Gjesteblogger

Fikk veldig hyggelig mail her på Torsdag. Om at bloggen min var fin og inspirerende!

Setter veldig stor pris på slike tilbakemeldinger.

Så spørsmålet om jeg var interesert i å være gjesteblogger var ikke ett hardt valg å ta;-)

Det var tips om hjemmelagd mat/bakst i julen.

Så her kan du finne mange tips. Fra meg og andre bloggere.

Her finner du resultatet. Check it out--------------> The Blog av Ellen Emilie

 

Vi blogges;)

 

#gjesteblogger #blogg #cuponation #theblog #jule #juletips #julecocktail #inspirasjon

 

Deilig tacopai!

Da er det endelig Fredag og helg! Ikke helt helg for meg da siden jeg jobber offshore. Men uansett så er Fredagen det lages mest taco i de fleste hjem. Så va med å prøve denne varianten til middag? Super enkel å lage! Og utrolig god!

Du trenger:

Paibunn:

150 gr smør

3 dl hvetemel

2 ss vann

Paifyll:

400 gr karbonadedeig eller kjøttdeig

1 løk

1 paprika

1 pose tacokrydder

2 dl Crème Fraîche Lett eller original

2 dl revet ost

Slik gjør du

Paibunn:

Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 °C.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

Stek karbonadedeig i stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og lett creme fraiche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.

Dryss over osten og stek paien midt i ovnen i ca 30-35 minutter til osten er gyllen.

Server gjerne paien med en lett salat, rømme og salsa

Bon appetit!

Vi blogges;-)

#fredagstaco #fredag #taco #tvist #lettvint #favoritt #barn #foodporn #kokeblogg

White Chocolate Candy Cane Cake

Dette må jo være årets julekake!!

Smaksrik hvit sjokoladekake. Pyntet med knust polkadrops og gullstøv!!

YUMMY!

 

Og med samarbeidet med Select Flavour så har jeg fått den beste belgiske hvite sjokoladen EVER!

Er ikke så glad i å jobbe med hvit sjokolade egentligt!

Men denne her er kjempegod å jobbe med!

Så er den også ferdig temperert!

Hvit Belgisk sjokolade fra Select Flavour

 

Ingredienser:

 

Bunn:

375 gr smør i terninger

250 gr hakket hvit sjokolade

645 gr sukker

375 ml melk

450 gr mel

2 ts bakepulver

1/2 ts natron

3 egg

 

Hvit sjokoladekrem:

300 gr temperert usaltet smør

500 gr melis

1-2 ss melk

300 gr hvit sjokolade, smeltet og avkjølt

 

Italiensk marengs:

315 gr sukker

60 ml vann

4 eggehviter

 

 

Sett ovnen på 160 grader.

Smør to runde kakeformer à 20 cm.

Ha melk, sjokoladen og smøret i en kjele. Varmes opp forsiktig til alt er smeltet. Avkjøles så i ca 5 min.

Sikt melet, bakepulver og natron i sjokoladeblandingen.

Røres til en jevn røre. Rør så inn ett og ett egg.

Fordel røren i de to kakeformene.

Stekes i ca 1,5 time.

 

Den hvite sjokoladekremen begynner du med å piske opp smøret i en kjøkkenmaskin. Piskes til det er hvit og kremete. Ha i litt og litt melis og melk.

Piskes opp til en luftig krem.

Tilsett så den avkjølte sjokoladen og pisk til den blir luftig.

 

Del hver bunn i to.

Plasser en kakedel på ett fat.

Ha på 1/3 av kremen. Smøres utover. Fortsett så med kakedel to etc. Sett den så kjølig.

 

For den italienske marengsen:

Ha sukker og vann i en kjele.

Røres over lav varme til sukkeret er oppløst. Øk så temperaturen. Kokes i ca 5 min uten røring. Skal bli ca 120 grader.

Pisk opp eggehvitene til de begynner å lage topper. Sett den så på lav hastighet. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle. Skru så opp hastigheten på max. Piskes i ca 10 min til den blir tykk og glansfull.

Smør halve marengs på toppen og på siden av kaken. Ha resten i en sprøytepose med en rund sprøytetupp.

Dekk toppen av kaken med spisser/topper.

Dekoreres til slutt med knuste polkadrops og gullstøv

 

Nyyyyyyyyyt!

 

 

OBS! Stikk også innom nettbutikken til Select Flavour!

De har ett utrolig godt utvalg!

Select Flavour nettbutikk

 

Vi blogges;)

 

#samarbeid #sponset #selectflavour #sjokolade #sjokoladekake #hvit #jul #årets #tastemagazin #taste #smak #smaksrik #polka #polkadrops #candycane #godtno #bakemag #bakeblogg #kakeblogg #helenorgebaker #gull #gullstøv #hvitsjokoladekake #blogg #instacake #instafood #foodporn

Fancy julecocktail <3

 

Her er ett lite tips til en kjempegod drink til julebordet eller til julefesten! Veldig enkel å lage. Og ser veldig fancy ut;-)

Alt du trenger er:

 

Fine drinkglass

Cava/musserende

Sorbet (pære eller bringebær)

Friske bringebær

Knuste polkadrops

 

Dagen før festen kan du gjøre klar glassene! Knus dropsene i en kjøkkenmaskin. Ha dem så på en tallerk.

Ha en skål med kaldt vann til å dyppe glasset i. Dypp glasset i vann. Så dypp den i knust drops. La det så stå å tørke.

 

Lag en kule med sorbet. Å ha en i hvert glass. Fyll på med cava/musserende. Pynt med bringebær!

 

Da er de klare til å nytes;-)

 

Vi blogges:-*

 

#drink #jul #juledrink #cava #musserende #julefest #julebord #sorbet #blogg #norge #oslo #tastemagcover #bakemag #godtno

Glutenfri brownie med nutellafrosting

 

Denne brownien her er så rik på sjokoladesmak! Smaker helt fantastisk! Og glutenfri! Kan også lages melkefri med en annen frosting. Men denne nutellafrostingen er som prikken over i'en;-)

Ingredienser:

 

150 gr smør

250 gr sukker

70 gr kakao

1/2 ts salt

1 ts vaniljesukker

110 gr egg ( 2 stk)

70 gr hasselnøttmel

 

Frosting:

 

150 gr mørk sjokolade

( jeg bruker mørk belgisk sjokolade fra Select Flavour )

250 gr usaltet smør

150 gr melis

1 ss vaniljesukker

1/4 ts salt

100 gr nutella

20 gr ristet og hakket hasselnøtter

 

Sett ovnen på 160 grader.

Smør kantene på en bakeform 20x20 cm med smør og dekk bunnen med bakepapir.

 

Smelt smøret på lav varme i en kasseroll. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og hasselnøttmel( jeg tar hele hasselnøtter og kjører dem til ett fint mel i en kjøkkenmaskin)

Bland forsiktig i ett og ett egg.

Fordel røren jevnt i formen. Stekes i ca 22-25 min. La den så avkjøle i formen.

Ta så ut kaken. Vend den på andre siden.

Så er det frostingen!

Hakk opp sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad. La den så kjøles ned til romtemperatur.

Visp smør, melis, vaniljesukker og salt luftig. Tilsett nutella og sjokoladen. Visp dette godt sammen. Om frostingen blir for bløtt til å sprøytes? La den kjøle av litt i

kjøleskapet.

Ha så frostingen i en sprøytepose. Bruk en sprøytespiss med mønster. Så blir resultatet mye bedre.

Del kaken i porsjonsbiter. Og sprøyt frosting på hver bit. Strø så over med hasselnøtter. Jeg har også på friske bringebær og gull. Bare for det lille ekstra;-)

 

Trykk deg inn på siden til Select Flavour!

Deres sjokolade er helt fantastisk. Og her finner du også gull;-)

 

NYT denne deilige brownien!

 

Vi blogges;-)

#brownie #nutella #frosting #nutellafrosting #glutenfri #melkefri #laktosefri #hasselnøtt #sjokolade #gull #gullblad #bakeblogg #helenorgebaker #foodporn #selectflavour #sponset #samarbeid #royfares #gold

Konkurranse!

Er frokosten din grå og kjedelig?

Da har jeg den rette tingen for deg!

Har du sett noe så søtt!?

Nå har du muligheten til å vinne denne!

Alt du trenger å gjøre er bare å kommentere på dette innlegget!

Dette produktet har jeg fått sponset av Slikkepott

Gå inn å titt på siden deres. De har en veldig bra side! Og utvalget er kjempebra!

Her finner du det meste! Slikkepott

 

Vi blogges;-)

 

#sponset #konkurranse #ugle #silikonform #egg #slikkepott #blogg #norge #oslo #frokost #giveaway

No kneading bread med jalapenos og ost

 

Ett enklere brød å lage enn dette skal du leite lenge etter! Veldig godt på smak og veldig god skorpe!

Jeg hadde i ost og jalapenos. Passer veldig godt til pålegg og suppe!

Lag deigen kvelden før!

Til å lage dette brødet trenger du en støpejernsgryte. Jeg bruker min le creuset. Bruker den nesten til alt;-)

 

Ingredienser:

 

6 dl vann (kaldt)

1 ts tørrgjær

1 ss salt

2 ss honning

625 gr hvetemel

1 neve raspet ost

2 ss jalapenos, grovhakket

 

Ha alt det tørre i en bolle.

Tilsett honning, vann, ost og jalapenos. Rør dette sammen med en tresleiv. Deigen skal være veldig myk og våt!

Sett så deigen til heving over natten. Minst 12 timer. Jeg har den i kjøleskapet.

Etter at den har hevet over natten. Vend deigen 3-4 ganger med tresleiven. Og sett den til heving igjen på et varmt sted i ett par timer.

Forvarm gryta på en rist i ovnen på 250 grader. Ca 10-15 min.

Smør så kjelen godt med olje. Jeg bruker litt kjøkkenpapir.

Ha så den myke deigen i gryten. Strø på litt mel. Ha på lokket. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 30 min.

Så senker du temperaturen til 210 grader. Og steker brødet videre i 15-20 min UTEN lokk.

La brødet hvile i minst 30 min før det skjæres.

 

NB: i denne oppskriften kan du også bytte ut litt av det fine melet med grovt mel. Du kan også tilsette korn, krydder etc. Bruk fantasien;-)

 

OBS! Le Creuset grytenes knott på lokket tåler varme opp til 200 grader. Jeg pakker den inn i folie. Funker bra!

Eller så kan du kjøpe stålknott til lokket som tåler høyere tempraturer.

 

Nyt brødet!

 

Vi blogges;-)

 

#brød #bread #nokneadbread #eltefritt #eltefrittbrød #ost #jalapenos #bakeblogg #helenorgebaker #lecreuset #grytebrød #bakemag #godtno #noknead

Hjemmelagd vaniljeekstrakt!

 

Her kommer enda ett lite tips før jul. Som er kjekk å gi bort som en liten gave til den som har alt eller til den bakeglade;-)

 

Til denne oppskriften trenger du:

 

5 dl mørk rom

10 stk vaniljestenger ( fra Select Flavour)

Mini flasker ( mine er fra Panduro)

 

Ha mørk rom i en flaske. Kutt vaniljestengene i to. Skrap ut frøene. Ha stengene og frøene i flasken. Viktig at stengene blir dekket med rom.

Dette bør stå i minst 2 mnd!

Rist på flasken ca 1 gang i uken.

 

Når vaniljeekstrakten er klar. Da har du den over på mini flasker. Sett dem så kjølig.

Gjerne lag egne etiketter til å ha på flaskene også. Det gjør det lille ekstra;-)

 

Vaniljestengene er sponset fra Select Flavour. Beste vaniljestengene jeg har sett! Best of the best!

Bilde viser de to typene jeg har fått. Bourbon til venstre er vaniljestang fra Madagaskar. De er lange og slanke. Rike og fyldige på smak.

Den til høyre er vaniljestang fra Tahiti. Det er den feiteste vaniljestangen jeg noen gang har sett! Den har en fruktig og blomstrete aroma.

Vi blogges;-)

 

#samarbeid #sponset #selectflavour #vanilje #ekstrakt #vaniljeekstrakt #rom #vaniljestang #gave #jul #bakeblogg #helenorgebaker #blogg #bakemag #godtno #panduro #homemade #hjemmelagd #vanilla #extract #vanillaextract

Har dere sett rudolf???!!!

 

Jeg bare måtte prøve å lage disse!

Første gang jeg har prøvd å lage cakepops. Var ikke helt min greie. Men nå har jeg jaffal prøvd!:-)

Så her er kanskje en ide til dere andre som liker å lage cakepops. Kjekt for barna;-)

Jeg lagde brownies i helgen. Og hadde litt rester av den. Bare kna den til en pølse. Del i passe biter. Og rull kuler. Stikk i sugerør eller pinne i hver kule. Avkjøles i kjøleskapet eller fryseren. Dypes så i flytende sjokolade. Jeg brukte mørk sjokolade til Select Flavour. Kjempegod belgisk sjokolade. Og som også er ferdig temperert. Fyll en bolle eller ett glass med feks ris eller pastaskruer. Da kan du stikke cakepopsene i for å la dem stivne.

Øynen lagde jeg bare av hvite sjokoladepletter som jeg sprøytet mørk sjokolade på. Festes med sjokolade på cakepopsene. Til revir brukte jeg saltstengkringler. Limes på med sjokolade. Nesen er en halv jelly bean;-)

 

Da er de klar til å spises eller lekes med;-)

 

Vi blogges;-)

 

#rudolf #cakepops #brownies #sjokolade #jul #christmas #bakeblogg #helenorgebaker #norge #oslo #blogg #barn #selectflavour #jellybeans

Cookies in a jar

 

Trenger du ett bra tips til en liten gave eller julegave?

Da er dette den perfekte gaven til den som har alt. Og som liker seg på kjøkkenet:-)

Gi den som en førjulsgave, julegave etc. Disse cookiene er kjempegode! Og dette kan alle lage! Oppskriften på disse deilige chewy chocolate chip cookiene finner du

HER !

Eneste forskjellen på oppskriften er at jeg har mikset hvit, lys og mørk sjokolade.

Og denne fantastiske belgiske sjokoladen er fra Select Flavour !

Ta turen innom deres nettbutikk og kikk på Deres fantastiske utvalg!

Du tar IKKE egg, eggeplommen og smøret i glasset. Dette må de ha i selv. Skriv hvor mye av hver ting på lappen du henger på glasset.

Så er det greit å skrive på temperatuen de skal stekes på og hvor lenge :)

Vi blogges ;-)

#chewy #chocolate #chocolatechips #cookie #cookieinajar #sjokolade #kjeks #kjeksiglass #bakemag #godtno #bakeblogg #helenorgebaker #hjemmelagd #homemade #gave #jul #gift #present #christmas #selectflavour

Reese's peanut butter cheesecake!

 

Denne har jeg hatt på bloggen min før. En av mine første innlegg på bloggen. Og en av de mest populære. Og det skjønner jeg veldig godt! Denne ostekaken er helt fantastisk!

Prøv den du også.

Oppskriften finner du HER

Vi blogges;)

 


#reese #peanut #peanøtt #sjokolade #cheesecake #ostekake #FAB #foodporn #bakemag #godtno #bakeblogg #helenorgebaker #konditor #baker

 

 

 

Pasjonsfruktmousse i sjokoladeskål

 

Sorry folkens! Dagen i går ble så hektisk! At jeg ikke fikk tid til å legge ut oppskrift og bilder! Men her kommer den! Denne desserten var utrolig god! Deilig smak av pasjonsfrukt. Lett og luftig. Med ett gelelokk av pasjonsfrukt. Servert i en sjokoladeskål. Perfekt til alle anledninger! Dette er noe alle klarer å lage. Og har du barn? Så er dette noe de kan være med på:-)

 

Det første du trenger å gjøre er å lage sjokoladeskålene.

Her bruker jeg vannballonger. Blås dem opp. Men ikke helt fult med luft!

Så trenger du sjokolade ( her bruker jeg en mørk sjokolade fra Select Flavour. Den er kjempelett å jobbe med. Og ferdig temperert) Smelt den i vannbad eller i micro. Denne må så kjøles ned til romtemperatur. Er den for varm. Da vil ballongen sprikke! Og det vil du ikke ha noe av! Trust me!;-)

Jeg sprayet også ballongene med litt matfett før jeg dyppet dem i sjokoladen. Blir lettere å få dem av.

Gjør klar ett stekebrett med bakepapir. Og ca 10-12 ballonger. Dypp bunnen av ballongen i sjokoladen. Sett den så rett på bakepapiret. Da vil den få en bunn som den kan stå på. Gjør dette med alle ballongene. Sett så brette i kjøleskapet eller på ett kjølig sted. Disse kan du lage dagen før.

Når sjokoladen er stivnet. Lag ett lite hull på toppen av ballongen. Og slipp ut litt og litt luft. Dra så av ballongen. Henger ballongen fast i bunnen! Og lager hull? Dette fikses lett med å ha litt flytende sjokolade i bunnen;-)

 

Så er det oppskrift på den kjempegode pasjonsfruktmoussen.

Dette trenger du:

 

2 eggeplommer

60 gr sukker

Piskes til eggedosis

 

2,5 dl fløte

4 gelatinplater

1 dl pasjonsfruktpure ( bruker pasjonsfruktpure fra Select Flavour)

 

2 eggehviter

50 gr sukker

Piskes til marengs

 

Pasjonsfruktgele:

 

1 dl pasjonsfruktpure

0,25 dl vann

50 gr sukker

2 plater gelantin

Legg gelantinplatene til moussen i en bolle med kaldt vann. Og en annen bolle til gelantinen til gelelokket. La de ligge i ca 5 min. Kok opp pasjonsfruktpureen. Ta den av platen. Ha oppi gelantinplatene. Rør godt. Sett den til kjøling.

Lettpisk fløten og ha den i en skål og sett den i kjøleskapet. Pisk så opp eggehvitene. Tilsett litt og litt sukker. Piskes opp til en luftig marengs. Ha dette også oppi en bolle og sett til sides. Pisk så opp eggeplommene og sukker til en luftig eggedosis. NB! Er veldig viktig å rengjøre piskebollen etter hvert steg! Slik at det ikke er fett fra fløten når du skal piske opp eggehvitene!

Når pasjonsfruktpureen er avkjølt til romtemperatur piskes denne lett i eggedosisen. Vend så i kremen. Så vendes marengsen i til slutt.

Ha moussen i en sprøytepose og sprøyt den oppi sjokoladeskålene. Sett de så i kjøleskapet.

Da skal vi lage pasjonsfruktpurelokket.

Kok opp pasjonsfruktpure, vann og sukker. Ta så i gelatinplatene. Sett til avkjøling. Når pasjonsfruktmoussen har stivnet kan du helle på pasjonsfruktgele. Viktig at den er avkjølt. Ellers vil mouseen og sjokoladen smelte!

Sett dem så tilbake i kjøleskapet til avkjøling. Da er de klare til å NYYYYYYTES!

Pynt med pasjonsfrukt og bringebær. Eller etter egen fantasi;-)

 

Anbefaler virkelig å prøve ut pasjonsfruktpureen fra select flavor!

Er 90% frukt og 10% sukker. Frisk og god pure! Jeg er utdannet konditor. Og vært borti mye pureer. Denne er en av de beste jeg har smakt!

Ta en titt innom siden til Select Flavour. De har mye spennende å tilby.

Select Flavour

Det vil komme mer på bloggen min med samarbeidet med Select Flavour. Så følg med!

 

Vi blogges;-)


#sponset #selectflavour #pasjon #pasjonsfrukt #pasjonsfruktpure #pasjonsfrukmousse #mousse #sjokolade #sjokoladeskål #foodporn #bakemag #godtno #helenorgebaker #baker #konditor #kake #dessert #samarbeid

 

 

 

 

Dagens prosjekt!

Her er dagens prosjekt som jeg skal bruke til i morgen. Har fått tilsendt en fantastisk pakke fra Select Flavor! Noe av det jeg fikk var sjokolade. Så da prøver jeg meg på disse sjokoladeskålene. Som jeg skal fylle med deilig frisk pasjonsfruktmousse!

Så få med deg resultatet i mårra!;-)

 

Vi blogges;-)

 

#sjokolade #pynt #skål #sjokoladeskål #ballong #ballongskål #ballongsjokoladeskål #selectflavour #sponset

GIVEAWAY!!

Da var jeg endelig tilbake fra ferie. Så da starter vi like så godt med en giveaway!;)

Dette er noe alle trenger nå før jul når enn skal i gang med de 7 slag;)

Dette er hva du kan vinne:

En justerbar kjevle fra Joseph Joseph. Kjevlen leveres med tre oppsetninger av flyttbare skiver som justerer tykkelsen på det som skal kjevles ut. Kjevlen vaskes for hånd og tørkes naturlig, skiver og låsmuttere kan vaskes i oppvaskmaskin.

 

Og en silikonpensel



 

 

Alt du trenger å gjøre er å LIKE og DELE min side Matmonster.

Det gjør du  HER !

Og skriv en liten kommentar på innlegget her. Feks hva er dine faste julekakeslag? <3

Og trykk LIKER! <3

 

Vi blogges ;)

 

#giveaway #joseph #silikonpensel #kjevle #vinn #konkurranse

Its my biiiiiiirthdaaaaaay today!!!!

Wow for en feiring i går! Alt er så mye bedre over here;-) siste natten i miami. Nå skal vi videre til Sarasota! Ha en flott dag!:-)))

Vi blogges;-)

hits