 stk sitoner (saft og revet skall)

60 gr sukker

130 gr smør, kaldt i terninger

Pisk eggeplommer og sukker i en tykkbunnet kjele. Bland i sitronsaft og finrevet skall. Sett kjelen på lav varme. Rør hele tiden til det tykner. Det må IKKE koke! Tilsett litt og litt smør og rør godt. Avkjøl og settes kjøligt.

Fyll de gjerne på fine glass. Kjekt å gi bort i gave etc

Vi blogges;-)

#sitron #lemon #sitronkrem #lemoncurd

Kylling med mangochutney og sambaloelek

En enkel smaksrik kyllingrett. Få ingredienser men med mye smak!

Styr styrken i retten selv med å ha mer eller mindre chili;-)

 

Du trenger:

 

4 kyllingfileter

3 dl fløte

3 ts karri

2 ts sambaloelek

1/2 glass mangochutney (stort glass)

2-3 fedd hvitløk

 

Brun kyllingen med litt salt og pepper. Trenger ikke å være helt gjennomstekt.

Pisk opp fløten. Bland i hvitløk, mangochutney, sambaloelek og karrien. Bland godt. Legg kyllingen i en ildfast form. Bre kremen over kyllingen.

Stekes på 200 grader i ca 25 min.

 

Serveres med ris, nanbrød, druer og cashewnøtter.

 

Bon appetit!

 

Vi blogges ;-)

 

#kylling #chutney #mangochutney #sambaloelek #fløte #foodporn #matblogg #foodblog #matbloggsentralen #godtno #chicken

 

Saftig sjokoladekake med ganachekrem, ostekrem og italiensk marengs

Min første kake på bloggen!

Bedre seint enn aldri;-)

Det ble en saftig sjokoladekake med youghurt. Fylt med sjokolade ganachekrem og ostekrem. Så smørt opp med en italiensk marengs. Som jeg har "brent" med en brulee brenner.

Oppskrift kommer!

 

#sjokolade #sjokoladekake #ganache #ganachekrem #ostekrem #creamcheese #chocolate #italienskmarengs #marengs #meringues #foodporn

Grandma's chewy chocolate chip cookies

Når jeg smakte disse så fikk fikk jeg minner fra barndommen! Min farmor var utrolig flink på kjøkkenet! Disker opp med alt du kan tenke deg! Er nok her jeg har fått min interesse for mat! Når enn kom på besøk var det ALLTID en kaffe klar og noe godt å bite i. Savner de tidene!

Her er oppskriften på de beste cookisene;-)

 

225 gr smør

200 gr brunt sukker

100 gr sukker

1 egg

1 eggeplomme

1 ts vaniljeekstrakt

325 gr mel

1/2 ts natron

300 gr sjokolade

 

Brunt sukker, sukker og smør røres hvit. Tilsett litt og litt egg. Skrap kanten slik at alt blandes godt. Ha så i natron og vaniljesukker. Pisk godt.

 

Ha melet og sjokoladen i smørblandingen. Røres inn forsiktig til det er godt blandet.

 

Ta så deigen oppå ett bakepapir. Rull den til en pølse. Pakk den inn i bakepapiret og folie. Legg den i kjøleskapet for å avkjøle den slik at den blir litt fastere og lettere å jobbe med. Gjør klar to stekebrett med bakepapir. Skjær så skiver av pølsen og sett dem på brettet. Ha god avstand. De vil flyte ut litt. Stekes på 180 grader i ca 12-15 min. Lett gyldne.

 

Disse er supergode! Og du kan putte pølser av kjeksmassen i frysa. Eller i kjøleskapet. Da har du ALLTID deigen klar for å steike ferske cookies til kaffebesøket eller bare en deilig godbit til deg selv;-)

 

NYT!

 

Vi blogges;-)

 

#kjeks #cookies #sjokolade #chocolate #chewy #chewychocolatechipcookies #foodporn #melk #milk #grandma

 

Chewy chocolate cookies with pistachio

Disse godbitene her bare MÅ du ha oppskrift på! Fantastiske gode sjokoladekjeks. Sprø men seige i midten! Mmm! Og sååååå enkle å lage!

225 gr smør

200 gr brunt sukker

100 gr sukker

1 egg

1 eggeplomme

2 ts vaniljesukker

325 gr mel

1/2 ts natron

2 ss kakao

50 gr pistasj, grovhakket

100 gr sjokolade

 

Brunt sukker, sukker og smør røres hvit. Tilsett litt og litt egg. Skrap kanten slik at alt blandes godt. Ha så i natron og vaniljesukker. Pisk godt.

Smelt sjokoladen i vannbad. Rør i kakaoen. Avkjøl den litt. Ha i mel, sjokoladeblandingen og pistasjenøttene i smørblandingen. Røres inn forsiktig til det er godt blandet.

Ta så deigen oppå ett bakepapir. Rull den til en pølse. Pakk den inn i bakepapiret og folie. Legg den i kjøleskapet for å avkjøle den slik at den blir litt fastere og lettere å jobbe med. Gjør klar to stekebrett med bakepapir. Skjær så skiver av pølsen og sett dem på brettet. Ha god avstand. De vil flyte ut litt. Stekes på 180 grader i ca 12-15 min. Lett gyldne.

Disse er supergode! Og du kan putte pølser av kjeksmassen i frysa. Eller i kjøleskapet. Da har du ALLTID deigen klar for å steike ferske cookies til kaffebesøket eller bare en deilig godbit til deg selv;-)

 

NYT!

 

Vi blogges;-)

 

#sjokolade #kjeks #chocolate #cookies #pistasj #pistachio #chewy #foodporn

Ett hint hva dagens bakst inneholder

Pistasj blir ikke mye brukt her i huset. Men den kan brukes til så mangt! Smaker godt gjør dem også! Følg med på hva de skal brukes til;-)

#pistasj #pistachio

Sjokoladetrøfler

Hvem hadde trodd at disse dyre godbitene. Er så lette å lage selv! Og til en brøkdel av prisen!

Oppskrift:

200 gr sjokolade

100 gr fløte

1 ss smør

Varm opp fløte til kokepunktet. Ha i sjokoladen. La dette stå litt. Ha i smør og rør den sammen til den blir blank og fin. Sett i kjøleskapet til avkjøling.

Når den er kald og hard. Bruk en ts eller ss og ta passe biter og rull dem til kuler. Rull dem så i kakao. Settes på brett. Avkjøles.

Tips: du kan smaksette sjokoladen med forskjellige smaker. Rasp opp appelsin/mandarinskall. Ha den i sjokoladen. Du kan også rulle kulene i forskjellige ting også. Finhakka nøtter, melis, sjokolade etc.

Kjekt å ha liggende til kaffen til deg selv. Eller til besøket. Og kjekt å ha med som en liten gave når du skal på besøk etc.

NYT

Vi blogges;-)

#sjokolade #trøffel #foodporn #appelsin #kakao

Gong Bao kylling

Denne retten fikk jeg servert hos ett vennepar for ett par helger siden. Og den bare MÅTTE jeg ha oppskriften på!

Veldig smaksrik deilig kyllingrett.

Og selvfølgelig litt spicy;-)

Men det kan dere justere selv.

 

150 g kylling

1 ss ristede peanøtter

1 fedd hvitløk, i skiver

1 bit ingefær (samme størrelse som hvitløksfeddet), i skiver

1 vårløk i ca. 1 ½ cm biter

1 chili

1 ts Sichuanpepper (kan evt. erstattes med pepper)

 

MARINADE

1/8 ts salt

½ ts risvin (kan eventuelt erstattes med sherry)

1 ts lys kinesisk soya saus

2 ts maisenna + 2 ts vann, til jevning

 

SAUS

3 ts sukker

1 ½ ts lys kinesisk soyasaus

½ ss sort kinesisk eddik (aciditet 6)

½ ss mørk kinesisk soyasaus

3 ss vann

 

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt. Ha kyllingen i en liten bolle.

 

Rør sammen ingrediensene til marinaden, og hell den oppi kyllingbollen. Rør det hele godt sammen i et par minutter, til marinaden er godt jobbet inn i kyllingen.

 

I en annen liten bolle rører du sammen ingrediensene til sausen. Du skal nå ha en bolle med saus, en bolle med marinert kylling og de ferdigkuttede grønnsakene/krydderne.

 

 

Finn frem en stekepanne (eller wokpanne) og ha i ca. 2 ss nøytral olje. Når oljen er varm tilsetter du først chilien og lar den surre med på middels varme, til den blir rødbrun i fargen. Ta deretter chilien ut av stekepannen, og tilsett hel Sichuanpepper (kan eventuelt droppes og du kan heller smake til retten med nykvernet sort pepper helt til slutt) og la den surre med til den blir brun og duftende. Ta også pepperkornene ut av stekepannen, og kast dem. Tilsett så ingefær, hvitløk, vårløk og la det surre med til hvitløken er gyllenbrun.

 

Ha deretter kyllingbitene i gryta og la dem surre med, til de blir hvite. Ha chilien tilbake i gryta og hell sausen over. Hell så maizenablandingen i. La det surre med til sausen tykner og kyllingen er gjennomstekt. Strø de ristede peanøttene over, og server umiddelbart med ris.

 

Oppskrift hentet fra Trines Matblogg

 

NYT!

 

#gongbao #gong #bao #kylling #middag #spicy #matprat #matbloggsentralen #tasty #taste #chicken

 

 

 

Avslørte offshorepiker

Dette ble bare en dessert jeg fikk lagd i dag av rester. En liten tvist av tilslørte bondepiker ;-) Hadde litt rester av butterdeig. Strødde over sukker og kanel og stekte dem til de var gyldne. Avkjølte den og hakket den opp.

Pisket opp fløte. Og lagde eplesyltetøy.

Legg litt syltetøy i bunnen av ett glass. Strø over knust butterdeig. Sprøyt så krem oppå. Legg så litt eplesyltetøy. Litt knust butterdeig og en liten kremtopp. Bland litt kanel og sukker. Strø litt over desserten. Vil du ha sjokoladepynt? Smelt litt sjokolade over vannbad. Kle ett stekebrett med folie. Hell sjokoladen på brette og smør den ut til passe tykkelse. La det stivne. Da er det bare å brekke av i passe størrelser.

Og sorry for bildekvaliteten disse to ukene jeg er offshore! Har kun ipad.

 

#tilslørte #bondepiker #offshorepiker #krem #eple

 

Ny sprøyteteknikk på kake

Prøvde en ny sprøyteteknikk på jobb i dag. Har ikke all verdens utstyr. Men man tar det enn finner:-)

Her har jeg bare fylt en vanlig kakebunn med bringebærsyltetøy på bunnen. Så fløtekrem med bringebærsyltetøy.

Så lagde jeg jeg en smørkrem av 200 gr smør og 500 gr melis. Litt vaniljeessens og 6 ss melk. Pisk alt opp til en luftig krem. Del kremen opp i 3 boller. Begynn å farge den første. Den andre litt mørkere. Og den tredje mørkere. Blir fin effekt. Fyll i sprøyteposer. Begynn med den lyseste. Sprøyt kuler helt rundt kaken nederst. Bruk en tskje å dra fra midten av kulen og opp. Ta så den andre fargen og sprøyt kuler rett over den første raden. Fortsett likt helt til du har fått dekt hele kaken.

#kake #cake #dekor #ombre #sprøyteteknikk

Spicy Tom Kha Gai

En av mine favoritt supper. Som jeg lærte å lage i thailand. En spicy deilig kyllingsuppe. Som passer perfekt til kalde høstkvelder. Eller perfekt til deg eller din kjære vist enn er syk;-)

Og enkel å lage er den også!

 

Ingredienser:

 

1 boks kokosmelk

500 g kylling

7 dl kyllingkraft/ -buljong

1 stilk sitrongress.

Ca 3 cm bit med ingefær ( finhakkes)

2 stk lime

3 fedd hvitløk (finhakkes)

3 ss fiskesaus

korianderblader ( grovhakkes)

Sweet and chilisaus

2 stk chili ( grovhakkes)

Plommetomater

 

Begynn med å kutte opp kyllingen i passe biter. Legg kyllingen i en bolle. Riv over limeskall og press over limejuice. Bland sammen.

Kok opp kyllingkraft eller kyllingbuljong.

Skru ned varmen. Hiv oppi hvitløk, chili, fiskesaus og sitrongress. Sitrongresset slår du litt med håndtaket på kniven. Slik at "saften" kommer ut. Deles i ca 3 biter. Lettere å plukke ut av suppen.

 

Hiv så i kyllingen. Skal trekkes til den er ferdig. Så tilsetter du kokosmelken. Kok opp. Smak til med sweet and sour. Og fiskesaus vist du vil ha den saltere.

 

Jeg serverer suppen med ferdig kokte nudler i suppeskålen. Ha i suppen. Putt oppi plommetomater og grovhakket koriander. NYT! Mmmm

 

#suppe #tomkhagai #thailand #foodporn #spicy #soup #kylling #kyllingsuppe #chickensoup #spicykyllingsuppe #spicychickensoup #matprat #godtno

#matblogg #foodblog

 

 

 

 

 

Fårikål med en liten tvist

Da er det endelig fårikåltid igjen! Og dette er jo mat som egentlig lager seg selv!

Var ikke så særlig glad i denne retten når jeg var yngre. Men nå er det en av mine favoritter.

Har jo lagd denne retten noen ganger nå. Så da blir det jo til at man forsøker litt forskjellige ting i retten. Og mine to favoritter i fårikål er chili og hvitløk! Det er sikkert å banne i kirka å rote med en nasjonalrett! Men denne retten her har sikkert de fleste en liten tvist på;-)

 

I min gryte bruker jeg:

 

1,5 kg lammekjøtt

1 kål

1 chili

2 fedd hvitløk

4 ss mel

2 ss salt

2 ss hel pepper

Ca 4 dl vann

 

 

Del kålen i båter.

Del hvitløken og chilien i grove biter. Da er det lettere å plukke dem ut vist noen vil det.

Start med å legge kjøtt i bunnen av kasserollen. Så kål. Så 1 ss salt, 1 ss pepper, chili, hvitløk og 2 ss mel. Gjenta det samme en gang til. Fyll så på med vann.

Sett på medium varme på platen.

Da skal det småkoke/trekke i ca 2 timer.

Serveres med kokte poteter.

 

Nyt!

 

Vi blogges;-)

 

#fårikål #hvitløk #chili #høstmat #nasjonalrett #lecreuset

 

Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits