Super saftige chewy brownies





Brownies er vel aldri feil?! Så en haug med brownies? JA TAKK!

Disse er saftige og chewy. Smaker masse sjokolade. En drøm for alle som elsker sjokolade!

Lag disse. Lås døren. Skru av mobilen. Sleng deg på sofaen med ditt yndlings pledd. Og hiv innpå;)

 

Dette trenger du for å lage disse:

250 gr meierismør

350 gr mørk sjokolade

4 egg

200 gr sukker

150 gr brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

125 gr hvetemel

50 gr kakao

1/2 ts salt

50 gr melkesjokoladeknapper

 

Sett ovnen på 180 grader.

Smør en firkantform på ca 20x30. Og kle den med bakepapir. Klipp ut to strimler. Slik at du kan legge bakepapir bade loddrett og vannrett. Da er det mye enklere å løfte ut browniesen.

Del smøret i terninger. Ha smøret og sjokoladen i en skål og smelt dette over vannbad.

Ha egg, sukker. brunt sukker og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Røres lett sammen med en grind.

Ha så i sjokoladeblandingen. Røres godt sammen.

Rør så i mel, kakao og salt. Ikke rør for mye.

Vend så i sjokoladeknapper. Her har jeg gått for skikkelig god belgisk melkesjokolade. Men vanlig melkesjokoladeknapper går også bra. Og du kan også grovhakke en sjokoladeplate.

Ha røren over i formen.

Stekes i 30 min midt i ovnen.

Avkjøl brownien på benken. Anbefaler så å sette brownien i kjøleskapet i ett par timer. Slik at den får sette seg. Jeg har den gjerne i kjøleskapet natten over.




 

Håper det smaker! Og lykke til med SK2017;) hihi

 

Vi blogges;)

 

#brownie #brownies #chewy #chewybrownies #chocolate #sjokolade #foodporn #cakeporn #bloggerne #blogger #matblogg #kakeblogg #bakeblogg #matmonster #vgmat #nrkmat #pinterest #fab #bestbrownieever #verdensbestebrownie #matprat #klikkmat #bakelyst #matbloggsentralen

Dur Mou



 

 

Dur Mou? Hva er dt tenker du?

Det er desidert min nye favoritt kake!

Dette er en fantastisk sjokoladekake. Det franske navnet betyr hard myk. Og det er en perfekt beskrivelse av denne kaken. Bunnen er et lag med saftig stekt sjokolademousse. Og den toppes med ett lag fløyelsmyk sjokolademousse.

Så er den også glutenfri!

Lett å lage er den også!

 



 

 

Dette trenger du:

 

270 gr sjokolade

270 gr smør

270 gr sukker

9 eggeplommer

12 eggehviter

1,5 ts kakao

1 stk vaniljestang

 

Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smør og sjokolade I en liten gryte. Rør I kakao.

Pisk eggeplommene luftig med 170 gr sukker og vaniljefrøene. 

Pisk eggehvitene stive med 100 gr sukker. Husk å vask piskebollen godt slik at det ikke er fettrester av eggeplommene i bollen. Da vil du ikke få en stiv marengs.

Avkjøl sjokoladeblandingen litt. Bland den så i eggedosisen. Vend så i marengsen. Bland dette godt sammen med en slikkepott.

Smør en kakeform på 20 cm. Ha bakepapir i bunn.

Hell i halvparten av røren i formen. Sett resten av røren i kjøleskapet.

 Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 20-30.

Den skal begynne å sprekke men fortsatt være litt "rå" i midten når den er ferdig. Avkjøl kaken i kjøleskapet.

Når den er helt kald så har du på resten av røren.

Settes kjølig i ett døgn. Trenger å sette seg.

Skjær løs kaken fra kakeformen med en varm kniv.

 



 

 

Før servering kan du drysse over kakao og pynte med friske bringebær. Du kan også duste kaken med litt gullstøv for det lille ekstra;)

jeg brukte gullstøv fra Mill & Mortar. Fåes kjøpt hos de store daglivarebutikkene. Som feks Meny.

 



 

Så kanskje dette blir din nye favoritt kake også?;)

 

Vi blogges;)

 

#sjokoladekake #sjokolademousse #sjokolade #fløyelsmyk #durmou #favoritt #chocolatecake #chocolate #chocolatemousse #gullstøv #millogmortar #kakeblogg #matblogg #blogg #bloggerne #pinterest #matmonster #melfri #melfrikake #glutenfri #glutenfrikake #bakemag #matbloggsentralen #klikk #klikkmat #godtno #cakeporn #instacake #oluflorentzen #vgmat #nrkmat #side2

Fikatur i Gøteborg og Vest Sverige

Må si jeg føler meg utrolig heldig når jeg får hyggelige mail om tilbud om kulinariske reiser! Denne gangen er det fra Visit Sweden som arrangerer en fika tur i Gøteborg og Vest Sverige. Jeg og Louise (som jobber for Visit Norway) tok turen for å sjekke ut hva fika egentlig er. Og hvorfor denne tradisjonen er så sterk i Sverige. Det ble en fantastisk tur. Med mye god mat og kaffe. Og ikke minst å møte på mange hyggelige mennesker  som virkelig inspirere med deres lidenskap.

 

Vi ble ønsket velkommen av Eva Lehmann som skulle vise oss rundt i Gøteborg. Hun jobber for Gøterborg & Co.

Vi startet med en lunsj på ett ganske nytt sted som heter Smörgåsbaren. De har fokus på brød og en global meny med inspirasjon og retter fra hele verden,

Jeg bare måte prøve burgeren. Som var kjempegod!


 

Absolutt ett sted du må prøve!

Du finner stedet her Smörgåsbaren


På veien mot Da Matteo så tittet vi innom to steder. Cafeen Kaleì og Kafe Höga Nord.

Kaleì er en klassisk kafè som serverer håndtverk kaffe og hjemmebakst.

Her var det Elin som fortalte oss litt om hvilke typer kaffe de har og hva slags kaffe de serverer. Dropp kaffe er veldig populært! Som også er kalt V60.

 



Og til kaffen fikk vi server småkaker. Som selvføgeligt var hjemmelagd. Her fikk jeg også en oppskrift fra Elin.

Det var oppskriften på sitron og timian formkake. Utrolig god og smaksrik kake!

Oppskriften finner dere her----------> Saftig formkake med timian og sitron

 



Kaleì er også med i The White Guide. Som betyr at dette er en café som er en av de beste i Sverige!



Stikk innom en tur! Stedet finner du her Kaleì

 

Neste stedet var hos Da Matteo. Her skulle vi få prøve oss på kaffesmaking. Da Matteo ble også kåret til sveriges beste café av White Guide i 2015!








Her kan man nyte en god kopp kaffe og se bakerne bake dagens bakst!


Her finner du Da Matteo

 

Etter en del kaffe så var vi klar foir litt søt;)

Og den beste plassen til det var Cafè Kanold. Ett genuint og tradisjonell café med hjemmelagde sjokoladepraliner fra Flickorna Kanold.

 





NAM! Her er det noe for enhver!

Her finner du Cafè Kanold

Og når du først er ute etter søte saker. Da må du bare prøve den populære hagabullen! Sveriges største kanelbolle! Den finner du hos Cafè Husaren!

De har også mye annet godt. Og selvfølgelig i STORE størrelser;)

Ser kanskje ikke så store ut på bilde. Men de er STORE! Du må også være tidlig ute. Disse blir fort utsolgt!



Her finner du Cafè Husaren

 

Vi fikk også tid å stikke innom bakeriet Cum Pane. Dette er ett økologiskt håndverksbakeri. Her får man også med seg surdeig vist enn har lyst å prøve seg på å bake surdeigsbrød hjemme:)

Her ligger Cum Pane







 

 

Etter en del Cafébesøk så var det på tide med en god middag.

Middagen skulle vi ha på Made in China. Her fikk vi server en smaksmeny.

Den anbefales! Var kjempegodt! Og lokalet e kjempekult!

Mye folk. Så anbefaler å reservere bord!

















Dette var dag 1.

Var en utrolig kjekk dag, Med mye god mat, kaffe og å treffe mange hyggelige mennesker.

Følg med videre på ferden;)

 

Vi blogges;)

 

#blogger #bloggerne #matblogg #fikatur #gøteborg #göteborg #Goteborg #kulinarisk #visitsweden #thisisgtb #turtilsverige #visitsweden #visitnorway #bloggtur #svenskegram @svenskegram #westsweden #kalita #hario #droppkaffe #kaleikafe #kaleikaffe #smörgåsbaren #smorgasbaren #kalei #damatteo #damatteocafe #cafekanold #flickornakanold #cafehusaren #hagabullen #cumpane #økologisk #surdeig #håndverkbakeri #madeinchina #madeinchinarestaurant
 

Leif Inge Bårdsen

Offshorearbeider som til tider bor på kjøkkenet når jeg er hjemme på fri. Disker opp alt fra middag, bakst og desserter. Prøver å få lagd det slik at alle kan få det til på sitt eget kjøkken. Alt som ser fancy ut trenger ikke være så veldig avansert å få til hjemme;-) Håper å gi andre matglade inspirasjon med matbloggen min. Sponsing/samarbeid ta kontakt på: Yada1979@msn.com

Bloggdesign

Reklamer

Finalist 2015 - Norges Beste Bakst
hits